Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam ogromną prośbę, byłaby możliwość sprawdzenia czy trafił do was ten pies?
przyjechał do Katowic z Kielc, więc nie zna tu żadnych terenów, uciekł 17 lutego(kilka godzin po przyjeździe do nowego domu..). Nie wiem czy z Szopienic (K-ce) mógł by uciec aż do Tych ...ale wszędzie próbujemy go szukać

Prymus:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Istar19 - musiałabyś zadzwonić albo zdjęcia faksem przesłać ( właściwie to nie wiem czy mają fax :oops: ) - w tyskim schronisku nie ma wolontariatu - strony też nie ma - jest za to miła obsługa i chętnie pomogą.

Oczywiście najlepiej gdyby ktoś mógł to sprawdzić.

Posted

hmm ... zadzwonić mogę ale zdjęcia nie mam jak wysłać :( a pojechać to niestety za daleko jak dla mnie ... ale może uda mi się kogoś namówić na wycieczkę :) dzięki

a wogole myślałam że był tam wolontariat?

Posted

Wolontariatu nie było, wpuszczana była tylko jedna osoba robiąca zdjęcia i prowadząca stronę ale jak padło "schronisko.net" to strony brak. Były jakieś małe kroczki w kierunku wolontariatu, wyprowadzanie psów ale jakoś to umarło.

Teraz - sobota i niedziela - jestem na akcji w Silesii ale jak nie uda ci się nikogo znaleźć to daj znać.

Posted

rozumiem, dzieki bardzo:)

mam nadzieje że uda mi się znajomych namówić by poszli zobaczyć, ale oni są ..nie są takimi psiarzami i nie wiem czy bezie im się chciało :(

Posted

[quote name='JOMA']Istar19 - musiałabyś zadzwonić albo zdjęcia faksem przesłać ( właściwie to nie wiem czy mają fax :oops: ) - w tyskim schronisku nie ma wolontariatu - strony też nie ma - jest za to miła obsługa i chętnie pomogą.

Oczywiście najlepiej gdyby ktoś mógł to sprawdzić.
Jomusiu kochana, powiedz mi czy wiesz dlaczego nie ma wolontariatu? Kiedys czytałam artykuł w necie, ze tyskie schronisko ma bardzo duży procent adopcji, ze jest super itp.. czy można rozkrecic wolontariat i ogłaszanie psów?

Posted

[quote name='ihabe']Jomusiu kochana, powiedz mi czy wiesz dlaczego nie ma wolontariatu? Kiedys czytałam artykuł w necie, ze tyskie schronisko ma bardzo duży procent adopcji, ze jest super itp.. czy można rozkrecic wolontariat i ogłaszanie psów?[/QUOTE]
Schronisko teraz nie ma wolontariatu bo Grażynka choruje a tam cały wolontariat to ona...
A adopcje są bo jest grupa ludzi w całej Polsce, którzy kochają "tyszaki" i zawsze chcą im pomagać. Zapraszam na nasze tyszakowe wątki :lol:. Między innymi dzieki nieformalnemu Klubowi Miłośników Tyszaków udało się nam wyciągąnć ze schroniska wszystkie psiaki, które tam siedziały 12, 10 czy 8 lat. A mamy już kolejne "obiekty" na oku :evil_lol:.

• 4 weeks later...
Posted

Hej cioteczki,
mam prośbę do osób z Tych... koleżanka dała mi znać że na ul. Bacha błąkał się parę dni pies podobny do owczarka, brązowo czarny, krótkowłosy - samiec
dzwoniła po schronisko ale psa już nie było... nie wiem czy wylądował w schronisku, czy dalej się pląta:(

strony internetowej szukałam ale nie znalazłam. Schronisko ma jakąś?

Posted

mieszkam przy Bacha, ostatnio były cieczki i widziałam brązowego psiaka, ale takiego jasno brązowego, który jest stałym amantem i co roku u nas koczuje jak Romeo pod balkonem swojej wybranki, potem wraca do domu za Leclerckiem

nie raz dałam mu wody czy jeść, po czym wracał sobie radośnie z powrotem

Ty mówisz o jakimś brązowo-czarnym, ten "mój" jest jasno-brązowy, ale coś ma domieszanego ciemniejszego

schronisko nie ma strony ale możesz zadzwonić i zapytać: tel. 605 897 607

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W Katowicach-Podlesiu wczoraj zaginęła ta sunia. jest niewielka, chuda, starsza, ale ma dużo energii i może pokonać spory dystans.
ma sobie ma jeszcze schroniskową obróżkę (66/12) (dzień wcześniej została adoptowana)
Bardzo proszę o pomoc w jej odnalezieniu!!!!!! każda informacja na wagę złota (tel. 605 886 434).

Posted

kiyoshi - do tyskiego schroniska to najlepiej podjechać osobiście, niestety nie mamy tu ani wolontariatu ani strony internetowej.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dziewczyny potrzebuje pomocy. Mielismy w pracy "firmowego" pieska.Mimo ze kochany i dla mnie łagodny, mial tendencje do uciekania i gryzienia dzieci i mezczyzn. nie pomagaly kojce, nowa brama itp. Do czasu jak byl;am na miejscu to mialam go na oku i do pogryzien nie dochodzilo, jednak od roku jestem w innym oddziale i na bieżaco wypytuje o sytuacje Basicka. dzisiaj sie dowiedzialam, ze pies zostal oddany do schroniska bo pogryzl koleja osobe i zostalo to zgloszone strazy miejskiej, oddany zostal podobno juz dosyc dawno.nie mam informacji gdzie, ale z racji ze to Pszczyna sprawdzam okoliczne schroniska.Pies wabi sie Basic i jest mieszancem z jasno brazowa, krótka sierscia i dlugim podwinietym do gory ogonem. Wysokosc gdzies do kolan. Wesole usposobienie.Bedzie dosyc mlodym psem, u nas byl 3 lata. Jestem pełna żalu, bo wiem ze z łatka agresywny nie spotka go nic dobrego, a ze strony osob w firmie wiele sie nie dowiem. To ja zawsze dbalam o to zeby mial sie jak najlepiej. Nie ma u Was takiego psiaczka?

Ach, błedów z emocji narobiłam

Edited by nombre
Posted

[quote name='nombre']Dziewczyny potrzebuje pomocy. Mielismy w pracy "firmowego" pieska.Mimo ze kochany i dla mnie łagodny, mial tendencje do uciekania i gryzienia dzieci i mezczyzn. nie pomagaly kojce, nowa brama itp. Do czasu jak byl;am na miejscu to mialam go na oku i do pogryzien nie dochodzilo, jednak od roku jestem w innym oddziale i na bierzaco wypytauje o sytuacje Basicka. dzisiaj sie dowiedzialam, ze pies zostal oddany do schroniska bo pogryzl koleja osobe i zostalo to zgloszone strazy miejskiej, oddany zostal podobno juz dosyc dawno.nie mam informacji gdzie, ale z racji ze to Pszczyna sprawdzam okoliczne schroniska.Pies wabi sie Basic i jest mieszancem z jasno brazowa, krótka sierscia i dlugim podwinietym do gory ogonem. Wysokosc gdzies do kolan. Wesole usposobienie.Bedzie dosyc mlodym psem, u nas byl 3 lata. Jestem pełan żalu, bo wiem ze z łatka agresywny nie spotka go nic dobrego, a ze strony osob w firmie wiele sie nie dowiem. To ja zawsze dbalam o to zeby mial sie jak najlepiej. Nie ma u Was takiego psiaczka?[/QUOTE]

Napisałam do Klaudus_ z Pszczyny, moża mają psiaka w swoim punkcie przetrzymywań:-