anarchizmo Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 W nocy z 28/29 kwietnia, w okolicach Cinema City Krewetka w Gdańsku, znaleziono pieska. Weterynarz określił jego wiek na 10 miesięcy - rok. Miał na sobie metalową obrożę. Jest przyjazny, dobrze ułożony i zadbany. Jeżeli właściciel się nie odnajdzie, będę zmuszona poszukać mu nowego domu. Piesek jest naprawdę uroczy. http://www.szort.pl/piesio Quote
Elkisz Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Moze,ktos go szuka.Warto zawiadomic Trojmiejskie schroniska,ze znaleziono psa,bo moze wlasciciel moze tam go poszukiwac. Quote
olenka_f Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 warto też dać na www.trojmiasto.pl i w anonsach jeśli właściciel szuka to jest szansa że tam zagląda i schroniska to też bardzo ważne Quote
anarchizmo Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Tak, wiem, dzwoniłam do schroniska już pierwszego dnia. Wczoraj byliśmy rozklejać ogłoszenia, a dziś zadzwoniła jedna pani, że chętnie go weźmie. Poczekam jeszcze trochę i rzeczywiście dam info na trojmiasto.pl. Trochę zwątpiłam w to, że ktoś go szuka, bo w wielu miejscach sprawdzałam czy nie ma ogłoszeń.. i nie było... Quote
olenka_f Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 wiesz to nie koniecznie tak musi być, kiedyś mój pies został potrącony przez samochód i w szoku pognał przed siebie ja też nie dawałam ogłoszeń poprostu go szukałam i znalazłam w schronie:angryy: po tygodniu kiedy tam pojechałam a dzwoniłam codziennie i Bary był tam już 7 dni:mad: zgroza ale w każdym razie ogłoszeń nie pisałam:shake: może ci ludzie też tak jak ja wtedy głupio myślą:razz: Quote
anarchizmo Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Ehh.. no właśnie... Kurcze, nie wiem co robić, nikt się nie zgłasza a ja nie mogę go juz długo trzymać, tata zgodził się na kilka dni, myślałam, że się uda coś znaleźć, cały gdańsk główny oblepiłam ogłoszeniami, toche mniej wrzeszcz.. schroniska obdzwoniłam... Nie mam serca zawozić go do schroniska, chociaz podejrzewam, że szybko by znalazł dom, ale pewności też nie mam... Quote
olenka_f Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 zaraz poprosze Akuszkę i Brazowa żeby pomogły, Brazowa działa w schronie w Sopocie to dobry schron ale ten gdański nie mam pojęcia one coś wymyślą to mądre dziewczyny:razz: Quote
akucha Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Anarchizmo, przebłagaj tatę o jeszcze kilka dni! Trójmiejskie to ogłoszenia, które ogląda wiele ludzi, piesek powinien szybko znaleźć nowy dom. Jest młody, śliczny - schronisko to ostateczność... A co z tą Panią, która go chciała? Quote
olenka_f Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 widzę że Akuszka już znalazła naszą zgubę ale nie widze co napisała Quote
akucha Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Zacytuj Olenko swoja ostatnią wypowiedź i zobacz ponizej, pokażą się wszystkie posty ;) Quote
anarchizmo Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 Do Soboty mogłabym go ostatecznie jeszcze zatrzymać. Tamta pani nie odbiera telefonu, a ze mną też sie nie kontaktuje... Poza tym podczas pierwszej rozmowy brzmiała jakby go chciała na mięso przerobić... Quote
akucha Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Jezu, co Ty piszesz???! Podnoszę, może ktoś się zlituje... Quote
anarchizmo Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 Będzie ciężko, ale jakoś damy radę do soboty. Jutro rozkleję jeszcze ze dwa ogłoszenia w szkole, może ktoś go po prostu weźmie... Quote
Betbet Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 hmm no w przypadku mojej stancji nie da rady oczywiście żeby cokolwiek wziąć na tymczas, bo w drugim pokoju jest wlascicielka anty-psowa, ale ide po raz setny zrobić z siebie debila i zapytam czy za opłatą pozwoliłaby mi go przetrzymać chociaz tydzien po tym, jak Ty w sobote nie bedziesz już mogła...żeby on tylko kurde nie trafił do schroniska noooo najomych też ide popytać:( ****:/ czyzby nikt go nie suzkał?:( Quote
Betbet Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 teoretycznie doałam post, praktycznie go nie widze... Quote
anarchizmo Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Jedna dobra wiadomość, zadzwoniła jakaś pani, brzmiąca w miarę sensownie, chce go obejrzeć i możliwe, że go weźmie. Ja też ją sobie przy okazji obejrzę, żeby Max (próbowaliśmy kilku imion, jak usłyszał to, podniósł uszy i zaszczekał:smile:) trafił do dobrego domu. Betbet, jeżeli jednak nie udałoby się, byłoby cudownie gdybyś mogła go wziąć na trochę. Zostało mi jeszcze trochę ogłoszeń, można zmienić trochę tekst, obecnie wygląda tak: http://i145.photobucket.com/albums/r239/ewa-be/ogoszeniecopy.jpg i szukać dalej. Quote
Recommended Posts