Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No świetnie, po prostu... facet zdesperowany, jak widać... a pies pojechał do Gdyni do tego czy innego domku, bo się już pogubiłam zaupełnie... i jeszcze ta dogomania wciąż wcina posty...

Posted

no cóz... facet bardzo zdesperowany, az mi szkoda słów normalnie :angryy:

zle zrozumiałam jednak jego wiadomosc. Okazało sie ze ludzie z Gdyni dzis przyjechali tutaj i zabrali psa. Tak wiec transport niepotrzebny...:p
Po tym facet zadzwonil do mnie, powiedział że pies pojechał, "dziekuje i do widzenia".
No cóz... :shake:
jedyne co mi pozostajke to skontaktowac sie z nowym domem i zaprosic na dogo, poprosic o wiesci i moze zdjecia...

Temat zamknięty.

Posted

Podnoszę, może akurat przeczyta ktoś, kto będzie na tej trasie jechał, a nawiasem mówiąc to stary właściciel plus nowy właściciel mogliby się zrzucić na koszty podróży, a ktoś jako opiekun myślę, że by się znalazł.
Biedne psiaki :-(

Posted

skoro jest prawie nowy dom
to moze koszty transportu pokryje własciciel psa .......a jak nie moze to chociaz w połowie my zrobimy ....:shake:moze jakąś zrzutke i cos z tego wyjdzie skoro jest ten dom potem moze byc problem ........a tak wogóle to ile by kosztowała taki transport

Posted

Ta adopcja jest jaka taka dziwna! Najpierw nie było transportu potem nowi właściciele nagle przyjechali po Misia! Mam nadzieję że MIś będzie w nowym domu kochany i już nigdy nikt się go nie pozbędzie jak nie potrzebnej rzeczy!:-(

Posted

poniewaz dogo prawie nie chodzi, chciałam poinformowac ze Misiu od 2 dni jest w nowym domu, bo przyjechali po niego nowi wlasciciele.
Niestety poinformowal mnie o tym stary wlasciciel gdy pies juz byl w drodze.
A nasza krótka rozmowa telefoniczna skonczyła sie tak: "no to dziekuje, do widzenia". :cool1:

po prostu słów brak, pozbyl sie zbednego mebla i tyle...

Posted

czy ktos wogole sprawdzil ten domek? Czy jest jakikolwiek kontakt z ta rodzina? Nie chce "krakac" ale wedlug mnie branie psa (ogromnego futrzaka) do domu gdzie dziecko ma stwierdzona alergie jest malo rozsadne.

Posted

to bylo tak:
nowa właścicielka zadzwoniła do mnie dokladnie 1 maja i byla zainteresowana adopcja Misia. Opowiedziala mi o warunkach jakie oferuje. Ludzie ci niedawno przeprowadzili sie na obrzeża Gdyni, zamieszkujac dom wolnostojący i majac wokół 4000 metrow kwadratowych posesji. Maja dwoje dzieci - 2 i 14 lat (to mlodsze ma alergie na siersc). Wlasnie z powodu tej alergii szukali psa który miałby mieszkac na zewnatrz.
Pani ta poprosila mnie o numer tel do wlasciciela bo chciala sie czegos wiecej o psie dowiedziec - przede wszytskim o jego kontakcie z dziecmi. Ja nawet psa nie widziałam, wiec niewiele moglam powiedziec.

Nastepnego dnia napisal do mnie byly właściciel ze ci ludzie sa zdecydowani ale ze kawalek drogi. Powiedzialam wiec moze ewentualnie poszukac czy ktos nie jedzie ta trasa.
A wieczorem tego samego dnia byly wlasciciel zadzwonil, ze oni jednak przyjechali sami i ze pies juz pojechał.

Tez bylam zla, ze tak szybko sie to potoczylo... Ale z drugiej strony to co ja miałam zrobic - to nie byl pies schroniskowy, mial właściciela...

Do nowego domu Misia mam numer telefonu i skontaktuje sie z nimi i zapytam jak przebiegla adopcja, jak sie miewa Misiu itd.
To tyle.

Posted

Modliszko a może to i dobrze się stało.Pies nie poniewierał się po schronach,nie cierpiał.Nowi opiekunowie najpewniej będą go kochać,bo czy ktoś kto nie kocha psów zaiwaniałby tyle kilometrów,skoro bliżej są jakieś schrony z których można wziąć psiaka bez problemu?Misiowi napewno będzie dobrze.Zaproś proszę opiekunów na dogo,pewnie byłoby im miło.Pozdrowienia dla Misia i misiowej rodziny.

Posted

mam wieści od nowych ludzi Misia!!!

Wygląda na to, że Misiu wreszcie znalazł kochany dom, mimo ze nigdy nie był bezdomny :roll:
Dostałam wiadomośc, że Misiu sie powoli aklimatyzuje, zaakceptował dzieci.
Odbył juz wizyte u weta, ma zmienioną dietę.
Była tez kąpiel upiększająca i godziny czesania.

A tak wygląda szczęsliwy benio Misiu :multi:

Udało sie! :loveu: