amelka0 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Kleksia-to bardzo spokojna,grzeczna i wyciszona Sunia.Suczka jest wysterylizowana,bardzo grzeczna w stosunku do ludzi,psów i kotów. Jest w głębokiej depresji,dlatego wiecznie siedzi w budzie.Nawet ja,choć chodzę do schronu powyżej 1,5roku widziałam ją ledwie parę razy.Po prostu mała chowa się w swojej budzie i leży tam całymi dniami.Gdy natrafiłam na moment,jak była na zewnątrz i wołałam ją,podeszły wszystkie inne psy tylko nie Ona.Sunia popatrzyła tylko na mnie, tymi przymrużonymi oczkami,bez cienia nadziei,westchnęła ciężko i....wróciła z powrotem do budy. Widać ,że Kleksia straciła całkowicie chęć do życia,nie wierzy że jej los może się odmienić.Pewnie dlatego zaszywa się głęboko, w Swoim świecie,ucieka w sen,bo....nie chce takiego życia,woli zapomnieć... Owszem nie jest ani szczupła,ani piękna(choć dla mnie cudowna),ani młoda,ale właśnie taki dojrzały psiak,o małej szansie potrafi docenić jak nikt inny ciepło domowego ogniska. Quote
rotek_ Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 amelo, postaraj się dowiedzieć czegoś więcej o suni...pomogę w szukaniu domku:roll: Quote
rotek_ Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 w sumie dużo napisałaś....:roll: można by ją wyciągnąć na mały spacerek??? zobaczyć jak sie zachowuje poza boksem Quote
amelka0 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 Niestety, w naszym schronie nie można wyprowadzać psów na spacerek. Ja nie mam cały czas dostępu do internetu,ale jak będę wiedzieć coś więcej dam Rotek znać. Quote
anula1959 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 A gdzie właściwie suczka się znajduje? W którym schronisku? Pomogę Ci w ogłaszaniu suczki , z wielką chęcią:lol: Quote
rotek_ Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 amelo można prosić więcej zdjęć???? mogą być byle jakie...dam je dziewczynom z kącika grafomaniaków to ładnie to oprawią.....wystawimy allegro i zobacysz że sunia znajdzie domek Quote
rotek_ Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 amela, a w ogóle można ogłaszać psy z tego schronu??? bo nie każdy zgadza się na taką formę promowania biduli a jak już będzie można ogłaszać to moge napisać że w razie adopcji pomożemy w transporcie??? ...tak mopyślałam o mapie pomocy dogo Quote
akucha Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Ciociu Rotek, w ogłoszeniu można napisać, ze sunia jest w Szczecinie, a potencjalnym chętnym, wyjaśni się szczegóły... Szczecińskie piesy były wystawiane na Allegro. Wiecie, a mi do niej tak pasuje imię Amelka :lol: Quote
rotek_ Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 :evil_lol: tak amelka to idealne imię:evil_lol: amelo-człowieku jakie mam podać dane kontaktowe??:razz: Quote
amelka0 Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Naprawdę uważacie dziewczynki,że pasuje do niej Amelka? Jeśli jesteście jednomyślne,ja nie będę się opierać. Wysyłam Ci Rotku p.w Quote
rotek_ Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 :cool3: heheheh mi pasuje amelka:cool3: już wystaqwiam więc na allegro Quote
rotek_ Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 http://www.allegro.pl/item192211091__on_juz_stracil_n_dzieje_na_lepsze_zycie_.html i pooooszła w świat:evil_lol: Quote
rotek_ Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 amela...a właściwie marto:cool3: hehehe nie ma za co...to główna zasługa akuchy:loveu: marta, w jakim wieku jest klusia-amelka???już dostałam pierwszy mail z zapytaniem o psilulę:loveu: Quote
amelka0 Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 Sunia ma 7 lat,chociaż jej smutne,przymrużone,mądre oczki,powodują że ma wzrok dojrzałego psiaka,który wiele już przeszedł...w dodatku zaniedbane futerko,powodują że wygląda na trochę więcej:-(:-( Quote
akucha Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Cioteczki, piszcie, że ma ok 6. ;) To taka bezpieczna liczba, a nie odbiega daleko od prawdy. Cudna ta Amecia, cudna!!! Quote
amelka0 Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 akucha napisał(a):Cioteczki, piszcie, że ma ok 6. ;) To taka bezpieczna liczba, a nie odbiega daleko od prawdy. Cudna ta Amecia, cudna!!! Właśnie przed chwilą o tym do jednej z Cioteczek na p.w pisałam,że lepiej zawsze troszkę pieska odmłodzić,niż postarzeć,w końcu wiadomo,że te wszystkie zwierzaki,co są długo w schronie,są jak zaniedbana kobieta(zawsze wydają się starsze niż w rzeczywistości)dlatego faktycznie,lepiej im chyba parę miesięcy odjąć,jak dodać,w końcu tu o dobro zwierzaka chodzi.;) Quote
amelka0 Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Na dniach jak będę w ochronce,to jeżeli mi dopisze szczęcie i Sunia wyjdzie na światło dzienne, to porobię Jej nowe fotki. Quote
rotek_ Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 kiedy fotk??? marta, załóż gg:mad: i to szybko....ja mam tyle wiadomości żę w PM nie da się tego zmieścić zadzwoniłabym,a le kasę przeznaczoną na doładowanie konta komórki oddałam na hotelik dla dzierżoniowskiego groma Quote
rotek_ Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 klesia-amelka ma już pierwszego obserwatora:multi: marta zakładaj to gg :mad: Quote
grinajs Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Jestem na dogo od niedawna a już dzięki mnie jedna bidulka psinka znalazła domek.To Całunia.Teraz natrafiłam na Kleksie i już wątek o niej zapodałam na wizaz.pl http://http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187857 gdzie CarolinaScotties kilka tyg.temu założyła wątek o Całuni.Boze pomóz Kleksi znaleść kogos z wielkim sercem:loveu: .Popłakałam się jak pzreczytałam o Kleksi.Pozdrowionka:p Quote
amelka0 Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Rotek dzięki za info:loveu:Grinajs dziękuję za umieszczenia Kleksi-Amelki,to bardzo miłe(tylko ja nie mogę odczytać,bo server nie odpowiada) i gratuluję że Twoja Całunia Domek znalazła!:loveu: Quote
Recommended Posts