LALUNA Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Patch ja myśle ze moze jednak opiekun mógłby pomysleć o domku na starośc z kwalkiem ogródka. Albo moze jako prawowity rezydent schroniska z prawami do pilnowania terenu na noc. ;) Trudno bedzie umiescic psa który za jakiś czas zacznie pokazywac różki.
Ania_i_Kropka Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 W schronisku są już trzy psiaki, które mieszkają w biurze i chodzą luzem po terenie. Yogi niestety nie może do nich dołączyć za względu na swoją agresję do innych samców. Sylwek jego opiekun mieszka w kawalerce z żoną i córeczką i dwoma kotami, więc nie da rady przygarnąć staruszka.
DarkAngels Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Ja też niestety nie mogę go wziąśc. Jestem za psiony, za kocony i za rybiony :) Hopamy na pierwszą stronkę. Taki piękny pies i bez domu :shake:
nati_92 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Ania_i_Kropka napisał(a):Najgorsze jest to, że mało ludzi chce pracować nad psem a szczególnie nad psem ze schroniska. Ludzie wolą młodego, grzecznego pieska niż starszego psa z problemami. My wiemy, że taki pies da więcej radości, ale dla innych to po prostu pies nie do adopcji. W tamtym roku jacyś ludize przyszli do schroniska i pytali o szczeniaki a w związku z tym że najmłodszy pisak był 9 misięcznyy stwierdzili ze on już ma swoje nawyki i oni takiego nie chcą Ludziom ciężko jest chociaż zacząć pracować nad psem, takich którzy tego próbują jest niewielu...
patch75 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 dzis dzieki akcji allegro dla yogieggo nawizalam kontakt z fajna dziewczyna, ktora buduje strony internetowe; domu jeszcze nei znlazl ale kontakt sie nawiazal;) a i jescze jedno-yogi emu moze wkrotce skonczyc sie aukcja allegro, wznowie wszystkie aukcje dopiero we wrzesniu, jak wroce i olace rachunek za allegro
patch75 Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 yogi na http://www.pajeczyna.pl/141668-yogi_szuka_domu.html
patch75 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 ja tez mam taka nadzieje yogi na http://www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/yogi_szuka_domu_9053.html
Ania_i_Kropka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Yogi chyba nie przepada za dziećmi. Ostatnio kilka razy przechodzili obok jego klatki rodziny z dziećmi, które szukały psa i za każdym razem Yogi przeraźliwie szczekał i pokazywał ząbki. Gdy Ci sami ludzie przechodzili bez dzieci Yogi nie reagował.
patch75 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 tez nie sadze, ze pies, ktory moze reagowac na ludzi, tak jak on reaguje nadawalby sie dla dzieci:shake: oj, beznadziejna sprawa z nim:shake:
patch75 Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 juz zaczelam blog dla psow, wiec niedlugo yogi sie tam pojawi (to ta dziewcyzna, ktora z aukcji allegro yogiego zglosila sie do mnie i razem tworzymy bloga) ania, jak juz sie rozkreci, to freda tam damy i lorda, no i inne oczywiscie, ale te maja pierwszenstwo fidelek juz tam jest, ale na razie tylko zdjecie, bez opisu
Ania_i_Kropka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 To super. Mam nadzieję, że szybko się rozkręci i pomoże w szukaniu domków. Mogę poprosić adres:oops:
patch75 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 jasne ze tak: http://adoptujmnie.blogspot.com/
Ania_i_Kropka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Mam nadzieję, że sporo ludzi będzie odwiedzać ten blog. Im więcej ludzi dowie się o psiakach tym lepiej.
patch75 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 blog ma byc tak utworzony, aby szybko moglby byc wyszukiwany przez ludzi, zeby nie musieli przekopac sie przez stos innych stron;)
Ania_i_Kropka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Mam nadzieję, że się uda. To świetny pomysł. Wszystko co ułatwia adopcję jest na wagę złota.
Ayia Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 oj cos juz nie widac aby o Yogim ktos pamietam.. co u niego? ma domek czy tez nie?
patch75 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 nie ma, to nie jest latwy przypadek, yogi ma juz 'przylepiona latke' psa sprawiajacego problemy i lepiej zeby trafil do osoby, ktora zna sie na psach i radzi sobie z nimi, tylko gdzie taka znalezc???:shake: jak najbardziej wszyscy o nim pamietaja-jest allegro, ogloszenia itp...
Ania_i_Kropka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Yogi był dzisiaj na spacerku w lesie.
patch75 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 no to chlopak sie dzis na spcaer wybral, bardzo dobrze, niech sie troche zrelaksuje
patch75 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 popatrzcie na jego ogon, jak go dumnie nosi! i ten usmiech na mordzie
Ania_i_Kropka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Patch może poproś Pana Wiktora, żeby zerknął na Yogusia. Może będzie mógł doradzić jak z nim postępować.
patch75 Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 hmmm, tez tak myslalam na poczatku, ale jak powiedzialas, skad jego zachowanie wynika, pomyslalam, ze wlasciwie powie mi pewnie to samo; ale pogadam na pewno w tym tygodniu;) i napisze co i jak
Ania_i_Kropka Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Może konkretniej określi jak z nim postępować. Warto spróbować
Ayia Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 O tobie to juz chyba zapomnieli calkowicie :shake: co jest? czemu tu nikt nie wchodzi? Kazdy zapomnial o Yogim? :mad:
Recommended Posts