Jump to content
Dogomania

Bardzo smutna Fruzia .......... ma dom i cztery pańcie do kochania :).

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

phase napisał(a):
Niech trochę jeszcze te ogłoszenia pobędą, potem zrobię jeszcze więcej. I naprawdę nie ma za co, chociaż tak mogę pomóc. :)

To poprosimy jeśli byś mogła oczywiście o pomoc w ogłoszeniach dla Tuptusia z tego samego miejsca.

Posted (edited)

Dogo07 napisał(a):
To poprosimy jeśli byś mogła oczywiście o pomoc w ogłoszeniach dla Tuptusia z tego samego miejsca.

Czy Tuptuś ma wątek swój na dogo?

Edit: znalazlam.

Edited by phase
Posted

Dulska napisał(a):
Przypominam się w sprawie konta - deklarowałam 20 zł stałej od czerwca

Tak jak pisałam na pw , Fruzia nie potrzebuje aktualnie deklaracji, w potrzebie jest natomiast Tuptuś z tego samego miejsca.

A tutaj słodka Fruzia :).

• 2 weeks later...
Posted

Być może wszyscy już zapomnieli o Fruzi a Fruzia w opałach :(.
Byłyśmy dzisiaj pilnie u weta, sunia została poddana sedacji aby rozpoznać ranę - przedwczoraj zaczęła trzepać uszkami, wczoraj rano miała malutką rankę poniżej ucha, ale nie pozwoliła się dotykać gdy chciałam przemyć szarym mydłem, potem było coraz gorzej :(. Rozdrapała sobie to całkiem i dzisiaj wyglądało to bardzo źle. Musiała mieć oczyszczoną ranę, a wcześniej obstrzyżone całkiem włoski, pojawiła się ropa i stan zapalny. Biedna mała :(.

Posted

[quote name='terra']Ojej, a od czego jej się ta rana zrobiła?
Biedna maleńka, zdrowiej szybciutko.[/QUOTE]

No właśnie nie wiadomo :(.
Ani jest jest to od ucha ani od zęba. Może jakieś ugryzienie czy alergia.

Dzisiaj już Fruzia ma się lepiej, dostaje antybiotyk i leki przeciwbólowe oraz ma preparat do pryskania na ranę.
Zapłaciliśmy u weta 86zł.

Posted

To spora rana, więc gojenie potrwa trochę czasu, nim się wszystko zagoi i zabliźni. Wczoraj byłyśmy na wizycie kontrolnej, dostałyśmy leki:antybiotyk i przeciwbólowy, rana została oczyszczona z pozostałości, do kontroli za 10 dni, koszt wizyty to 55zł.

Fruzia bardzo biedna piszczała i się wyrywała u weta ale to z przestrachu bidusia.
Teraz sobie śpi koło mnie na łóżku.
Najważniejsze że nic ją nie boli i nie łaskocze, a rana się ładnie goi, leki działają, mała ma apetyt, ogonek na spacerach tylko śmiga :).

Posted

Biedulka,ale ważne ,że się goi.
Kiedyś pies ugryzł mojego w udo i wet powiedział, żeby pilnować ,bo po ugryzieniach lubi się robić ropień. Na wierzchu niby zagojone a w środku...
Kto wie, czy małej Fruzi jakiś psiak nie capnął jeszcze w schronie.

Posted

Miałam tel ale pan jak usłyszał o wizycie pa to musiał się zastanowić i nie zadzwonił więcej :(.
Ale sprawdzamy jeszcze jedną opcję - dzwoniła pani, ma się umówić na wizyte więc zobaczymy.

Posted

Na FB zamieszczono ostrzeżenie:
Ostrzeżenie!!
Ostrzegam wszystkich zwierzolubów , którzy spotkają się z osobą, która posługuje się mailem : mariola164.....
nie oddawajcie jej psów!!! szczegóły na pw.