Hahnoto Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Bajer Urodził się 12 lutego 2007 roku w hodowli Nobelland. Matka : Gracja z Rodem Pyrlandii Ojciec : Nobel Jantarowa Fuga Od niego zaczęła się moja miłość do yorków. Jaki jest? Leniuch, przytulasek (szczególnie po kastracji), czasami szalony i niegrzeczny, ogromny żarłok (:roll:), uwielbia spacery. Troszkę grubas, ale walczę z tym:shake: Eris Urodziła się 18 października 2012 roku również w hodowli Nobelland. Matka : Forever Beauty Koral Ojciec : Obama Park Ridge Mój drugi upragniony york:p Eris to istny wulkan energii, wszędzie jej pełno. Uwielbia łobuzować, jak jest za cicho w domu to jest to podejrzane:diabloti: Mała ma predyspozycje do uprawiania psich sportów, puki co amatorsko lata za frisbee;) Quote
Hahnoto Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Gdzieś w tym tłumie jest mała Polly (imię z metryki) Jutro bądź na dniach postaram się wrzucić resztę zdjęć ;) Quote
Hahnoto Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 Phase a dziękuje, dziękuje ;) Victoria no założyłam ;p A skąd ten nick się u ciebie wziął? Quote
Hahnoto Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 Skoro moje psiurki się podobają to mam jeszcze kilka zdjęć dla was :) I najnowsze Quote
phase Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Jakie one są cudowne. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Słodkie, ale jakie piękne! I tak bardzo zadbane. :loveu::loveu::loveu: Pozdrawiamy. :) Quote
Victoria Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 ja chce taki kocyk :evil_lol: a bo wszystko z kasia bylo zajete, a wiktoria mam na drugie :PP Quote
Madziunia_Krk Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Śliczne pieski a ta focia na soczystej trawce po prostu booska ! Quote
Vilena Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Wpadamy z rewizytą :) Urocze te maluszki, widać, że są baaardzo zadbane! I zdjęcia świetne! Przyjemnie się ogląda! :loveu: Quote
Dioranne Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Tak się namyślałam czy macie galerię... Piękne są te Twoje yorki. Lubię te psy, ale mieć bym takiego nie chciała. Mam im dość przez właścicieli, którzy traktują je, jak lalki, mają w d.pie ich wychowanie itd. Przez to już tak za nimi nie szaleję, jak kiedyś. Aczkolwiek pooglądać lubię. Dlatego też - więcej zdjęć! :loveu: Quote
Hahnoto Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Spoko, mnie też denerwują tacy ludzie, którzy kupują yorki, bo ładne i małe, a że terriery to już nie ważne... Dlatego ludzie mają opinię taką, jaką mają, skoro na każdym kroku widać niewychowanego yorka :roll: A moje nie dość, że barfują, to jeszcze amatorsko agi ćwiczymy, Eris za frisbee lata - chyba są szczęśliwe :D No i oczywiście dzięki wszystkim za miłe słowa:loveu: A zdjęcia? No jakieś tam mam nowe. Quote
phase Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Szczęśliwe. :loveu: Jeszcze nigdy nie widziałam yorka freesbującego. :razz: Quote
Hahnoto Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 No, znaczy to nie jest do końca takie frisbee :D Ja rzucam, a ona leci i czeka aż spadnie;) Ale nie powiem, Eris jest mega napalona. Jak je zobaczy to nic innego dla niej nie istnieje. Trzeba wykorzystać ten dar :razz: Muszę kupić jakieś porządne frisbee, bo tymi co miałam to nie da rady rollerów robić. Puki co, tak się tylko bawimy. Jest jeszcze szczeniakiem, więc lepiej, żeby jeszcze tak nie skakała. A zaraz lecę do zoologa po jakiekolwiek frisbee, bo poprzednie poleciało w krzaki i nie mogę znaleźć... Quote
Dioranne Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Bardzo mi się podoba Eris (czy to może Bajer? :D). Świetnie obcięta. Nie lubię fryzur wystawowych u yorków, zdecydowanie bardziej wolę je obcięte "na sportowo" - tak samo pudliszony. Rasę lubię, charakter fajny, wygląd też, ale za dużo się naczytałam o popsutych yorkach, które nie są traktowane, jak psy i to trochę zraziło mnie do posiadania takiego psa. Poza tym - nie dałabym rady z pielęgnacją pewnie. Jak czytałam o wszelakich odżywkach, szamponach, zabiegach... Dżizas. :evil_lol: Quote
Oscar Patric Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Masz rację ludzie kupując Yorka zapominają że to terier,u Nas jest jedem Chłopczyk,z którym Państwo aktywnie czas spędzają,piesek aportuje,bawi się piłką i balonem,a co najważniejsze,jest dobrze ułożony. Quote
Hahnoto Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 To Bajer taki obcięty, nie widać, że to chłop?:lol: U niego fryzjer to obowiązkowy, nie dałabym rady z pielęgnacją jego wełnistego włosa :roll: Eris ma włos jedwabisty i o wiele lepszy w pielęgnacji, dlatego zapuszczam i puki będę dawać radę to nie będę jej ścinać ;P Lubię przy niej grzebać nożyczkami (oczywiście nie za dużo, bo to się może źle skończyć :D - do tej pory tylko podcinałam włosy na uszach i papucie), kąpanie i czesanie to też dla mnie żaden problem. Co do charakteru, wiesz...jak wychowasz psa, tak charakter będzie w porządku. Przed chwilą byłam z Eris na mieście. Idzie dziewczynka "Mamo, patrz jaki fajny piesek, też chcę takiego" - i tak właśnie niektórzy podejmują decyzje o posiadaniu yorka:angryy: Quote
phase Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Tak czy siak chciałabym Was zobaczyć w akcji "freesbowania". :D W agi także. :) Quote
Recommended Posts