speed Posted May 29, 2003 Author Posted May 29, 2003 Hej Moja Teza jakoś sobie radzi,ale np.Lora(ON) wogóle nie ma problemu.Duże znaczenie ma wielkość psa.Myśle,że im większy i cięższy tym gorzej znosi upały. Wirka,mam nadzieje,że nie rezygnujesz z wyprawy do Świerklańca! :wink: Quote
wirka Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Moja Fifa też całkiem, całkiem znosi upały. Jak jedziemy autem to nadstawia pysia tam gdzie jest jakiś podmuch wiatru :D Wydziela tylko więcej śliny, ale to chyba normalne. Nie może jej aż tak upał przeszkadzać, bo wygrzewa te swoje stare kościska na słońcu, a nie w cieniu... :D Świerklaniec jest pewny na 100% Choćbym miała paść to pojadę! To jest w weekend, ale wezmę sobie dzień wolnego i może już w piątek pojedziemy tam z Fifinką do jakiegoś domku (słyszałam, że jest tam jakieś jezioro i można wynajmować domki). Mam na punkcie chartów bzika, więc nie mogłabym sobie podarować takiego zjazdu. Mimo, że Fifi jest teraz absorbująca jak nigdy (zapalenie ucha, opieka, zabiegi, może nawet operacja) to chcemy w przyszłości mieć drugiego psa. No i się tak zastanawiam między polakiem a wilczarzem. Afgan też mi sie podoba, ale odapda ze względu na zbyt duże wymogi pielęgnacyjne. Zostaje chart polski, w którym zakochał się mój przyszły mąż i wilczarz, który go też jakoś oczarowuje, ale którego ani ja ani on nie widzieliśmy na żywe oczy. No i jego przeraża ta wielkość wilczarza :lol: Ja też muszę szczerze przyznać, że nie wiem czy bym podołała z takim psiakiem. Oboje pracujemy. Jest ogród, ale to przecież nie załatwia sprawy. Boję się, że nie będziemy mu mogli zapewnić odpowiedniej dawki ruchu. Tak sobie więc ubzdurałam, że jak za jakieś 3-4 lata zdecydujemy się na dziecko i ja pójdę na macierzyńskie to można by to zgrać z jakimś miotem wilczarza... :wink: i wychowywać oba "dzieciaki" naraz. Tylko czy to nie utopia? :( Czym tak naprawdę wilczarz różni się od innych chartów? Potrzebuje jakiś szczególnych warunków? Męczę Cie jak tylko umiem, ale muszę, bo ta rasa mi spać nie daje. A jeśli już zdecyduję, to przede mną długi czas uświadamiania mojej drugiej połowy co do tej rasy. Quote
Rotti Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Cześć wszystkim :) Mój Otiś na razie zupełnie nieźle znosi upały. Staram się go nie narażać na zbyt długie przebywanie na słońcu. I wypraktykowałam, że jak idę do pracy i zamknę okno na ten czas, to po powrocie w domu zastaję przyjemny chłodek. Pieskowi też przez to lepiej. A w ogóle, to zaczęliśmy ćwiczenia w agility. Przeszkody idą nam nieźle, za to slalom jest cieżki i idzie powoli. Chyba mam za długiego psa na ten rozstaw :lol: Quote
PATIszon Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 I wypraktykowałam, że jak idę do pracy i zamknę okno na ten czas, to po powrocie w domu zastaję przyjemny chłodek. Ja wydedukowalam, ze jak sie do tego okna zasloni, to jest jeszcze lepiej! Quote
speed Posted May 30, 2003 Author Posted May 30, 2003 Wirka O Wilczarzach trzeba po prostu pogadać,bo jest to długi i ciekawy temat. Jak kiedyś bedziesz chciała sie dowiedzieć ciekawych rzeczy,to skontaktuj sie ze mną,a jeszcze lepiej z moim kolegą M.Pałkowskim,to Ci wszystko opowie! Quote
wirka Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Czy M. Pałkowski to właściel hodowli "Czarna Ewa"??? Quote
wirka Posted May 30, 2003 Posted May 30, 2003 Dorwę jego albo Ciebie, może w Świerklańcu będziesz miał chwilkę, żeby pogadać.... Quote
Rotti Posted June 2, 2003 Posted June 2, 2003 Patiszon Z pewnością, tylko trzeba je mieć czym zasłonić :D U mnie panuje styl bezzasłonowy :D Quote
wirka Posted June 2, 2003 Posted June 2, 2003 Fifka niestety lekuchno sobie cuchnie, więc gdybym nie uchylała okien to bym padła po wejściu do domu :( Quote
speed Posted June 9, 2003 Author Posted June 9, 2003 Jest już nowy filmik ze szczeniakami 3-tygodniowymi.Teraz mają miesiąc i niezłe z nich byki :Dog_run: Quote
Rotti Posted June 9, 2003 Posted June 9, 2003 A ja sobie ściągnęłam te filmy, ale nie udało mi się ich obejrzeć. Jestem niepocieszona :( Quote
speed Posted June 9, 2003 Author Posted June 9, 2003 Rotti, musisz je wypakować i bedą działać na pewno :D Quote
wirka Posted June 9, 2003 Posted June 9, 2003 A ja jestem pocieszona. Jakie super wszędobylskie szczeniaczki. Podziwiam cierpliwość matki. Bidulka! Włażą pod nia, latają, kręcą się - słodzizna! :angel: Quote
Rotti Posted June 9, 2003 Posted June 9, 2003 Ale to co mam konkretnie zrobić ? Dzwięk jest a obrazka ani kawałek :( :( :( Dodam, że robię to na służbowym i może nie wszystko tu mam, bo nie wolno. Quote
speed Posted June 9, 2003 Author Posted June 9, 2003 Chyba Ci nie pomoge Rotti.Musisz zapytać jakiegoś fachowca :( Quote
Rotti Posted June 10, 2003 Posted June 10, 2003 I pewnie tak zrobię. Niech no się jakiś nawinie :) Quote
wirka Posted June 10, 2003 Posted June 10, 2003 I jak Rotti? Udało się? Złapałaś jakiegoś zorientowanego jełopa do pomocy? :wink: Quote
Rotti Posted June 10, 2003 Posted June 10, 2003 Jeszcze nie złapałam, bo to duża firma. A w jednym miejscu muszę zaprotestować. Nasi komputerowcy to bardzo fajni chłocy :) tylko trochę młodzi ;( Quote
wirka Posted June 10, 2003 Posted June 10, 2003 Bo ja jestem jasnowidzem.... A tak na serio, to napisałaś do mnie kiedyś z firmowego maila Quote
Recommended Posts