Rotti Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Ja też poproszę o zdjęcia elad1@wp.pl Quote
wirka Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Gasyou Cudowny szczeniak! No to teraz Cię będę zamęczać mysliwskim aspektem seterów.... Ale to od jutra, bo zaraz zmieniamy dotychczasowy net na neostradę i nie będę już dzisiaj miałą dostępu do netu... Na razie. Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Wirka Zdjecia poszły a co do sprzatania (bleee) to nie lubie ale gotowac kocham :) I juz sie nie wstydze chodzic w fartuszku po domu (i nie tylko hehe (opowiem wam później)) Wielu to robi niewielu sie przyznaje :) Rotti rozumiem czasem mam pokuse isc i rozwalic siekierą jakis serwer jak sie wieszam Carragan (nadal nie znam tłumaczenia :) ) I to jest plus późno dorastajacych psów. Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Carragan to imie irlandzkie po prostu.Irlandczyk pelna geba musi miec irlandzkie imie.Wprawdze nazywa sie Carragan Dziwis a nie np.G'ladheon ale nie ma idealow :wink: Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 a Gasiu nie przyszedlbys do mnie ugotowac obiadku ?Bo u mnie z gotowaniem nie najlepiej 8) Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Oj chyba troche za daleko ale jak bedziesz w 3miescie to zapraszam. Ugotuje co lubisz albo to co uznam za smaczne :) Chyba ze potrzebujesz na stałe kucharza i opiekuna do psów :) Wirka Czekam ne tematy mysliwskie bo własnie zaczynam z Amo nad tym pracowac :) Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 heh jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :wink: .Wrzucam w siebie wszystkko bez wyjatku :lol: . Gasiu bedziesz go dawal do prob polowych ? 8) Quote
Rotti Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Gasyou Piękny piechol :lol: Nie ma to jak szczeniak :) Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Niestety Amo nie ma papierów (długa hisoria) czego strasznie załuje chocby z powodu polówek. Jest tak swietny w polu ze zal ogromny ze nie moge tego pokazac :) Amo najbardziej załuje ze nie jestem mysliwym :) Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Rotti to zdjecie szczeniacki on juz troche poszedł w góre ale prawda co szczeniak to szczeniak. :D Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 opowiadaj jak to sie stalo ze nie ma papierow Zauwazyliscie ze Speed zaniedbuje ten topic ? :( Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Amo był prezentem (dla nas). Wtedy nie mielismy zadnego pojecia o hodowli, kynologii i tym podobnych. Psy z niezrozumiałych wzgledów dla nas dzieliły sie na rodowodowe i nie. Znamy doskonale jego rodziców, bo to nie jakas tam hodowla czy zakup na giełdzie. Własciciele opiekuja sie szczeniakami jak hodowcy (co czasem jest dla mnie argumentem w dyskusjach o pseudohodowcach). Tak wiec Amo jest seteropodobny i strasznie kochany :) Dzieki niemu weszlismy w swiat psów i apetyt rosnie :) Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 szkoda ze tak.Ale skoro jest kochany to dobrze.Moze kup po prostu drugiego setera ? 8) Z rodowodem ,gordona.Dla mnie sa najpiekniejszymi seterami ale tez ja najlepiej znam.Wiem ze kiedys Tessy (gordon)i Uta (gordon)poszly z dziadkiem do lasu (cos kolo lat 80.)zima.Dziadek dostal zawalu a Tessa sterryzowala (doslownie :lol: )moja babcie i zmusila ja aby poszla za nia.Uta zostala z dziadkiem.Historia jak do czasopisma "Z zycia wziete" :wink: .Ale poznalam wlasnie gordony jako psy uwielbiajace pana,gotowe za nim w ogien wskoczyc i nie przejawiajace bez powodu agresji.Gordon jest chyba jedynym seterem co moze byc agresywny 8) .Juz Cie namawiam na gordona hehe.Jestem obrzydliwa :) . Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 gordony sa swietne ale irlandy lepsze. wbrew opiniom sa bardzo zwiazane z włascicielem (choc kochaja wszystkich) i w jego obronie robia rzeczy o które nikt by ich nie podejrzewał Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 wszystko co irlandzkie jest cudne,ale przyznaje sie ze wszystkie psy zdystansowal wilczarz.Od teraz w moim domu beda tylko wilczarze i jakies znajdki. Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Rotti Gasiu jest zafascynowany wilczarzami 8) . Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 W kolejce za 2 irlandem jest wilczarz. A chary mnie w ostatnich paru dniach bardzo rozkochały w sobie :) Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 a Gasiu wracajac do Amo.Przeciez licencje mu mozesz zrobic.ba,nawet Cerry moglby miec licencje psa mysliwskiego :lol: Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Licencje moze tak ale ja i tak nigdy ("nigdy jest tylko w słownikach dla głupców" - Napoleon I) nie bede polował. Dla mnie polowanie ogranicza sie do podziwu zwierzyny i aparatu w dłoni :) Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 :D :D :D :D :D A teraz czas na szalenstwa polowe czyli spacerek Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 ja wlasnie wrocilam z ogrodka gdzie malenstwo prowadzilo prace wykopaliskowe :lol: Quote
Gasyou Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Ja tez juz po. Troche nas deszczyk złapał :) Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 deszcz jest teraz jeszcze przyjemny ale co bedzie jak bedzie zimniej ? :-? Quote
Recommended Posts