Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

:D

Moja najmłodsza ma jeszcze wszystkie szpileczki w gębie, oj ma... ;)Przez ostatnie 2 dni bez przerwy szalała z młodym flatem, prawie z niego nowofunland zrobiła- ciągnęęęła go za fafelki jak mogła ;)

Posted

Chrupka

No to teraz prawdziwy potfoor, albo szczeżuja jakaś :D

Tilia

A co to flat ? :oops:

A mó jest właśnie obtłukiwany przez kota :). Biedaczek, cierpliwość ma jak :angel:

Posted

Szczeżuja :lol: :lol: dobre! Moja Druga też jest szczeżuja, tyle że nie szczerbata :)

Rotti - chodziło mi o flat coated retrievera, a konkretnie o najlepszego kumpla Drugiej- czarnego jak smoła, półrocznego diabełka- Plasterka. Ona patrzy w niego jak w obrazek, i go naśladuje- niestety uczy się takich rzeczy jak wyszukiwanie skarbów w koszu na śmieci np. ;)

hihi moje koty też tłuką bachora, jak robi się nadmiernie upierdliwy :wink: Za to Małą kochają- myją jej buzię, śpią jej na boku, ugniatają i mruczą do uszka :)

Posted

:lol: Deerhoundy wygrywają konkurs na najbardziej leniwego psa ;) : jakiś czas temu dałam leżącej Małej psie ciasteczko, średnio się nim zainteresowała, ale jakoś znalazło się w jej mordeczce. Teraz coś do niej zagadałam i co się stało? Skrzywiła się i wypadło jej z buźki... właśnie to ciasteczko...

:drinking:

Posted

Tilia

"Ach Boryna ! Nie zrozumiałem pytania." :D Po prostu flat coated retrievera :))) Nawet nie wiedziałam, że takie są :oops: :D :D :D

Nie wiedziałam, że deerki są tak leniwe, że nawet im się pogryźć nie chce. Dobre :D :D :D

Posted

Tak a propos psich przyjazni, najlepszym kolega mojego szczerbola jest.. cane corso! zaczelo sie od strachu, potem Grafus (cc) zgubil na Thorinie ostatniego mleczaka i przy okazji go zakrwawil, a teraz sa najlepszymi kumplami od zabawy w gryzienie. Thorin przed nim wieje ( czesc zabawy "zlap mnie") CC oczywiscie normalnie by go nie zlapal wiec 'robi go' taktycznie, no a jak juz sa razem to hohoho! Tylko kolega nowofunland sie odwazy podejsc ;) krzywdy sobie nie robia na szczescie :)

Posted

Mój maleńki też ma przyjaciół. Należą do nich owczarek belgijski Azir, borderek Milo to ci najważniejsi i przyjciółki beagle Dalia. Ostatnio doszła też Funny, która jest najprawdziwszym wilczakiem. Mamy też wielu psich znajomych i do wszystkich jesteśmy pozytywnie nastawieni.

Zabawa z Azirem polega przede wszystkim na pogoni i podgryzaniu :), a z innymi na pogoni i przepychankach. Ogólnie w przypadku owczarka i borderka jest to pogoń za chartem i pasienie go, a w przypadku innych psów zabawa w berka, przy czym na zmianę robią za sarenkę :D

Posted

Co tu tak cicho??? :) Wszyscy na wakacjach??? :B-fly:

Mój whippecik najwięcej zawsze szalał (przyjaźnił się) z bokserką i bernańczykiem :smilecol: Nie wiem dlaczego, ale nie tolerowały go jamniki!!!! Ach, te wredne jamniory........ (żartuję :-))

Jestem ciekawa z jakimi raszami były mylone waszy charty???? Mojego głuppeta ludzie często mylili z wyżłem!!! A, :rainbowa: co ma chart do wyżła to ja już nie wiem....

Posted

mojego z niczym nie myla, pytaja co za rasa i czasem sie dziwia ze male afgany tak wygladaja :lol: a poza tym to mowia ze wyglada jak zabaweczka hehe ( fajna zabaweczka ;) )

Posted

Rzeczywiscie male afgany wygladaja smiesznie z ta rosnaca sierscia,zwlaszcza nad oczkami :thumbs: :lol:

a poza tym to mowia ze wyglada jak zabaweczka hehe ( fajna zabaweczka )

Taaaaaaa zabaweczka ktora biega z predkoscia swiatla :scared: he he

Posted

Mnie też pytają o rasę, ale bywał już owczarkiem kaukaskim, pudlem a nawet małpą :)

A niektórzy widząc Otisia twierdzą, że takich psów nie ma :)

Albo " patrz, ten z ulicy sezamkowej " :D

Posted

:P

Mała to:

wilczarz (stary, chudy, zmęczony...), chart ruski, syberyjski, afgański, "ten nasz", wyżeł, greyhound, terier, sznaucer niecięty, wodołaz (!!), potwór z "Niekończącej się opowieści", ładna mieszanka, owczarz irlandzki(!!) ... itd... 8) :lol:

Posted

Kiedyś czekając pod sklepem na moją mamę podszedł do mnie jakiś anty charciarz i wskazał paluchem na mojego głuppeta i zapytał się, czy to pies, czy to kot????? Wkurzył mnie, ale grzecznie mu odpowiedziałam, że to PIES! To było moje pierwsze spotkanie z "nie tolerującym chartów" :)

Posted

Często słyszę pytanie typu: "ja wiem, że to taka rasa, ale może powinien dostawać jednak więcej jedzenia?"

i zawsze odpowiadam: "oj wie pan/pani tyle wydaliśmy na tego psa, że teraz trzeba oszczędzać, ciężke czasy są" :wink: hihi ludzie mają dziwną minę...

whippetka, nie przejmuj się, ja bym powiedziała spokojnie że przecież kot, nie widać?? 8)

A wiecie, że ludzie nie wierzą, że Druga ma 2,5 miesiąca i będzie taka jak Mała? :lol:

Posted

:D :D :D

Z tym kotem, to niezła zagrywka :D

Nie miałam co prawda pytań, czy to kot, ale różne inne. Jak chcę być złośliwa, to mówię, że to nie pies - to chart :)

Posted

Szukamy nowego wlasciciela dla mlodego c h a r t a polskiego 8 mies. Pies juz drugi raz ma zmienic wlasciciela , to na pewno pozytywnie nie wplynie na jego psychike . Pochodzi on z hodowli z Sopotu i tam tez jest do odebrania tel. 058 5501040

PILNE