Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Błagam o pomoc, sama nie daję rady. Od bardzo dawna w Zgierzu błąka się mały starszy kundelek. Psina jest dożywiana przez wielu mieszkańców, ale biega po ruchliwej ulicy. Aktualnie sypia przy ul. Kamiennej wtulona w ogrodzenie. Psiak bardzo boi się ludzi, podchodzi jedynie na bezpieczną dla siebie odległość. Przetrwał zimę i wielkie mrozy, idzie lato i co dalej??Psiak jest podobny do mini sznaucerka. Próbowałam dzwonić do schroniska, gdzie nie powiem, gdyż nie chcę zaostrzać sytuacji, straż miejska odmawia wyłapania psiaka, wielu ludzi dzwoniło po pomoc. Obawy ze schroniskiem mam takie, że boję się o przewiezienie go na Kosodrzewiny, później czekają go Wojtyszki i taki będzie koniec kolejnego biednego życia.Prosiłam Panią z ul. Kamiennej aby porozmawiała z sąsiadami i aby ktoś z nich wpuścił psiaka na posesję będzie go wtedy łatwiej można złapać. Błagam Was o pomoc w znalezieniu dla psiaka miejsca gdzie będzie mógł oczekiwać na adopcję. Sama mam dom zapchany zwierzętami i małe dziecko. Próbowałam go łapać sama ale tak uciekał na oślep, że bałam się że wpadnie pod samochód. Innym razem starała mi się pomóc starsza Pani, która swojego czasu znalazła dla psiaka dt, niestety nic ze złapania nie wyszło a miejsce jest już zajęte przez kolejną bidę. Może jest wśród Was osoba ze Zgierza lub okolic, która pomoże mi w tej akcji, bardzo liczę na Waszą pomoc. Dzisiaj widziałam biedaka, padał deszcz, on cały w dredach, na pewno z tysiącem kleszczy na małym ciałku. Wczoraj jakiś mężczyzna kopnął psiaka, gdyż spal na środku chodnika. Psina wygląda jak sfilcowany kocyk, proszę pomóżmy mu i uchrońmy go przed schroniskiem lub utratą życia. Może znajdzie się domek taki na chwilę, aby znalazło go czyjeś serce na zawsze.Zdjęcie psiaka wstawię jak poproszę kogoś o pomoc, sama nie potrafię. Piesek jest mały i drobny, nie zajmie dużo miejsca, błagam o pomoc.

Edited by sandra1244
Posted

Psinka nadal koczuje na ul. Kamiennej. Niestety nikt z sąsiadów z tej ulicy nie wpuścił psiaka na posesję, abym mogła go złapać i myśleć co dalej. Do chwili obecnej telefon milczy. Nikt z Was również nie napisał nic z dobrą radą. Nadal czekam i liczę na waszą pomoc. Obok psiej tragedii nikt z nas nie może przejść obojętnie.

Posted (edited)

Słuchaj w Zgierzu jest Medor, może tam zadzwoń???? Może coś doradzą, pomogą. Tu jest ich strona:
http://www.medor.org/
Zaproszę też na wątek doświadczone dziewczyny-wolontariuszki może coś pomogą. Niestety nikt nie jest ze Zgierza. A gdzie teraz jest psiak? Jak się miewa?
Szacun dla Ciebie za wytrwałość:)

Edited by Marycha35
Posted

Znam tego pieska od sierpnia ub. roku, kiedy szukałyśmy z p. Elą Dony w Zgierzu. Już wtedy p. Ela próbowała go zanęcić. Niestety, on zdecydowanie nie chce być złapany. Może ktoś ze Zgierza mógłby włożyć trochę pracy, żeby go oswoić, albo może zna kogoś w okolicach Kamiennej i namówi na zwabienie psa na działkę. Piesek był dokarmiany przez pana z budki z kurczakami (chyba) - róg Kamiennej i Parzęczewskiej - może on by pomógł.
Mieszkam poza Łodzią, więc nie mogę pomóc. Proponuję żebyś dała ogłoszenie, bo więcej osób wtedy przeczyta. Poza tym dostałam wtedy od kogoś listę osób ze Zgierza - spróbuj wysłać do nich bezpośrednio. Tylko moją prośbę przeczytało jedynie kilka osób, a odpowiedziała chyba tylko jedna. Lista poniżej. Chyba jedyną metoda to dać mu jedzonko ze środkiem usypiającym (ale ktoś musiałby go pilnować, trudna sprawa).
Joven; moniab; madziorna; kari; Patrycja90; Zuza&Ofi; zofia; Sonic; Shiroi; rtg; peppermint24; OtisCzarnejPumy; monkct; mila_2; Maliinkaa; Kasia_zg; karin; Illa_Kuvianartok_FCI; fufu; Demoneek; A&L

• 2 weeks later...