Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rotti a ja tez faworyzuje czarne afgany,czarne owczarki itp itd.Jedynie wilczarze faworyzuje szaro pregowane bowiem czarnych nie ma.Po prostu tak jak Gasiu biale mnie nie pociaga :lol:

Posted

Gasyou

Złapałeś bakcyla :) Kiedy nabywasz charta ? :lol:

Carry

To Ty nie wiesz, że masz ofczarka ? :o Ja też mam :lol: Mój nawet potrafi aportować i zaganiać :lol: :lol: :lol:

Posted

Rotti

Nie podpuszczaj mnie bo zaczne płakac. Wilczarz sni mi sie i tak po nocach :) A prócz tego mam ogromny problem bo jedna hodowczyni seterów bardzo chce bym wziął psa, bo nikomu innemu go nie chce powierzyc. A u mnie serce walczy z rozsądkiem :)

A do znaffców to Amo w młodosci został posądzony ze jest "jamnikiem tylko skundlonym" :D

Afgana jednak bym sie troche bał bo na naszych spacerkach obserwowalismy młodą afganke (jej historia jest dowodem głupoty ludzkiej) i wydała mi sie straszliwie niezalezna (zeby nie powiedziec nieusłuchana :)

Posted

Gas

To nie płacz, tylko kupuj :lol:

A odnośnie afgana, to na prawdę trzeba włożyć duuuużo pracy, żeby było widać, że jest wychowany. Większość ludzi traktuje je jak psy z końca listy i nic nie robią. Efektem jest to, że często uciekają, gina pod kołami lub znajdują się w schroniskach. Może juz teraz nie, bo ta rasa stała się mało popularna, ale było tak.

A co do niezależności, to masz rację. Takie są i nie należy tego myslić z głupotą.

Posted

Nie myle z głupotą Rotti bo juz dosyc sie naczytałem i nasłuchałem o seterach jako głupich i nieinteligentnych psach :)

Włozyłem w wychowanie psa duzo sił i cierpliwosci ale to procentuje. Uwazam ze miłoscia i cierpliwoscia mozna wychowac kazdego psa (ni mówie o skazach genetycznych)

P.S. Znalazłem fajne afgany w kolorze okreslonym jako czerwony (pasował by do rudzielca :) )

P.S2 Jakbys miała chwile czasu przyslij mi jakies zdjecie :)

Posted

Chrupko.Powtarzam jeszcze raz ze nie ja.Ja mam Czarnola a nie Saggitariusa.Poza tym moj jest dwa razy taki...... :lol: .Moze powiem dosadniej.Wtedy kiedy obrzydliwa wredna baba (ja)lazila po klubowce uciskany,meczony,zaglodzony pies (Cerry)siedzial w areszcie domowym (klatka).JA bede zapewne na Hubertusie i w Zabrzu.Jako widzowie 8)

Posted

Po blizszym przyjrzeniu sie stwierdzam ze nie przypomina :)

Ja mam pojemne sny :)

za chwile napisze wam o jedynej znanej mi afgance (czytaj o głupocie ludzkiej w stosunku do psów)

Posted

Spotykamy sie czasami z bardzo fajnym wetem. Gosc ma 2 gorony, ogara i włanie harfe. A charcica stad ze pewna polka mieszkajaca w roterdamie (podobniez jej wyglad wskazywał na wykonywana prace) kupiła w polsce afgana. Jednakze po pewnym czasie doszła do wniosku ze w sumie suczka powinna byc czarna bo nie pasuje do koloru mebli (czarne) powiedziała wiec wetowi zeby ja sprzedał albo zrobił co chce z suczka.