Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kleksia-to bardzo spokojna,grzeczna i wyciszona Sunia.Suczka jest wysterylizowana,bardzo grzeczna w stosunku do ludzi,psów i kotów.
Jest w głębokiej depresji,dlatego wiecznie siedzi w budzie.Nawet ja,choć chodzę do schronu powyżej 1,5roku widziałam ją ledwie parę razy.Po prostu mała chowa się w swojej budzie i leży tam całymi dniami.Gdy natrafiłam na moment,jak była na zewnątrz i wołałam ją,podeszły wszystkie inne psy tylko nie Ona.Sunia popatrzyła tylko na mnie, tymi przymrużonymi oczkami,bez cienia nadziei,westchnęła ciężko i....wróciła z powrotem do budy.
Widać ,że Kleksia straciła całkowicie chęć do życia,nie wierzy że jej los może się odmienić.Pewnie dlatego zaszywa się głęboko, w Swoim świecie,ucieka w sen,bo....nie chce takiego życia,woli zapomnieć...
Owszem nie jest ani szczupła,ani piękna(choć dla mnie cudowna),ani młoda,ale właśnie taki dojrzały psiak,o małej szansie potrafi docenić jak nikt inny ciepło domowego ogniska.

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, w naszym schronie nie można wyprowadzać psów na spacerek.
Ja nie mam cały czas dostępu do internetu,ale jak będę wiedzieć coś więcej dam Rotek znać.

Posted

amelo można prosić więcej zdjęć???? mogą być byle jakie...dam je dziewczynom z kącika grafomaniaków to ładnie to oprawią.....wystawimy allegro i zobacysz że sunia znajdzie domek

Posted

amela, a w ogóle można ogłaszać psy z tego schronu??? bo nie każdy zgadza się na taką formę promowania biduli
a jak już będzie można ogłaszać to moge napisać że w razie adopcji pomożemy w transporcie??? ...tak mopyślałam o mapie pomocy dogo

Posted

Ciociu Rotek, w ogłoszeniu można napisać, ze sunia jest w Szczecinie, a potencjalnym chętnym, wyjaśni się szczegóły... Szczecińskie piesy były wystawiane na Allegro.
Wiecie, a mi do niej tak pasuje imię Amelka :lol:

Posted

amela...a właściwie marto:cool3: hehehe nie ma za co...to główna zasługa akuchy:loveu:
marta, w jakim wieku jest klusia-amelka???już dostałam pierwszy mail z zapytaniem o psilulę:loveu:

Posted

Sunia ma 7 lat,chociaż jej smutne,przymrużone,mądre oczki,powodują że ma wzrok dojrzałego psiaka,który wiele już przeszedł...w dodatku zaniedbane futerko,powodują że wygląda na trochę więcej:-(:-(

Posted

akucha napisał(a):
Cioteczki, piszcie, że ma ok 6. ;) To taka bezpieczna liczba, a nie odbiega daleko od prawdy.
Cudna ta Amecia, cudna!!!

Właśnie przed chwilą o tym do jednej z Cioteczek na p.w pisałam,że lepiej zawsze troszkę pieska odmłodzić,niż postarzeć,w końcu wiadomo,że te wszystkie zwierzaki,co są długo w schronie,są jak zaniedbana kobieta(zawsze wydają się starsze niż w rzeczywistości)dlatego faktycznie,lepiej im chyba parę miesięcy odjąć,jak dodać,w końcu tu o dobro zwierzaka chodzi.;)

Posted

kiedy fotk???
marta, załóż gg:mad: i to szybko....ja mam tyle wiadomości żę w PM nie da się tego zmieścić
zadzwoniłabym,a le kasę przeznaczoną na doładowanie konta komórki oddałam na hotelik dla dzierżoniowskiego groma

Posted

Rotek dzięki za info:loveu:Grinajs dziękuję za umieszczenia Kleksi-Amelki,to bardzo miłe(tylko ja nie mogę odczytać,bo server nie odpowiada) i gratuluję że Twoja Całunia Domek znalazła!:loveu: