Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz prezentacja poszczególnych dogomaniaków, którym udało mi się pstryknąć fotki:

Poznajecie tę kobitkę ? :razz::

A teraz wiecznie ukrywająca się Wiki :mad::

Olcia :p:

Dawix :cool3::

Pan Grześ :evil_lol::

Posted

No i oczywiście Pani Madzia :p:

No i to by było na tyle, jeśli chodzi o moje fotki, nie wliczając zdjątek Miśka i Felcia, które są wklejone na ich wątkach.

Jakość zdjęć kiepska niestety :-(

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Kasiu kochana jesteś niezastąpiona.
Dzięki serdeczne za zdjęcia moich ulubienic.
Kiedy je zobaczyłam to, aż się poryczałam.
Niestety nie mogłam nic od razu napisać, bo z powodu wirusów na swoim komputerze mogę tylko czytać co jest na dogomanii, a nie pisać. Na szczęście teraz jestem u Magdy222 i mogę korzystać z jej komputera.
Ale dość tłumaczeń.
Oczywiście, że rozpoznaję moją Żabcie/Welle i Grubcię/Muszkę.
Te sympatyczne psiórki wszędzie rozpoznam i przyznam się szczerze, że bardzo za nimi tęsknię.
Żabcię/Welle do tej pory wspominamy, ale widzę, że tak jak kiedyś będąc u mnie na DT była we mnie wpatrzona tymi swoimi wielkimi oczyma tak teraz jest wpatrzona w swoją nową pancię.
Kasiu jeszcze raz dziękuję za znalezienie im tak wspaniałych domów.

Ale przestanę się już chyba rozpisywać, bo o nich mogłabym pisać w nieskończoność.
Mam tylko nadzieję, że kiedyś będę mogła je zobaczyć.

Dianka79 mam uszkodzony komputer jak tylko będę mogła to prześlę wszystko do Ciebie.
Serdeczne dzięki za pomoc.

Obiecywalam obiecywalam aż wreszcie. Powiedziałam ja welka nie przyjedzie to mnie udusisz. Jak widac to chyba żal im mnie bylo:evil_lol:
welka wpatrzona w pańcie jak w obraz. zabieraja ja wszędzie nawet do sklepu. Wtedy pańcio w samochodzie z welką a pańcia na zakupach. szeleczki juz dawno za male . Welka wg pańci tak malo je a jak sie zapytam jak ciasteczka to pada odpowiedz ' oj lubi" a powtarzam aby nie dawac to slysze ze albo malutko dostaje albo ale "ona lubi". to samo jest z miśką tylko że tu ciasteczek nie dostaje ale ciagle powtarzam na diete ją warzywka ,ryż to pańcia na to "ale ona tak lubi watróbke dostaje troszeczke" ja na to "zero wątrobki ryżyk i warzywa" to sie na mnie tak dziwnie patrzy i mowi " takie samo bez mięska" albo ona tylko 1 kg przytyła. Ja swoje a baby swoje.
ale tak ogólnie to sunie szcześliwe.

To jak bedziesz w okolicy to wpadaj i odwiedz sunie.

a to jeszcze na otarcie łez

Posted

Mada:) napisał(a):
Kluska4 - z tego co wiem, możesz zostawić ulotki w tyskim schronisku. ;)

Postaram się je dziś zawieźć. Niestety są trochę krzywe bo nie opanowałam zbyt dobrze obsługi obcinarki....

Posted

Klusko4, dziękujemy serdecznie! [SIZE=2]:Rose:

Jasne Madziu, że "poznajemy te kobitkę" :evil_lol:
Wszystkie zdjęcia bardzo piękne i modele/ki, także z jednym wyjątkiem:
ta Wiki jakaś taka dziwna i brzydka, sama wiesz... :razz:

Posted

[B][I]mam sprawe dosc poilna :) przeslijcie mi na meila slomko20@tlen.pl fotki mordek naszych psiaków ze schronicka najlepiej bez krat i w miare wesołe ,zrobie wam kalendarz :) do druku w wordzie :)
mniej wiecej tak bedzie wygladac moze cos pozmieniam zalerzy jak z czasem :):):)

Posted

Świeże wiadomości z dzisiejszej akcji w city poincie:

5 szczeniaczków z 5 zaprezentowanych, znalazło nowe domki !!
Fotki będą jutro ! ;)

Feluś i Yoko nadal ich szukają !!

W schronisku psiaków i kociaków ubywa !!
Obecnie jest 128 piesków i 37 kotków !!

:laola:

Posted

Oto Pan Paweł w roli psiego opiekuna :evil_lol::

No i Olcia :p:

Podczas akcji odwiedziły nas Sunia i Luna :loveu:(ciężko było zrobić im fotkę, bo ciągle się ruszały :mad:):

A na koniec nasz kochany Feluś :loveu::

Posted

Chciałabym Wam serdecznie podziekować za możliwość pokazania w Tychach i skorzystania z Waszego fantastycznego stoiska szczeniaczków, byłam w głębokim szoku jak duże zainteresowanie wzbudziły i jak szybko znaleźli się - mam nadzieję - odpowiedzialni nowi wlasciciele,

to co zobaczyłam, całą akcję przygotowaną tak dokładnie i porządnie, ludzi - tylu ludzi zaangażowanych w pomoc biednym zwierzetom - postawa godna nasladowania i mam nadzieje ze my tutaj u nas zdołamy zorganizować podobna akcje...

