Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miesiac temu Straz Pozarna przywiozla do schroniska psa i krolika-z pozaru.pies nie ucierpiał fiizycznie wcale,za to kroliczek (w klatce) byl troche zweglony.
pies zostal stosunkowo szybko odebrany przez wlascicieli-gdy tylko uporali sie ze skutkami pozaru,ale krolik juz tej łaski nie doznał :(

Jest uroczym,cudownym kroliczkiem,socjalnym,ma apetyt,szybko doszedl do siebie:) Jeszcze miejscami ma spalone futerko,ale w błyskawicznym tempie dochodzi do siebie.Szukamy odpowiedzialnego domu,gdzie kochaja kroliki i znaja sie na opiece nad nimi.

Posted

widzisz Pucko,pies byl w dobrej kondycji i 16letni.Nie bylo powodu,zeby go na siłę trzymac w schronie.O krolika nawet nie pytali,bo mysleli,ze zginal w pozarze.Dopiero przy odbiorze psa,dowiedzili sie,ze krolik jest takze u nas.Wlasciciel chcial zwierze zabrac w siatce-nie zgodzilismy sie,mial przyjechac po krolika z transportowka albo z duzym kartonem i kupic mu klatke-wtedy wydamy.
nie pojawili sie-nie dzwonia...wiec szukamy dla zwierzaka kogos lepszego niz dotychczasowi wlasciciele.

Posted

Pucko, jak juz wyslalam,to do mnie dotarło,ze pomyliłam imiona,a przeciez doskonale wiem,ze to Helenka :)
wszystko stad,ze patrze na Helenke i mysle,ze imie Inka tez by do niej pasowala,bo ona taka troche "kawa z mlekiem" i dlatego :)

A kroliczek ma ogromne szanse na opuszczenie jutro schronu :) :) :) ale czekajmy,az sie KTOŚ tutaj odezwie,ja nic nie napisze :) :) :)

Posted

!!!! Brawo dla KOGOŚ! Czy to KTOŚ kogo znamy?
Tak, Inka tez pasuje. I wołałabym "Inka1" i "Inka2" !;) A słowo "bawarka" jest Ci znane? Jak byłam mała to babcia dawała mi własnie bawarkę czyli herbate z mlekiem. Miała dokładnie kolor Helki . Też fajne imie właściwie, nie?

Posted

Oj biedne Ciotki.. Może ja dla Was nik zmienie? ;)

Ja nie wiem Brazowa skąd Ty masz informacje, że ten króliś przyjacielski ;) Miły to on był przez pierwsze 3 godziny. Później przez nieuwage tata wpuścił dwa maluchy do łazienki to tak je ofukał, że pouciekały z podkulonymi ogonami. Także już wiedzą kto jest szefem ;) Zestresowało go to spotkanie, bo zaczął też fikać do mojego królika, a zapowiadało się na przyjacielskie stosunki :roll:

i kilka zdjątek :)

Małe buzi na powitanie

i dosyć tych czułości

poleże sobie sam

bo tak naprawdę to wszystkich olewam

Posted

słonko,normalnie wstyd mi za niego :oops:
Przy kotach był taki grzeczny.

A ten Twoj krolik-rezydent-cudeńko! Slicznota.Mam nadzieje,ze nie bylo dla niego szokiem spotkanie z takim rozwydrzonym schroniskowcem.

Posted

Skiper raczej się nie przejął. To dżentelmen. Przez całe 8 lat nie zdarzyło mu się prychąć na cokolwiek :) Chociaż troszke się obraził, bo z uwagi na zaistniałą sytuacje musiał spędzić troche czasu zamknięty w klatce.

Właśnie Brazowa wiadomo ile Lucjan ;) ma lat? Zastanawiam się czy go pod nóż nie dać :cool3: ale to zależy od wieku..

Posted

Jakie one fajne :loveu: Też bym chciała króliczki i świnkę morską... ale taki jeden nie pozwala :shake:

Lucjan szczęściarz, taki domek mu się trafił! Nie ma tego złego...
Ale dziewczyny w schronisju się postarały, co? Śladu nie ma po smażeniu.

Ile lat króliki żyją?

Posted

Tylko uszko troche przypieczone ;)

Mój Celt nie znosił Skipka. Dosłownie szalał i jestem pewna, że gdyby go dorwał to nie było by co zbierać. A teraz..

:loveu:

Króliki żyją około 10 lat. Niestety często się zdarza, że te kupowane w sklepach zoologicznych umierają szybciej, zapadają na więcej chorób, a to dlatego, że zbyt szybko są zabierane od matek. Wiadomo im mniejszy królik tym łatwiej sprzedać :mad: