blunetka Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Witam Lola, to ok. roczna suczka, średniej wielkości, którą znalazłam 9 marca br. w Zamościu. Prawdopodobnie została wyrzucona z samochodu. Była "świeżo" po szczeniakach. Jest bardzo oddana, przytulaśna, posłuszna, nauczona czystości w domu, jeszcze trochę ciągnie na smyczy. Szukam dla niej DS ew. DT. Sprawa zrobiła się pilna ponieważ zaczęła wchodzić w konflikt z moją suką labradorką. Labcia ma poważne problemy z kręgosłupem i nie mogę jej narażać. " class="ipsImage" alt=""> Quote
blunetka Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 (edited) Parę słów o LOLI, trochę zalet: na spacerach bardzo się pilnuje, przychodzi na zawołanie, chętnie bawi się z innymi psami. Szybko się uczy, po kilku dniach pobytu nauczyła się komendy siad, waruj, kiedy raz uda jej się coś przypadkiem, następnym razem robi to świadomie. Bardzo dobrze współpracuje z człowiekiem, widać ,że sprawia jej to radość. Cokolwiek się dzieje w jej otoczeniu musi temu towarzyszyć ale na komendę np. wyjdź natychmiast reaguje. Wymaga dużo ruchu, biega jak chart, goni ptactwo i koty, niestety. Poluje na krety, myszy. Konflikty do jakich dochodzi z moją labcią wynikają prawdopdobnie z potrzeby akceptacji, ale pewności nie mam. Dom, w którym będzie jedynym zwierzakiem wydaje się być dobrym rozwiązaniem. LOLA to wspaniały materiał na przyjaciela, jest jak diament, który oszlifowany z sercem, zamieni się we wspaniały brylant. Dajmy jej tylko szansę. Edited May 13, 2013 by blunetka Quote
blunetka Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 Z wielką radością zawiadamiam, że Lola znalazła nowy dom. Właśnie dzisiaj do niego pojechała. Nowe życie i nowe imię - Cola. Adoptującym i adoptowanej życzymy wszystkiego najlepszego. Będziemy czekać na wiadomości i fotki. :multi: :multi: :multi: Quote
moja Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Cola na porannym spacerku z nowym kolegą :) Mam nadzieję że link się otworzy. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=531068493606698&set=a.339767806070102.79570.100001106560455&type=1&relevant_count=1 Quote
Recommended Posts