mestudio Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) Maluch długo, bo ponad miesiąc gościł z mamą i siostrą w kozienickim przytulisku. Siostrzyczka wesoła kluseczka, a on i matka - dwa dzikuski chowające się na widok każdego zaglądającego do boksu. W końcu nastał dzień wywozu piesków do Radys i parka trafiła do nas. Siostrzyczka pojechała do dt w Warszawie (wynalazek ewu;)), a dzikusek został u nas bo jakoś nikt go nie chciał. Matka - wycofana sunia trafiła na tymczas dzięki mysza1. No i tak od 8 maja mamy 12 psiaków na głowie. Piesek był mega wycofany, wystarczyło, że zobaczył cień człowieka, a natychmiast chował się pod budkę. Nawet pogryzł mnie pewnego razu i to tak poważnie tak bardzo się bał kiedy brałam go na ręce. Zabraliśmy go więc z kojca do domu i tu ładnie się uczy. Małymi kroczkami, ale chłopczyk jest bardzo dzielny. Wpływy -20 zł Ziutka:-) -EwaMarta 100 zł:-) Wydatki na pieseczka -odrobaczenie x2 - 5 zł -podkłady do sikania - 17 zł -podkłady 2 opakowania - 16 zł -szczepienie -20 zł (2 czerwca) -karma - tego nie wie nikt -powrót busem z Warszawy z DS (2 osoby) 72 zł Razem - +6 zł Edited July 18, 2013 by mestudio Quote
mestudio Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 W tej chwili piesio jest przezabawny, jeszcze nieufny, ale spaceruje ładnie po mieszkaniu, bawi się, goni koteczki, a - bardzo szczekliwy jest gamoń. Kilka zdjęć maluszka. Quote
sylwija Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 słodki z niego maluszek :) chyba się dobrze czuje w towarzystwie innych psów? Quote
mestudio Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Witam Elu i Sylwio :-). Psiak jest taki ujmujący, bardzo mi się podoba - trudno mi nawet znaleźć powód tego podobania się. Piesek dobrze się czuje z innymi pieskami, szczególnie Sańka mu odpowiada, ładnie się razem bawią - jak szczeniak z matką, ale Sańka tak już ma, przygarnia wszystkie pieski. Chyba nazwę go Bonus ze względu na dużą nadwyżkę psią u nas. Większość czasu spędzamy teraz w ogrodzie. Maluch obowiązkowo na długiej fleksi zaczepionej o coś. Quote
mestudio Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 sylwija napisał(a):czadowe towarzystwo :) Wszędzie chodzą za mną i pokładają się w mojej okolicy. Nie pozwalają mi odejść dalej niż 10 metrów. Quote
mestudio Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Ziutka napisał(a):Czy ogłaszać już Bonusa ? O!!! Jaka niespodzianka!!!! Ogłaszać pięknisia. Kiedy kontrol bo dodzwonić się nie daję rady, sms-y też nie docierają!!! Quote
Ziutka Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 mestudio napisał(a):O!!! Jaka niespodzianka!!!! Ogłaszać pięknisia. Kiedy kontrol bo dodzwonić się nie daję rady, sms-y też nie docierają!!! Ło meteńko...nikomu nie podałam jeszcze numer tel - zapomniałam o tym ;) Zapisz sobie 690 515 688 A ja nic o żadnej kontroli nie wiem, o odwiedzinach to pamietam, ale kontrol ??? ;) Zadzwonie w weekend to pogadamy Ewuś, ślij mi na maila Bonuska, ogłosze dzisiaj! Quote
Ellig Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 https://lh4.googleusercontent.com/-gYjtyRBrhZ0/UZY7kxlWh6I/AAAAAAAAOB0/k8k0PX2PMLw/s640/n0%20006.jpg Niesamowite są, pieknie wygladaja na tym wiosennym zdjeciu:) Quote
Nutusia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Witaj Bonus - fajny z Ciebie gość. A klona masz u Cioci Amigi w DT ;) Quote
Ziutka Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ewuś, zrobiłam ogłoszenia dla Bonuska, tam gdzie się nie logowałam, to powinnaś mieć maile aktywacyjne (zerknij w spam, tam z kokosów link najczęściej się znajduje ;) ) Quote
mestudio Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 Gusiaczek napisał(a):Bonusik - ładnie :) ja mam konkurencyjne imię: Srajtek. TZmestudio Quote
Ellig Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 https://lh4.googleusercontent.com/-vqaPbfJ4mYM/UZh5BA3Pb_I/AAAAAAAAOLk/5_hX2oQRzpk/s640/n4%2520015.jpg Wąchacz pospolity:) Quote
mestudio Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 sylwija napisał(a):świetny on jest :) Srajtkowi nie można odmówić uroku osobistego. Ale w pokoju to co zastaję o poranku śmiało można nazwać pole minowe z kupą w roli głównej. W sumie to mestudio takie "cudo" przytargała. Już naprawdę wole te swoje rozbrykane, nieokrzesane tałataje. Ale w razie czego, przy nadmiarze zachwytu, śmiało oddam Srajtka... Ktoś chętny?? (dowóz gratis :-D ) TZmestudio Quote
Ellig Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 [quote name='mestudio']ja mam konkurencyjne imię: Srajtek. TZmestudio Srajtek bez Majtek ;) Quote
sylwija Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 :D upierdliwe to, chyba wszyscy znamy.. nauczy się.. wygląda na bystrego szczeniorka, ale wiem.. cieżko to przetrwać.. Quote
mestudio Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 sylwija napisał(a)::D upierdliwe to, chyba wszyscy znamy.. nauczy się.. wygląda na bystrego szczeniorka, ale wiem.. cieżko to przetrwać.. Ciężko przetrwać nam, czy Srajtkowi z nami? :-D Upierdliwośc niektórym pozostaje dość długo patrząc na nasze "doświadczenie". TZmestudio Quote
Gusiaczek Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-8VDN1OCVhDU/UZh49kGWdGI/AAAAAAAAOLA/pUCgKxphTeM/s480/n4%2520001.jpg ... zaczytał się na amen Srajtek jeden, no ! :eviltong: Quote
Recommended Posts