dziekuje za zdjecia szczeniaczkow - to jedyne jakie w danym momencie posiadam a byly przeslodkie, dzwonila dzis do mnie pani ktora zaadoptowala sunie pregowana - ta pani ktora godzine ja 3mala na kolankach przed podjeciem dec i pytala sie czy nie zostal mi jakis bo jej siostra jest zakochana i chce jej sunie odebrac...zaproponowalam sosnowieckie sierotki,

przykro mi że Wasze psiaczki - Grazynki tymczasiki - nie znalazły domków, Grazynko przeslij mi opis Felusia to podesle do Lucy aby pokazal sie w gazecie...

to chyba tyle...

niskie pokłony w Wasza stronę:laola:

ps. jeśli macie jeszce jakies fotki to mogłabym prosic na maila np?:oops:

Posted

Dziękujemy bardzo za wszelkie miłe słowa kierowane w naszą stronę :) Oczywiście najbardziej należą się Pani Grażynce, bez której nie zrobiłybyśmy nic :Rose:

Wczoraj pod CP towarzyszyły nam trzy pieski: tradycyjnie Feluś i Yoko, a także ponad dwuletnia, śliczna Sara oraz czarny, nieustannie mruczący kociak. Niestety - żaden z psiaków nie znalazł jeszcze nowego domku. Natomiast kociak jest już "zarezerwowany".

Mamy przed sobą jeszcze jeden weekend w City Point, więc trzymamy kciuki i mamy wielką nadzieję, że cudowne czworonogi z tymczasu spotkają tam swoich wymarzonych opiekunów!

Posted

Cieszymy się, że mogliśmy pomóc w znalezieniu domków tym maleństwom.
Zainteresowanie szczeniorkami było spore - to fakt. Szkoda tylko, że Feluś, Yoko, a teraz również Sarcia nie znaleźli jeszcze nowych domków, ale wierzę, że wkrótce nadejdzie ich kolej ! ;)
Maluchy były naprawdę urocze, a z młodą właścicielką jednego z nich (wydany został jako pierwszy, na jednej z powyższych fotek widnieje razem z nową pańcią), mam stały kontakt poprzez GG. Wiem tyle, że malec jest kochany i otrzymał imię Bambuś :loveu:.
Co jakiś czas będę otrzymywała jego zdjecia i oczywiście wklejane będą na wątek.
Nie wiem dlaczego, ale sobotnie akcje jakoś lepiej nam wychodzą...
W schronisku liczba psiaków spada, ludzie się interesują i dokładnie o to w tej akcji chodzi !
Zobaczymy jak będzie wyglądał ostatni weekend. Może w końcu wygonimy Felka, Yoko i Sarcię do domków ? :mad:

Oczywiście popieram słowa Oli - bez pani Grażynki ani rusz !! Do niej podziękowania ! :lol:

Posted

basiulka22tychy - jesteś wielka !! :lol:
Dziękujemy, że w sobotę byłaś z nami na akcji i pomagałaś nam !!
Wielkie dzięki ! ;)

Agnieszkaaguzia - serdecznie dziękujemy za kolosalne ilości ulotek !! :multi:
diana79 - Tobie również ogromnie dziękujemy za ulotki !! :lol:

Kaja5 - serdeczne dzięki za plakaty i ulotki !! ;)

Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do pomocy tyskim zwierzakom, którzy wspierali naszą akcję i wszystkim tym, którzy podarowali prezenty dla tyskiego schroniska.
DZIĘKUJEMY SERDECZNIE !! ;)

Posted

Dianeczka napisał(a):
Basiulka, brak mi słów uznania ;-) Jesteś wspaniała!

Dokładnie! Dziękujemy Ci, że pomagasz i masz tyle dobrej woli, jak i pomysłów ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wreszcie moge coś powiedzieć:sweetCyb:

Po pierwsze chciałam podziękować za mozliwość "postania sobie" z ulotkami i psiakami na ostatniej akcji w City Point!
Pieski są super, szybko przełamaliśmy obustronną nieśmiałość z Yoko, Sarą i Felkiem :bluepaw:
Yoko juz po paru minutkach na moich rękach sobie ziewnęła i łepek powolutku opadał na moja ręke. Przez dwie godziny sobie drzemała mimo że ja cały czas chodziłam w tą i z powrotem, a ludzie ja podchodzili głaskać, nogi zwisały sobie - jest lekka jak piórko ale mimo to na drugi dzień zakwasy:lol:...chodziłyśmy tak 2-3h - mozna by tak bez przerwy...

Sara całkowicie mnie rozbroiła, na poczatku nieśmiała, potem wręcz prosi się o głaskanie - potrzebuje kogoś kto wynagrodzi jej złą przeszłość - a ona jest śliczna i młoda więc nie rozumiem czemu jeszcze nie ma domu:shake:

No a Felek, na początku mnie obszczekał jak przystało na "ochroniarza" całej imprezy. Potem dał sie pogłaskać - a pod koniec nawet poszedł na mini spacerek podlać trawkę - Felek to nie tylko super Kumpel, ale dla wszystkich nowopoznanych po prostu Równy Gość :sg168:RESPECT!:thumbs: