Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam taką wiadomość / prośbę od Malawaszki - czy ktoś mógłby pomóc ? - ja w tygodniu nie dam rady a w sobotę i niedzielę mam akcję w katowickiej Silesii :oops:

Szukam pomocy z wizytą przed adopcyjną dla mojego tymczasowicza sznaucera olbrzyma w Tychach ul. Wiejska - mogłabyś pomóc? Bardzo by mi zależało żeby przed weekendem się udało. Jeśli nie Ty to może znasz kogoś z tej okolicy?

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

opiekunowie poszukujący swoje psy proszeni są o informację na poniższy adres:

psy.zaginione@gmail.com

wg schematu:

minimum 1 zdjęcie psa, wiek, wielkość imię - data zaginięcia - miejsce zaginięcia, charakterystyczne cechy, w co był ubrany, no i oczywiście telefon kontaktowy, jeżeli pies się odnajdzie bardzo prosimy o info,

Linki do albumu będą dodane na stronie schroniska w Katowicach, jak również może Fundacji, może psy zgłaszane do Sosnowca tez ktoś by dodawał do tego albumu, w końcu taka odległość dla psa to żadna odległość, Chorzów, Dąbrowa Górnicza, Mysłowice, Katowice, Sosnowiec psy granic nie znają...

w albumie mamy już parę psów

https://picasaweb.google.com/106824079642939506721

• 4 weeks later...
Posted

W nocy z 2 na 3 września w miejscowości Gaj Mały pod Szamotułami zaginął pies. Ostatnio był widziany w miejscowości Obrzycko.
Raf jest psem bojącym się ludzi, lekko zdziczałym. Zupełnie nie zna okolicy, gdyż 2 tygodnie wcześniej został przywieziony z okolic Koła (około 200km do Szamotuł).
Ludzie, u których mieszkał, też byli dla niego nowymi ludźmi. Spędził u nich raptem tydzień. Aktualnie pies może być wszędzie!

Wielkość: duży, za kolano
Kolor: ognisto-rudy z białymi elementami
Znaki szczególne: wykastrowany, brak ogonka

Jeśli ktoś widział Rafa, prosimy o kontakt telefoniczny:
605 052 525 – Zbyszek
604 449 030 - Justyna
513 353 687 - Sylwia
667 096 617 - Jagoda

Posted

BOBIK ZAGINĄŁ!! Proszę zwórćcie uwagę na takiego psiaka...juz raz zaginął i znalazł się w Tychach może teraz wybierze podobna trase...

ZAGINĄŁ

Bobik - ten nieduży piesek bez ogonka, który miał już za sobą tyle zwrotów i zagubień - znów uciekł i nie ma go od soboty rano Pani do mnie dzwoniła w weekend, nie mogłam się tu odezwać wcześniej..
Ostatnio odnalazł się przez dogomanię aż w Tychach - pani odebrała go ze schroniska. Mieszka w Katowicach Murcki. Niewykluczone, że uciekł za jakąś suczką, ale nie wiadomo.
Gdyby ktoś mógł rozejrzeć się w tamtych okolicach (powinny wisieć tam ogłoszenia) i nie tylko - on może być wszędzie. Jest już bardzo zimno
Jako kontakt można podać nr do mnie 501 536 467, a najlepiej jako pierwszy do właścicieli - 723 404 495, oni wiedzą i prosili, żeby podawać.
Bobik ma dziś pewnie około 1,5 roku, jest bardzo nieduży, ruchliwy, przyjazny, ma trochę szorstką, czarną podpalaną sierść. Znak charakterystyczny - nie ma ogonka.
Niestety - raczej nie ma też adresówki, na którą - podobnie jak na kastrację - nie udało mi się namówić właścicieli

BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC W SZUKANIU I ROZSYŁANIU INFORMACJI. I informacje tutaj, gdyby ktoś coś zrobił lub się dowiedział.

• 2 weeks later...
Posted

Szukam pilnie osoby do wizyty PA w Tychach ul.Śląska.
Proszę o pomoc w znalezieniu wolontariusza z tamtych okolic.
tel.698 681 714 lub pw.

P.S.Wstępnie pomoc zadeklarowała JOMA:-)

Posted

Strona internetowa schroniska nie działa. Czy są jakieś szczeniaki obecnie? mam domek dla szczeniaka suni, która nie urośnie większa niż do kolan, jedyny warunek to taki żeby nie była jamnikowata ;) Czy macie jakieś szczeniaki na DT czy bezpośrednio do schroniska trzeba się udać no i w związku z tym że strona nie działa to nie wiem czy można w sobotę przyjechać adoptować?
Ok już udało mi się dodzwonić, jest jedna sunia 6 miesięczna.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam i przepraszam ale ja z prośbą....

Szukam osoby która mogłaby zrobić wizytę przedadopcyjną w Tychach ul. Bielska.

Kontakt przez pw, poproszę o nr telefonu, oddzwonię.

Posted

I jeszcze jeden sylwestrowy uciekinier !

Zaginął w Tychach na ul. Zwierzynieckiej ( Czułów )

Piesek czarny podpalany, młody, bez jednego oczka. Waży 12 kg, na krępych nóżkach. W sprawie psiaka kontaktować się: [FONT=Arial]501 637 680[/FONT]

Posted

[FONT=Georgia]
Wątek powstał z myślą o najmniejszych milusińskich, które zapełniają Śląskie schroniska i ulice...
[/FONT]
[FONT=Georgia] Pomimo tego, że są maciupkie, nakolankowe, cudaśne - nie ustrzegło ich to od ludzkiego okrucieństwa...:angryy:[/FONT]

[FONT=Georgia]Mikropsiak [/FONT]
[FONT=Georgia] jest to piesek, który opuszcza schronisko ulicę, czy inny przytułek albo interwencyjnie jest odbierany z wagą do 6 kg - niezależnie od tego czy potem przytyje i 6 kg przekroczy.[/FONT]

Proszę o wklejanie na wątek wszystkich mikro-psów ze Śląska według poniższego szablonu:

[FONT=Georgia]Foto:
[/FONT] [FONT=Georgia] Imię:
[/FONT] [FONT=Georgia] Płeć:
[/FONT] [FONT=Georgia] Wiek:
[/FONT] [FONT=Georgia]Waga:
[/FONT] [FONT=Georgia]Miejsce:
[/FONT] [FONT=Georgia] Numerek :
[/FONT] [FONT=Georgia]Sterylizacja:
[/FONT] [FONT=Georgia]Stosunek do dzieci:
[/FONT] [FONT=Georgia]Stosunek do innych psów:
[/FONT] [FONT=Georgia]Stosunek do kotów:
[/FONT] [FONT=Georgia]Dodatkowe informacje:
[/FONT] [FONT=Georgia]Charakter:
[/FONT] [FONT=Georgia]Kontakt:
Wątek:
Wydarzenie na FB:
[/FONT]

Posted

POSZUKUJEMY KLEMENSA !!!
Dnia 7 stycznia w Czeladzi uciekł Klemens.
Został zabrany do DT, z którego miał za kilka dni jechać do DS.

Był na spacerze, na niego i opiekunkę wlazł jakiś pijany facet i ją przewrócił, Klemens się wystraszył i uciekł razem ze smyczą ! Dlatego powinien zwracać uwagę ludzi.

Klemens to średniej wielkości psiak w typie szpica, biało-czarno-brązowy, ma puchatą sierść. Jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi.

Kontakt: 660-756-993

Osoby z Czeladzi, Będzina, Sosnowca i okolic bardzo prosimy o pomoc w szukaniu psiaka !