gosia2313 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Ale nie rozumiem, przecież macie chyba wizytówki na boksy? Nie ma tam informacji jaki pies jest itp? Przecież to się totalnie mija z celem branie ciapy do pilnowania :| Quote
Romina_74 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 gosia2313 napisał(a):Ale nie rozumiem, przecież macie chyba wizytówki na boksy? Nie ma tam informacji jaki pies jest itp? Przecież to się totalnie mija z celem branie ciapy do pilnowania :| Wiesz, z drugiej strony nie wiadomo na co komu zależało. Blady wygląda groźnie. Osobiście, gdybym go nie znała (a potencjalni złodzieje go nie będą znali) i jeśli bym zauważyła, że biegnie w moim kierunku to bym spylała ile sił w nogach. Podejrzewam, że ochroniarza nie chcieli samego na noc zostawiać to wzieli do towarzystwa psa - groźnie wygląda, a ochroniarzowi, ani nikomu innemu krzywdy nie zrobi. Jakiś tam sens w tym widzę. Quote
Romina_74 Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 Ponieważ obiecałam, więc napiszę, choć wcale mi się nie chce pisać :shake: Napiszę tylko tyle, że byliśmy z Pawłem u Bladego. Więcej na razie nie piszę - sprawa w toku. Tak na prawdę potrzebne jest trzymanie kciuków - bardzo mocno niestety :( Quote
Hmmm Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 już się boję czego dowiemy się potem, kciuki oczywiście trzymam. Quote
pela112 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Trzymam kciuki i niecierpliwie czekam na więcej informacji Quote
kiyoshi Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 ...podczytuje Was tutaj od dłuższego czasu...i mi też włos się zjeżył na zmianę tytułu..... eh:( Quote
madzia.uje93 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 W takim razie trzymam kciuki i wierze mocno, że jakoś to wszystko się ułoży:) Quote
maciaszek Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 I ja kciuki mocno zaciskam. Bardzo mocno! Kurcze, może pora wprowadzić wizyty przedadopcyjne, przynajmniej dla psów wolontariackich... Przecież każdy opiekun psa chętnie by sprawdził przyszłe lokum swojego podopiecznego. Quote
olka9628 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 maciaszek napisał(a):I ja kciuki mocno zaciskam. Bardzo mocno! Kurcze, może pora wprowadzić wizyty przedadopcyjne, przynajmniej dla psów wolontariackich... Przecież każdy opiekun psa chętnie by sprawdził przyszłe lokum swojego podopiecznego. Na pewno to byłoby lepsze niż późniejsze martwienie się o psa.. Ostatnio jakoś częściej zdarzają się te nietrafione adopcje, źle dobrane psy, niezbyt dobre warunki Quote
pela112 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Myślę, że umożliwiłoby to też wcześniejszą rozmowę z przyszłym właścicielem, bo nie zawsze przed adopcją ktoś przyjdzie porozmawiać albo chociaż zadzwoni. Quote
madziakato Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Zaciskam mocno i trzymam kciuki... Blady jest mi bliski, bo brałam pod uwagę jego adopcję,gdy szukałam psa dla siebie... Jednak zanim zdecydowałam się, opuścił schron....same wiecie... Quote
ania91sc Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Ojj teraz to się martwię o Bladego... Kciuki zaciśnięte mocno. Quote
MagdaB Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Nie wiem co się dzieję, ale już bardzo się boję o niego :(. Quote
gosia2313 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 A czy ktoś może w końcu coś konkretnego napisać?? Quote
maciaszek Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Chyba musimy cierpliwie poczekać... Romina_74 napisał(a):Więcej na razie nie piszę - sprawa w toku. Quote
