Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim wielkim marzeniem jest wystawianie psów, a zwłaszcza debiut w Młodym Prezenterze. Niestety - mam psa co prawda z rodowodem, lecz PKPR... A na wystawy PKPR jeździć nie będę - wybaczcie, słyszałam, że to nie wystawy ale kółeczko wzajemnej adoracji...
Dlatego byłabym ogromnie wdzięczna za nazwijmy to "udostępnienie" mi swojego psa do celów wystawiania go, najlepiej w MP. Wzorce ras z gr VIII mam w małym paluszku, gończe również. Oczywiście inne rasy też wystawię z przyjemnością. Więcej informacji na PW.

Czy moje największe marzenie ma szansę bytu?

Guest Reyes
Posted

A z kąd jesteś - ktoś moze Cię przeciesz podszkolić w figurach na Jh, a pies... Ja z własnym psem to chyba startowałam dwa razy w życiu :roll:
Nie marz tylko działaj :]

Posted

Dziękuję za rady, Reyes :) Przy okazji, to my się chyba znamy 8-) z forum o kropkach. Nie o same figury się tu rozchodzi - baaa, to już mam z psicą opanowane. Ale niestety, PKPR :roll: Jak na razie mogę działać tylko w ten sposób, chyba że połączą PKPR z ZKwP lub zorganizują JH na "wystawach" PKPR :P

• 4 weeks later...
Posted

agata:) - działaj, napewno ktoś się znajdzie. Ja mojego psa pożyczam na JH bo po pierwsze uważam, że psu to dobrze zrobi, zawsze to jedna okazja więcej zdobyć doświadczenie, a po drugie to lubie młode osoby, które mają jakąś pasję i trzeba to popierać.

Posted

Agata, w końcu będziesz debiutować w Ustroniu? :)
No i widzisz, jednak twoje marzenie ma szansę bytu :cool3: Ja niedawno też myślałam, że nie mogę nic zrobić, a jednak uparłam się i będę występować w MP już niedługo ;)

Guest Reyes
Posted

Ja jestem w ustroniu wiec jak coś możesz na mnie liczyć - tylko że jadę też z psami do handlingu wiec pewnie pod koniec sędziowania dopiero bo nawet nie wiem jak zdążę z młodym...

Guest Reyes
Posted

agata :) napisał(a):
Dobra, tym razem postaram się z Tobą pogadać - bo w Bytomiu to taka zalatana byłaś, że nawet przeszkadzać nie chciałam ;)
W Ustroniu też będe wiec się nie krępuj :]

Guest Reyes
Posted

agata :) napisał(a):
Ok ;) Mam nadzieję że w Będzinie w końcu wystąpię (mówię to już od Łodzi, tracę cierpliwość do tego szukania psa)

A może razem poszukamy Ci czegoś :> ?

Posted

Całkiem niezły pomysł :] jak na razie mam widoki na tego -> http://www.goldenretriever.w.interia.pl/chivas.html psa... Chivas Regal, kurczę! Tego psa kojarzę już od roku - w zeszłym roku na bytomskiej wystawie go widziałam, nawet rozmawiałam z hodowcą w sprawie miotu, bo miałam mieć rodowodowego goldena. Ale wyszło jak wyszło - 'spaniel' :( no nic, przynajmniej może go będę miała na młodym :]

Posted

Agata, ja mam goldena, jak chcesz go na MP to śmiało mogę go porzyczyć. Mojemu psu się coś odwidziało i zacząół b ładnie pracować z obcymi (jak mają jedzenie :cool3: ) ;-) Jak coś to daj znać.

Posted

Agata - debiutujesz w Ustroniu? :cool3:
Ja miałam debiutować w Raciborzu, później Krakowie ale na koniec powiedziałam sobie Ustroń i koniec kropka :lol:
I takim sposobem zgłaszam się po raz pierwszy na MP, mam nadzieję że jednak nie ostatni :D

Posted

Ja mialam w Łodzi, w Bytomiu, w Raciborzu, w Krakowie i gdzieś tam jeszcze po drodze Chorzów się pałętal ;) Teraz stawiam sobie za cel Ustroń, ale rodzice :shake: szkoda gadac :placz:

Posted

marymek napisał(a):
Agata - debiutujesz w Ustroniu? :cool3:
Ja miałam debiutować w Raciborzu, później Krakowie ale na koniec powiedziałam sobie Ustroń i koniec kropka :lol:
I takim sposobem zgłaszam się po raz pierwszy na MP, mam nadzieję że jednak nie ostatni :D

Marymek, a co powiesz na Kraków? Wiem że jedziesz z naszą wspólną koleżanką i może chcesz (jeśli zdążysz) zgłosić się do MP. Pożyczę Ci pinczera mini. :lol:

Posted

pokoik1 napisał(a):
Marymek, a co powiesz na Kraków? Wiem że jedziesz z naszą wspólną koleżanką i może chcesz (jeśli zdążysz) zgłosić się do MP. Pożyczę Ci pinczera mini. :lol:

Własnie przeczytałam propozycje Kasi, która oferuje mi Twojego pinczerka :cool3:
Byłabym zaszczycona :loveu: ale ja nie zgłaszam się do Krakowa ze wzgledu na zbyt dużą wystawe jak dla mnie, dla debiutującej osóbki, ale mam nadzieje że będe jeszcze miała okazje wystąpić z Twoją pinczerką :loveu: :)