Romina_74 Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Blady trafił do Agencji Ochrony w Sosnowcu ... Adopcja poza moją wiedzą kompletnie - schroniskowa, więc miejsce nie sprawdzone. Dzisiaj dzwoniłam do jw., rozmawiałam z dwoma Paniami, które niestety nie wiedziały nic więcej poza tym, że "pies został przyjęty na obiekt i zostało mu zakupione jedzenie". Osoba odpowiedzialna za Bladego będzie dostępna pod telefonem jutro po 13.00 - wówczas mam dzwonić i rozmawiać co i jak z chłopakiem. Tak się sprawa ma. Quote
saphira18 Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 jeszcze nic straconego, poczekajmy na wieści z pierwszej ręki Quote
madziakato Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Nie twierdzę, że tam nie będą o niego dbać- ale zawsze to pilnowanie. Ale co racja to racja-bądźmy dobrej myśli! Quote
ewes Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 czasem psiak ma się tam lepiej niż... no właśnie... pilnowanie i buda nie zawsze są złe :) trzymam kciuki :) Quote
ania91sc Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 czekamy, czekamy na więcej informacji niecierpliwie :) Quote
MagdaB Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Mam nadzieję, że pan dziś wszystko nam powie. Czekam z niecierpliwościa. Quote
Romina_74 Posted June 21, 2013 Author Posted June 21, 2013 No to jeszcze poczekamy :( Z przyczyn, że tak to ujmę zawodowych, mogłam zadzwonić dopiero po 14.30 - niestety już nikt nie odbierał :( Będę dzwonić w poniedziałek. Bardzo mi to nie w smak i ciągle myślę o Bladosławie, szczególnie, że tak na prawdę nie wiem gdzie on przebywa, bo na pewno nie pod adresem tej firmy, który został podany w Schronisku i który widnieje na stronie internetowej. Tam są tylko biura tej firmy, w budynku, w którym jest również kilka innych instytucji ... Byłam i sprawdziłam osobiście. Quote
ania91sc Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 A więc czekamy jeszcze bardziej niecierpliwie... Quote
Romina_74 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Dzisiaj udało mi się skontaktować z Panem Koordynatorem Grupy Operacyjnej ... Blady znajduje się na obiekcie - budowie w Katowicach, którą Agencja Ochrony dopilnowuje. Mieszka w kojcu. W nocy patroluje obiekt wspólnie z pracownikiem. Pan stwierdził, że piesek jest bardzo miły i łagodny wręcz. No, też mi nowina ;) Blady by muchy nie skrzywdził, on tylko ma wygląd ochroniarza :) Jestem wstępnie umówiona z Panem na środę na godz. 18.00 w pewnym miejscu w Katowicach, skąd Pan mnie odbierze i zawiezie na "obiekt", abym mogła sprawdzić, jakie Blady ma warunki (Pan nie chciał mi podać dokładnego adresu). Poprosiłam Pawła, aby ze mną pojechał, bo trochę wydygałam ... Chcę też z Panem omówić kwestię, jakie też mają plany względem Bladego, kiedy budowa dobiegnie końca i ochrona obiektu nie będzie już potrzebna? Quote
Romina_74 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 soboz4 napisał(a):do lasu....... jeju ... oszczędź mnie trochę i tak już nie śpię po nocach :( Blady to taki kochany pies ... Serce mi krwawi, bo jego wygląd jest kompletnie nieadekwatny do charakteru :( Quote
saphira18 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 dziwna sytuacja... dobrze że Pawła poprosiłaś Quote
Romina_74 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 gosia2313 napisał(a):Ehh... :shake: Czekam na informacje Gosia, a co to za psiak w Twoim avatarze? Wygląda jak młody Blady :roll: Quote
ania91sc Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ojj troszkę dziwnie to wygląda... :shake: Im wcześniej pojedziecie sprawdzić tym lepiej. No i dobrze, że Paweł z Tobą jedzie, bo ja sama też bym wydygała... Quote
soboz4 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Syn się trochę "szwendał" z racji zawodu po budowach i były tam psy stróżujące, warunki miały świetne, ale nie miały spacerów poza budowę, ale jedzonko, posłanie, spanie w biurze, albo wraz z ochroniarzami, w budzie żaden nie spał, ale... Właśnie nikt za bardzo nie wiedział, gdzie te dwa boraki się podzieją za 2-3 lata... Na razie budowa jest - granica Katowic z Mysłowicami, psy bardzo sympatyczne, może jakiś pracownik przygarnie, choć dwa na raz wątpię... Quote
gosia2313 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 A to taki psiak podrostek co był kiedyś w schronisku u nas. No właśnie... wezmą psa na budowę, budowa się skończy i nikogo nie będzie interesowało, że pies to nie rzecz i już się przyzwyczaił i go oddadzą bo już niepotrzebny :/ Oby jednak było inaczej A swoją drogą to nikt w schronisku nie powiedział, że Bloody nie nadaje się do pilnowania? :roll: Quote
MagdaB Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 gosia2313 napisał(a): A swoją drogą to nikt w schronisku nie powiedział, że Bloody nie nadaje się do pilnowania? :roll: Wolałabym tego nie komentować :(. Quote
Romina_74 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 MagdaB napisał(a):Wolałabym tego nie komentować :(. No właśnie - to jest najlepszy komentarz oto tejże sytuacji, jak i wielu podobbnych. Quote
Recommended Posts