Noody Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 (edited) Witam! Przedwczoraj, przybył do mnie piesek o imieniu Megi, jest to suczka. Ma 8 miesięcy. Niestety, od przybycia do domu, Megi cały czas leży, i widać, że jest smutna. Jak mogę ją rozweselić? Spędzam z nią od kąt przyjechała bardzo dużo czasu, nawet pozwoliłem jej spać w moim łóżku ( żadnemu psu wcześniej na to nie pozwalałem) ale to nic nie pomaga. Ponadto, zauważyłem dziś, że Meg ma ciepły nosek oraz szybki i płytki oddech. I zastanawiam się, czy jest chora czy może być to wynik stresu? Niestety obecnie nie mam możliwości nigdzie z nią podjechać, aby ktoś się nią zajął. Bardzo proszę o pomoc, bo bardzo pokochałem tego psiaka, a nie chcę, żeby był nieszczęśliwy Edited May 11, 2013 by Noody Quote
Koszmaria Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 spokojnie. znajdź jakieś ćwiczenia oddechowe. pies się stresuje,bo to nowy dom,bo wszystko jest nowe,a nowy człowiek na dodatek chodzi spięty i zdenerwowany. jej adaptacja do nowych warunków to dobre kilka-kilkanaście tygodni. jeszcze zamerda ogonkiem i się pięknie uśmiechnie:) Quote
Noody Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Szczerze na to liczę, ale dla pewności pojadę jutro, bo może mieć gdzieś kleszcza, albo robaki jakieś, a chcę mieć pewność, że to tylko stres, a nie coś gorszego. Quote
Noody Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Dziś pojechałem z Megi do weterynarza, został jej podany antybiotyk, i kroplówki. Jednak nadal ma problemy z załatwianiem się. Dziś została w lecznicy, będzie cewnikowana. Liczę, że będzie dobrze Quote
xxxx52 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 jak sie czuje psinka? Skad masz pieska? Czy jest szczepiona p/wirusowkom? Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 xxxx52 póki co nie mam żadnych info, dopiero będę dziś się dowiadywał, tak więc dam znać. Psinka została przywieziona z Puław, Czy była szczepiona? Raczej wątpię, bo nie miała żadnej książeczki szczepień. Dopiero teraz jak wyzdrowieje, to lecimy ze szczepieniami! Wczoraj po tych lekach już się troszeczkę ożywiła jak byłem. Quote
xxxx52 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 przybyla prosto ze schroniska? ojej to dobrze ,ze jest jej lepiej Oby to nie wykluly sie jakies chorobska zakazne,pfuj pfuj Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Nie, nie przybyła ze schroniska, tylko od prywatnych ludzi, ale już tam u nich widziałem, że coś jest psince Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Dzwoniłem do lecznicy w której Megi została na obserwacji. Pani powiedziała, że piesek załatwił się, i zjadł całkiem sporą michę jedzonka, czyli tutaj będzie podłoże psychologiczne. Zastanawiam się teraz, jak ją przyzwyczajać do nowego domu Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Nie nie kupiłem tego psa... Ta sunia ma już 8 miesięcy, i ktoś po prostu ją oddał, bo nie był już w stanie utrzymać tyle zwierząt! Nigdy nie kupił bym psa z pseudo! Quote
Koszmaria Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Sybel,można po prostu spytać,zamiast oskarżać. ja bym nie ufała za bardzo wetowi który bez badań i wywiadu od razu wali antybiotykiem. chyba że znalazłeś wcześniej na Megi kleszcze,albo wet,z babeszjozją trzeba od razu z grubej rury. trzymaj się ciepło zasugeruj,albo wręcz wymagaj od weta zbadania psu krwi i moczu Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Jednak to nie był antybiotyk, ale wiem, że coś dostawała. Ogólnie teraz czekam, żeby się rozruszała trochę, i na szczepienia pojedziemy. Megi miała zrobioną krew oraz USG i wygląda na to, że chora nie jest. Póki co na dzień dobry nalała mi na dywan, i wpierdzieliła mi się na wersalkę i poszła spać :D A no i została odrobaczona Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 No, już jest lepiej, jak biega po dworze, to już zaczęła reagować na chodź, i przyłazi do domu ;D Widać, że już zaczyna się rozluźniać, i widzi, że będzie jej u mnie jak u pana Boga za piecem ;) Quote
Noody Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Wiem ;D Super psinka jest, a jeszcze nie otworzyła się nawet w 30% :D Quote
Noody Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 No muszę przyznać, że z każdym dniem jest coraz lepiej, a Megi ożywa ;D Dziś podczas koszenia trawy zaczęła mnie zaczepiać, a gdzie bym nie siadł, to ona leci do mnie i się kładzie, albo siada i każe się głaskać ;D Quote
Recommended Posts