Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miło czytać, że nie ma takiej tragedii ;) Ponad rok temu adoptowałam lękliwego psa, znałam go wcześniej, pracowałam z nim w schronie. Początkowo bał się każdego ruchu ręki, ale nie reagował agresją, kulił się. Po ponad miesiącu sam się przełamał i jak mnie zobaczył to się pierwszy raz na mnie cieszył (do teraz to wspominam ze łzami w oczach), potem już poszło z górki. No i jesteśmy razem na stałe już, ale mimo tego, że jest z nami ponad rok nie przekonał się do mojego Tż, cieszy się na niego, ale sam nie podejdzie, unika bliskości z nim. Mam nadzieję, że w końcu się przekona do jakiegoś mężczyzny... Obcych też się boi, czasem reaguje na obcych agresją - próbuje ugryźć w łydkę. Wybaczcie, że tu pisze, ale może macie jakieś pomysły ?
Trzymam kciuki za Maksia i jego dalszą socjalizację ;)

Posted

[quote name='Olena84']Dziewczyny dajcie spokoj :placz:, a tak w ogole to jak Hałabajowka sie zakocha to przeciez Maksio moze i u niej zostac ;)

hehe zartuje[/QUOTE]

Proszę się nie pchać bez kolejki :p. Ja próbuję Hałabajówce wyadoptować Inez :)

Posted

No niestety roznie to bywa, ja mialam psa uzaleznionego ode mnie, 3,5 roku (zreszta w avatarku starsza sunia), mimo tego nie zamienilabym tej adopcji na inna, wiem, ze nikt inny by sie z nią tak nie "cackał", wyjezdzalam w sumie w tym czasie tylko 2 razy po 3 dni, bo pies nie jadl wtedy, ale mysle, ze to nie zniecheca to pokazuje, jak psy mimo iz krzywdza je ludzie, nadal chca byc przez nich kochane...

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Proszę się nie pchać bez kolejki :p. Ja próbuję Hałabajówce wyadoptować Inez :)[/QUOTE]

Jak zwykle obieżyświat zamiast mnie podziwiać sama chce być podziwiana, TU JEST WĄTEK DO PODZIWIANA MNIE!!! :angryy:

Posted

[quote name='Olena84']Jak zwykle obieżyświat zamiast mnie podziwiać sama chce być podziwiana, TU JEST WĄTEK DO PODZIWIANA MNIE!!! :angryy:

A myślałam, że Maksa? :evil_lol:

UWAGA!!!!
UWAGA!!!
UWAGA!!!

PODZIWIAM CIĘ

A tak w ogóle, to ostatnio obiecywałaś, że już nie będziesz na mnie krzyczeć i co?
Obiecałaś, obiecałaś, obiecaaaałaaaaaaś...:placz:

Posted

[quote name='Olena84']Jak zwykle obieżyświat zamiast mnie podziwiać sama chce być podziwiana, TU JEST WĄTEK DO PODZIWIANA MNIE!!! :angryy:[/QUOTE]

narcyzmem powiało...hihi..ale nalezy sie oj nalezy podziwianie

Jak Olenę sie na tym watku podziwia
to sie Maksowi w hoteliku od razu ogon kiwa
on wie, ze ona mu nieba przychyliła
kazdego z nas tym gestem wzruszyla

ups..rozpedziłam sie z rymowankami az tutaj..

Olena wybacz ale my sobie z obieżyswiat tak dzis wieczorkiem rymujemy amatorsko :evil_lol:

Posted

Ano to już Maksymiliana trzeba pytać ;) dzisiaj nie schował się na widok miski, ale nie chciał wyjść jak zobaczył wiadro...więc nie wiem jak mu to foto zrobić za bardzo. Może z zaskoczenia się coś uda ;)

Posted

Info mam trochę z innej beczki... na 99% jadę w tą niedzielę na trasie Białogard-Malbork jakby byl potrzebny transport to służę pomocą, jakbyście gdzieś słyszeli że jet potrzebna taka opcja.

Maksymilian dzisiaj 80% dnia spędził poza budą...z kojca nie wychodzi a jak podchodzę to daje dyla do budy ale inne psy mogą sobie koło jego kojca chodzić i nie przeszkadza mu to zupełnie. Więc wynika z tego że ma awersję tylko do ludzi.

Posted

[quote name='Nutusia']I tego się trzymajmy! :)
Ewentualnie, ponieważ ponoć idzie lato, Hałabajówka się przeniesie do Maksiowej "willi" ;)[/QUOTE]

I to jest bardzo dobry pomysł!!!