Romina_74 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Po ogromnych perturbacjach, nieprzyjemnościach, użeraniach się z prezesem firmy ochroniarskie udało się!!! BLADY cały i zdrowy wrócił dzisiaj do schroniska i trzeba się w tym przypadku ABSOLUTNIE Z TEGO CIESZYĆ!!!!!!!!! Adopcjom bez wizyt PA mówimy NIE i najważniejsze jest to, że ten głos jest wspólny!!! Wolontariacko - schroniskowy :) Quote
soboz4 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Bardzo się cieszę! C do wizyt PA to cienko widzę, ale pomarzyć można... Quote
MagdaB Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Romina_74 napisał(a):Po ogromnych perturbacjach, nieprzyjemnościach, użeraniach się z prezesem firmy ochroniarskie udało się!!! BLADY cały i zdrowy wrócił dzisiaj do schroniska i trzeba się w tym przypadku ABSOLUTNIE Z TEGO CIESZYĆ!!!!!!!!! Adopcjom bez wizyt PA mówimy NIE i najważniejsze jest to, że ten głos jest wspólny!!! Wolontariacko - schroniskowy :) Bardzo się cieszę :) Quote
ania91sc Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Ale się cieszę, że w końcu bezpieczny!!! :) Tyle chłopak przeżył... Quote
Romina_74 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 soboz4 napisał(a):Bardzo się cieszę! C do wizyt PA to cienko widzę, ale pomarzyć można... może trochę więcej wiary soboz ;) maciaszku mogę prosić o przywrócenie Bladzia na stronę schroniska? zmienił się link do Picasa - nie chciałam, żeby Bloody się komuś jednak skojarzył ... https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Blady456134Lata30kg60cm09052013RAgataPiatkowska# A opis raz jeszcze wklejam, zdjęcia nie zmieniam - było OK :) [FONT=Verdana]4 lata[/FONT] [FONT=Verdana]pies[/FONT] [FONT=Verdana]Zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany[/FONT] [FONT=Verdana]Duży, silny pies, który mierzy 60 cm w kłębie i waży 30 kg. Jest przesympatyczny, wesoły i żywiołowy. Względem ludzi bardzo przyjacielski. W kontaktach z psami zdystansowany, z niektórymi się bawi, niektóre traktuje z obojętnością, na inne zaś szczeknie – nie jest to jednak agresja, ale strach. Jest skupiony na opiekunie - zwraca uwagę na komendy i gesty. Zna smycz i potrafi na niej chodzić, potrafi jednak solidnie pociągnąć. Spuszczony ze smyczy pilnuje się opiekuna i wraca na każde zawołanie. Zna komendy siad, łapa, waruj. Jest bardzo pojętny więc pewnie niedługo nauczy się nowych. Czasem, gdy opiekun uniesie rękę lub smycz, psiak kuli się lub kładzie w bojaźliwym uniku, co świadczy niestety o tym, że posłuszeństwo było kiedyś od niego egzekwowane siłą. A to przecież bardzo miły, łagodny pies, który wymaga tylko dobrego traktowania, ciepła, miłości i wspólnie spędzanego z ludźmi i innymi psami czasu. Z uwagi na drzemiące w nim pokłady nieokiełznanej wręcz energii, psiak powinien trafić do aktywnego domu, który zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu. Kontakt do opiekuna: 790 420 278[/FONT] Quote
madzia.uje93 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Jak to dobrze, że Blady już w schronisku...więc znowu szukamy domku Quote
Romina_74 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Dzisiaj Bladyś miał ekstra spacerek wolontariacki :) Dwa tygodnie siedział w takich warunkach, że teraz powinien w zadośćucztnieniu mieć dodatkowe spacery ech ... Kochane psisko - pobiegało ciutke, ale ogólnie było wykończone ... Upał jak szlag! Trochę zdjęć kiepskiej jakości bo z telefonu Nokia - straszny badziew się z tych Nokii zrobił (nawiasem mówiąc) ;) No a jutro przede mną i chłopakami wyzwanie - wspólny spacer z Bladziem i Fredkiem :) No, trzymajcie się moje ręce ramion! Quote
Recommended Posts