Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:razz: Witam wszystkich miłośników yorków jestem nowa na forum od miesiąca mam śliczną yoreczkę która ma na imie si si martwi mnie trochę jej głowka gdyż ma na niej mało włosków i w dodatku są one siwe przeczytałam w jakiejś książce że to rokuje że będzie bardzo jasna wręcz biała a ja bardo chciałam z nią uczestniczyć w wystawach .Czy ktoś z was miał taki problem,bo ja mam nadzieje że te włoski jej się pięknie wybarwią na złoty kolor .Pozdrawiam:roll:

Posted

Gaba to normalne, że maluszek ma siwe odrosty na główce. Z czasem kolor zmieni się na złoty;)

Jest taki temat: "Zanim Założysz Nowy..." i tam w rubryce WYGLĄD jest temat o barwie włosa. Niedługo postaram się zaktualizować wątek, bo jeszcze zostało mi dużo tematów do dodania.

Pozdrawiam!

Posted

Gaba14,
po twoim poście wnioskuję, że suczka jest jeszcze młodziutka. Siwymi włoskami na główce nie masz się co martwić. Później wybarwią się na ładny, złoty kolor. I kolor główki wcale nie zależy od koloru siwych włosków. Jeśli jej rodzice byli jaśni, to ona prawdopodobnie też taka będzie, jeśli ciemniejsi, to prawdopodobnie będzie taka. Nie masz się co martwić na zapas.
Aris też miał siwe włoski na głowie, a raczej stalowe... teraz główeczkę ma śliczną złotą, kolorki nasycone, ślicznie się błyszczy w słońcu :loveu: Jego matka była jaśniejsza, ojciec ciemniejszy, i widocznie Aris wdał się w niego.
Sisi na pewno będzie śliczną suńką odnoszącą zwycięstwa :loveu: Życzę powodzenia ;)

Posted

Mój Max na początku miał całą czarną główkę, potem robiła się coraz jaśniejsza, kolor wpadał własnie w siwy, a obecnie zaczyna się robić złociutki :) Twój piesio też na pewno ślicznie się wybarwi! Pozdrawiam.

Posted

Mam pytanie, w którym miesiącu wasze pieski zaczeły złocieć? Mój ma 4 miesiące, ma prawie całą główke siwą i sie zastanawiam kiedy sie zacznie przebarwiać na złoto