Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomość o szukającym domu bernardynie.
Jest to 5 letni pies, łagodny, wychowany z dziećmi.
Właściciele sprzedają dom, 7 maja zdają klucze, przeprowadzają się do bloków. Dla psa nie ma miejsca.... :shake:

W najlepszym wypadku pójdzie do schronisku - ale schronisko w Pabianicach najprawdopodobniej go nie przyjmie. Jeśli nie znajdzie domu, tymczasu lub jakiegokolwiek lokum - zostanie uśpiony :angryy:

RATUNKU!

tel do mnie 0603 046 770

Posted

pies mieszka w budzie, ma kojec.
7 maja dom bedzie sprzedany... :-( Misiu nie ma sie gdzie podziac... :shake:

jest łagodny wobec psów, nigdy nie atakował. Do ludzi tez spokojny, szybko przywyczaja sie do nowopoznanych osób.

Posted

facet mi napisał, że Misiu łagodny do wszystkich, że nigdy nie atakował, wiec mysle ze z kotami dogadałby sie tez.
On narazie mieszka na wsi (pod Pabianicami) wiec roznego rodzaju zwierza miał w okolicy pod dostatkiem pewnie...

Posted

Żeby zobaczyć znikające posty, czyli wszystkie poprzednie, należy wejść w odpowiedź i przejrzeć archiwum poniżej...
Szlak by trafił... :mad: :mad: :mad:
Ci ludzie traktują psa jak nieruchomość...

Posted

ludzie ponoc szukali mu wczesniej domu, dajac ogłoszenia w lokalnej gazecie...

ale uwaga uwaga

wczoraj zadzwoniła do mnie pani z Gdyni, która chciała by go przygarnać. Wypytałam mniej wiecej o warunki i podałam numer do właściciela. Teraz dzwonił właściciel psa ze ci ludzie sa zdecydowani zaadoptowac Misia.
Tylko problem jest z transportem.

Dom w Gdyni, Misiu miałby duza ocieplaną bude, 4000 metrów kwadratowuch terenu. Dwoje dzieci w domu - w tym jedno z alergia na sierśc - dlatego Misiu mieszkałby na dworzu.
Pani miła, konkretna.

Tak wiec szukam teraz transportu Pabianice / Łódź-Gdynia!

Posted

Przepraszam, będę się czepiać dalej...
Może by ci państwo opłacili psu transport, w końcu do niedawna był cżłonkiem ich rodziny... a przynajmniej stać ich chyba na to...

Posted

Halbina masz całkowitą racje i w pełni sie z Toba zgadzam...
ale wiesz jak to jest :p

ja tej pani z gdyni powiedziałam ze gdyby co to pomoge w transporcie.
jesli nic nie znajde to przycisne oczywiscie tego faceta...

Posted

Modliszko wejdż na wątek transportowy!

Posty w kółko znkają,niech to szlag...
A właścicielom wszystkiego najgorszego,żeby nie omijały ich żadne choroby,żadne klęski życiowe...

Posted

To proponuję zmieniuć temat watku, że potrzebny transport na cito... Dorzucić informację na watek transportowy i przejrzeć tam oferty... i STANOWCZO PRZYCISNĄĆ FACETA O ZWROT KOSZTÓW, wtedy może są szanse, że pies będzie 7-go w nowym domu...
A kontrola przedadopcyjna załatwiona?

Posted

napisałam juz na watku transportowym - o ile moje posty nie znikneły, bo stad znowu zniknely :angryy:

napisałam tez do właściciela ze najlepiej by bylo zeby go zawiózł osobiscie i zaraz sie skontaktuje z pania z GDyni

Posted

zaraz mnie cos trafi :angryy:

napisałam do właściciela psa czemu nie zawiezie go osobiscie do domu, to dostałam smsa ze pies pojechał juz do gdyni

nic nie rozumiem

niue dosc ze znalazłam mu dom dla psa, który stał sie zbedny to teraz jestem pominięta w tym łancuszku :cool1: i nawet nie wiem co z psem, cholera.
za szybko to wszystko :shake: