modliszka84 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Dostałam wiadomość o szukającym domu bernardynie. Jest to 5 letni pies, łagodny, wychowany z dziećmi. Właściciele sprzedają dom, 7 maja zdają klucze, przeprowadzają się do bloków. Dla psa nie ma miejsca.... :shake: W najlepszym wypadku pójdzie do schronisku - ale schronisko w Pabianicach najprawdopodobniej go nie przyjmie. Jeśli nie znajdzie domu, tymczasu lub jakiegokolwiek lokum - zostanie uśpiony :angryy: RATUNKU! tel do mnie 0603 046 770 Quote
iwop Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 cos mi sie wydaje, że w budzie ale od 7 mja nawet budy nie będzie...:-( Quote
ANETTTA Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 7 maja tuz tuz a nowy własciciel nie chce takiego psiaka Quote
ANETTTA Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 7 maja to tuz tuz a nowi własciciele nie moga go sobie zostawiććć on jest taki ladny Quote
modliszka84 Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 pies mieszka w budzie, ma kojec. 7 maja dom bedzie sprzedany... :-( Misiu nie ma sie gdzie podziac... :shake: jest łagodny wobec psów, nigdy nie atakował. Do ludzi tez spokojny, szybko przywyczaja sie do nowopoznanych osób. Quote
modliszka84 Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 cholera znowu posty zjada :angryy: Misiu mieszka w budzie, ma kojec jest łagodny dla innych psów i ludzi Quote
haker11 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Podnoszę psiaka żeby nie spadł na sam koniec! To ważne! Quote
modliszka84 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 facet mi napisał, że Misiu łagodny do wszystkich, że nigdy nie atakował, wiec mysle ze z kotami dogadałby sie tez. On narazie mieszka na wsi (pod Pabianicami) wiec roznego rodzaju zwierza miał w okolicy pod dostatkiem pewnie... Quote
monia25_n5 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 madzia828 napisał(a):podnosze psiak pilnie szuka domu!!!!!!!!!!! bym mogła go wziąć na tymczas ale co dalej Quote
haker11 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Na tym wątku znika co 2 post! Już mi to działa na nerwy! Hopaj piesku po domek! Quote
halbina Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Żeby zobaczyć znikające posty, czyli wszystkie poprzednie, należy wejść w odpowiedź i przejrzeć archiwum poniżej... Szlak by trafił... :mad: :mad: :mad: Ci ludzie traktują psa jak nieruchomość... Quote
kingilka Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Poszukam mu domku! U mnie w okolicy szukali kiedyś bernaszka może dalej chcą. Popytam się, może akurat:) Quote
halbina Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 A czemu jego pańswto, wiedząc o wyprowadzce, nie szukali domu wcześniej, tylko dopiero teraz, na cito? Quote
modliszka84 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 ludzie ponoc szukali mu wczesniej domu, dajac ogłoszenia w lokalnej gazecie... ale uwaga uwaga wczoraj zadzwoniła do mnie pani z Gdyni, która chciała by go przygarnać. Wypytałam mniej wiecej o warunki i podałam numer do właściciela. Teraz dzwonił właściciel psa ze ci ludzie sa zdecydowani zaadoptowac Misia. Tylko problem jest z transportem. Dom w Gdyni, Misiu miałby duza ocieplaną bude, 4000 metrów kwadratowuch terenu. Dwoje dzieci w domu - w tym jedno z alergia na sierśc - dlatego Misiu mieszkałby na dworzu. Pani miła, konkretna. Tak wiec szukam teraz transportu Pabianice / Łódź-Gdynia! Quote
halbina Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Przepraszam, będę się czepiać dalej... Może by ci państwo opłacili psu transport, w końcu do niedawna był cżłonkiem ich rodziny... a przynajmniej stać ich chyba na to... Quote
modliszka84 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 Halbina masz całkowitą racje i w pełni sie z Toba zgadzam... ale wiesz jak to jest :p ja tej pani z gdyni powiedziałam ze gdyby co to pomoge w transporcie. jesli nic nie znajde to przycisne oczywiscie tego faceta... Quote
al-ka Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Modliszko wejdż na wątek transportowy! Posty w kółko znkają,niech to szlag... A właścicielom wszystkiego najgorszego,żeby nie omijały ich żadne choroby,żadne klęski życiowe... Quote
halbina Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 To proponuję zmieniuć temat watku, że potrzebny transport na cito... Dorzucić informację na watek transportowy i przejrzeć tam oferty... i STANOWCZO PRZYCISNĄĆ FACETA O ZWROT KOSZTÓW, wtedy może są szanse, że pies będzie 7-go w nowym domu... A kontrola przedadopcyjna załatwiona? Quote
modliszka84 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 napisałam juz na watku transportowym - o ile moje posty nie znikneły, bo stad znowu zniknely :angryy: napisałam tez do właściciela ze najlepiej by bylo zeby go zawiózł osobiscie i zaraz sie skontaktuje z pania z GDyni Quote
modliszka84 Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 zaraz mnie cos trafi :angryy: napisałam do właściciela psa czemu nie zawiezie go osobiscie do domu, to dostałam smsa ze pies pojechał juz do gdyni nic nie rozumiem niue dosc ze znalazłam mu dom dla psa, który stał sie zbedny to teraz jestem pominięta w tym łancuszku :cool1: i nawet nie wiem co z psem, cholera. za szybko to wszystko :shake: Quote
Recommended Posts