Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Lola, to ok. roczna suczka, średniej wielkości, którą znalazłam 9 marca br. w Zamościu. Prawdopodobnie została wyrzucona z samochodu. Była "świeżo" po szczeniakach. Jest bardzo oddana, przytulaśna, posłuszna, nauczona czystości w domu, jeszcze trochę ciągnie na smyczy. Szukam dla niej DS ew. DT.
Sprawa zrobiła się pilna ponieważ zaczęła wchodzić w konflikt z moją suką labradorką. Labcia ma poważne problemy z kręgosłupem i nie mogę jej narażać.

" class="ipsImage" alt="">

Posted (edited)

Parę słów o LOLI, trochę zalet: na spacerach bardzo się pilnuje, przychodzi na zawołanie, chętnie bawi się z innymi psami. Szybko się uczy, po kilku dniach pobytu nauczyła się komendy siad, waruj, kiedy raz uda jej się coś przypadkiem, następnym razem robi to świadomie. Bardzo dobrze współpracuje z człowiekiem, widać ,że sprawia jej to radość. Cokolwiek się dzieje w jej otoczeniu musi temu towarzyszyć ale na komendę np. wyjdź natychmiast reaguje.

Wymaga dużo ruchu, biega jak chart, goni ptactwo i koty, niestety. Poluje na krety, myszy.
Konflikty do jakich dochodzi z moją labcią wynikają prawdopdobnie z potrzeby akceptacji, ale pewności nie mam.

Dom, w którym będzie jedynym zwierzakiem wydaje się być dobrym rozwiązaniem.

LOLA to wspaniały materiał na przyjaciela, jest jak diament, który oszlifowany z sercem, zamieni się we wspaniały brylant. Dajmy jej tylko szansę.

Edited by blunetka
  • 2 weeks later...
Posted

Z wielką radością zawiadamiam, że Lola znalazła nowy dom. Właśnie dzisiaj do niego pojechała. Nowe życie i nowe imię - Cola.
Adoptującym i adoptowanej życzymy wszystkiego najlepszego. Będziemy czekać na wiadomości i fotki. :multi: :multi: :multi: