Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziadzio jamniczek. Siwiutki pyszczek, smutne, zrezygnowane oczy...
Do niedawna patrzył z nadzieją, że może przyjdzie po niego jego pan, że zabierze do domu, że tu jest tylko na chwilę...
Chwila zamieniła się w wieczność, a nadzieja powoli odchodzi...
Dziadzio trafił do schroniska wprost z ulicy, gdzie błąkał się głodny i brudny.
Jest bardzo mądrym, bardzo łagodnym i miłym psiaczkiem. Nie przejawia agresji do nikogo. Podsuwa do głaskania łepek i marzy... może któregoś dnia ktoś zabierze go do domu?
Pomóżmy mu znaleźć dom na stare lata, zanim odejdzie w schronisku, z żalu i tęsknoty...

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mi leży na sercu ten piesio. Zawsze podczas wizyty w schronisku okazuję mu swoje zainteresowanie, podsuwam coś do jedzenia lepszego, bo zaczyna trochę chudnąć, szybko z materacyka zrobi się szkielecik. Nie chce załatwiać się w boksie (choć musi), nie jest wyprowadzany, narazie jest sam w malutkim boksie dla szczeniaków, bo przy takim przepełnieniu mogłyby go psy zaatakować. Szybko trzeba go stamtą zabrać. Ogłosiłam go w anonsach zgubiono-znaleziono. Ile tęsknoty i bólu jest w jego oczach, widać, że bardzo cierpi, serce się kroi. :-(

Posted

ja sie nie znam na wieku, ale taki piekny siwiutki dostojny pyszczek.. jedno wiadomo : jest w wieku jak najbardziej do adopcji :) szybkiej, bo pewnie strasznie przezywa, ze teraz jest nagle w schronisku....