Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yogi to pies w typie Briarda. Poznalam go pzrez przypadek, gdy wyprowadzalam wszystkie psy z klatki Saszy-mojej ulubienicy. od razu zorientowalismy sie, ze mial pelno koltunow, wiec zaczelismy je rozczesywac i obcinac. A pies? Niesamowicie grzecznie siedzial i czekal az skonczymy. Ani warknal, ani sie poruszyl. Bardzo mile mnie tym zaskoczyl.

Jego historia jest taka-w schronisku jest od 2004 roku i zostal dwukrotnie 'adoptowany' i niestety oddany spowrotem, jak nikomu nie potrzebny smiec:angryy: Ostatnio wrocil z 'adopcji' we wrzesniu 2006, po dwoch tygodniach w nowym 'domku':angryy: Powod-ugryzl!:crazyeye: W glowie mi sie to nie miesci! W schronisku, po moich zapytaniach, potwierdzono, ze pies nigdy nikomu nie probowal i nie zrobil krzywdy!

Yogi jest cudownym i kochanym psem dla ludzi, których zna i lubi. W stosunku do obcych bywa nieufny. W schronisku nie wykazuje agresji w stosunku do pracowników. Yogi ugryzł w nowym domu podczas wycierania łap po spacerze. Po prostu pokazał nowej Pani, że mu to się nie podoba. Nie było to mocne ugryzienie, a raczej ostrzegawcze kłapnięcie zębami. Jego Pani jednak bardzo się przestraszyła i Yogi musiał wrócić. Yogi toleruje tylko suczki. Samców nie toleruje w ogóle. W schronisku zdarzało mu się przeskoczyć do boksu obok pogryźć jakiegoś psa i wrócić do swojej klatki. Yogi potrafi pokonać nawet 2 metrowy płot więc trzeba będzie go pilnować. __________________
Jest wykastrowany.

Jest ulubiencem jednego z pracownikow, ktoremu pozwala wszystko ze soba zrobic. Popatrzcie na niego-On musi mnie w sobie cos z Briarda lub psa podonej rasy, pomozcie muz nalezc dom! zawioze go wszedzie, tylko niech jakis znajdzie!:shake:

a oto filmik ze spaceru:

http://www.youtube.com/watch?v=jIIy7Gs53eY

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yogi jest naprawdę super psiakiem. Jest pogodny i wesoły. Jak zobaczy kogoś znajomego to odrazu zaczyna merdać ogonkiem i nie może przestać :) Wczoraj jak dawałem jeść całej jego klatce to poczekał grzecznie jak położe miske na ziemi (nie tak jak inne psiaki) i powoli podszedł do miski i zaczoł delikatnie jeść. Ja poszperałem w kąputerze i znalazłem jedno zdjęcie gdzieś z przed 2 - 3 miesiecy :)

Spójrzcie jak on prosi o DOM :)

• 2 weeks later...
Posted

Yogusiu ... czemu tu nikt nie zaglada, biegnij na pierwsza stronke, tam musi byc ten ktos kto Cie pokocha na dobre i na złe :loveu: A ja w poniedziałek będe u Ciebie :)

• 3 weeks later...
Posted

LALUNA napisał(a):
A czy Yogi jest na allegro?

laluna,ja mu allegro zaloze(ostanio zakladalam wielu psom, aby wspomoc Bialke), a teraz jemu zaloze, ale co dalej?:shake: tam nieduzy ruch

Posted

laluna,ja mu allegro zaloze(ostanio zakladalam wielu psom, aby wspomoc Bialke), a teraz jemu zaloze, ale co dalej?:shake: tam nieduzy ruch

Paatch niestety nie dla każdego psa znajdzie sie domek. O tym przecież wiemy. Duzo za duzo jest psiaków które potrzebuja domków. My ogłaszamy i być moze kogos zauroczy dany psiak bo akurat takiego szuka. Ale to taki szcześliwy traf. Wiadomo jest ze nie każdy wygrywa.
Niepokoi mnie jego dwukrotny powrót z adopcji. O ile był z tych samych przyczyn, trzeba by poznać okolicznosci. Za pierwszym razem można powiedzieć ze się zdażyło. Ale jezeli to samo było w drugim? Być moze pies czegoś nie lubi. Poznanie tego da mu wieksza szanse.
Mozna by jeszcze napisac do Pajuni, aby umisciła na swojej stronie niemieckiej. Myślę ze tam będzie miał najwieksze szanse. Zróbcie ładne zdjecia i przeslijcie do Pajuni z prośbą o umieszczenie. No i koniecznie wypytajcie się dlaczego zostal oddaany z drugiej adopcji.
A ogłosic na allegro nie zaszkodzi.

Posted

podobno zostal oddany po dwuch tygodniachbo kogos chapnal:angryy: po pierwsze w ciagu dwuch tygodni nie poznasz psa, po drugie-pies z przeszloscia potrzebuje wiecej czasu, a wiesz jaki jest stosunek niektorych; czasami wystarczy wypiac sie i po prostu zmyslec-ugryzl

my go znamy, tutaj nikogo nie ugryzl, stoi grzecznie jak sie mu koltuny rozczesuje i dredy wycina-nieamowity psiak! jest tu dobrze znany ima dobra opinie

ja nie mam aparatu, ale moge poprosic o zdjecia kogos-Przemek,moze ty wpadniesz zeswoim aparatem?

Posted

patch75 napisał(a):
mysle, ze dwa zdjecia z piuerwszej strony sa ladne, co myslisz laluna?

Zróbcie takie ładne z dobrym światłem. Portret i całej sylwetki. Zreszta zróbcie kilka i wybierzemy najładniejsze.

Posted

przemas-ol napisał(a):
Okej. Będe w czwartek w schronisku więc zrobie kilka fotek :) Wstawie je wieczorkiem i w tedy wybierzemy:)

Mysle ze na stronie Pajuni bedzie miał największe szanse. Zrób tez zdjecie z człowiekiem jak sie przytula;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...