Gibą Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Witam, mam problem z moim psem. Zwykle jest spokojny, ale gdy próbuje go zamknąć w kojcu to szczeka i warczy. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Proszę o pomoc. Quote
Beatrx Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 a w jaki sposób próbujesz to robić? po prostu weź trzy kawałki kiełbasy, zawołaj psa do siebie, pochwal, daj jeden kawałek, idź w stronę kojca trzymając drugi kawałek przed psim nosem w pięści, tak żeby czuł zapach ale nie mógł złapać, jak wejdziesz do kojca to powiedz słowo "kojec", daj kiełbaskę z ręki, pochwał psiaka i daj trzeci kawałek. do tego zawsze karm go w kojcu, baw się z nim tam, kojarz mu go dobrze, a za jakis czas ćwiczeń z kiełbaską sam zacznie leciec do kojca na słowo "kojec", bo wie, że coś go wtedy dobrego czeka. Quote
Gibą Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 spokojnie wbiega do kojca, tylko problem się zaczyna jak ja wychodzę i próbuje go zamknąć. wtedy zaczyna warczeć i szczekać Quote
Beatrx Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 to mu wrzuć tę kiełbasę do miski i niech się nią zajmie, jak będziesz wychodzić Quote
Recommended Posts