Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie bardzo rozumiem dlaczego nie podoba Wam się propozycja mrowy23?

Absolutnie nie mam nic do mrówy ale jej propozycji nie znam, bo jej nie sprecyzowała. Jeżeli nadal byłaby chętna pomóc Maksi to problem Maksi w pewnym sensie byłby rozwiązany. Dlatego z niecierpliwością czekamy na jakąś wiadomość ;) Zaczniemy poszukiwania jeżeli DT u mrówy nie wypali :roll:

Posted

mrowa23 napisał(a):
dotarlam i przebrnelam
matko boska ludzie nie goni i nie zapedza sie psa nie ufajacego ludziom to poglebia jego stan!!!
a teraz juz nerwy mi opadly wiec mozna dalej byc moze bedzie tymczas ale....platny... sama bym resocjalizowala suke na wpol z moim znajomym- trenerem, koszt jaki on bierze to jest 20 zl za dzien starguje troche mam nadzieje do 10 ale nie wiem czy 15 nie bedzie, ile jest pieniedzy? bo nei wezme psa tylko po to zeby miec go na utrzymaniu- niestety portfel pusty. moge najpierw odwiedzac ja w schronie tylko nie iwem jeszcze za co dojade bo mi sie sesja zaczela i wszystko idzie na materialy do wykonywania projektow.....

juz wiem ze malych psow sie boi a duzych? jak goni ja maly pies i podgryza to ona sie odcina jemu czy w ogole nie reaguje?

ja dzisiaj do 11 jestem na necie potem wyjezdzam na weekend, jezeli cos to mozna mnie na komorke lapac ale to raczej sms-em bo zasieg do kitu mam i moge nei odebrac telefonu 506 122 690
prosilabym jeszcze jej nr schroniskowy moze uda mi sie wpasc w sobote albo niedziele i obejrzec ja dokladnie na wlasne oczy

Z tego postu mrowy wynika, ze ona resocjalizowałaby sunie! Nie sama, ale wspólnie z jakąś kompetentną osobą!Koniecznie musimy wiedzieć, gdzie i w jakich warunkach sunia mogłaby mieszkać! Ale to już musimy poczekać na samą ofiarodawczynię pomocy!!! Ale proszę wpłacajcie pieniążki dla Maksi, inaczej to nic z tego!

Posted

Hala, nie łapanie!! Bieganiem i ŁĄPANIEM tylko pogorszycie sytuację. Spokój i cierpliwośc i środki uspokajające. Wiem, że podaje się je niektórym psom w schroniskach nim się do nich zbliży.

Posted

Myślę, że przy łapaniu - środek uspokajający konieczny, inaczej pewnie rezultat mizerny!!! Ale pewnie w tej sprawie powinien zadecydować wet. i kierownik schroniska. Ja mogę tylko zabiegać u ludzi, żeby wpłacali pieniążki, bo jestem za daleko! Dobrze, że Maksi nie gryzie, bo to już Hala sprawdziła!
Mrowa23 czekamy na Ciebie z utęsknieniem!!!

Posted

Agnie Koty napisał(a):
chwileczkę, ja tez się solidaryzuję z Maksi! tyle, ze niewiele mogę:-(

Niewiele możesz? Bzdura, możesz bardzo wiele - i robisz to!!! W ilu Twoich bazarkach książkowych dla Emir już brałam udział to nie zliczę!!! I jest nawet Twój bazarek dla Maksi. Tak trzymaj!!! Dziękujemy!!!:loveu:

Posted

Maksi, bidulko Ty moja. Chyba na ten brzydki wygląd futerka najłatwiej można by poradzić!!! A co z psychiką? Jak się postępuje z psem bojącym się ludzi? Jak się oswaja dzikusa?

Posted

nie dostalam od agusizet odpowiedzi na mojego priv ale skoro mnie tu zaproszono to jestem - i powtarzam deklaracje z priv - dorzuce sie do hoteliku - na razie niewiele bo mam inne zobowiazania na dogo - 30- 40 zł miesiecznie, ale jak mi pojdzie do adopcji Iskierka moge te kwote zwiekszyć

Posted

Przepraszam, Twój list na pewno dostałam i przeczytałam, ale w pracy w piątek, wiec w domu już nie wracałam do nich. A za chęć pomocy, bardzo serdecznie dziękujemy!!! Prosimy pieniążki wpłacać na AFN z dopiskiem dla Maksi od Hali.
A ja się muszę pochwalić na bazarku Figowo-Maksiowym zarobiłam 231 zł i potrącenia na AFN ja zapłacę, żeby więcej było dla suniek. Mają po połowie czyli 115, 50. Dziękuję tam licytującym, szczególnie Romkowi Zamość i Pucce69, ładnie walczyli.:loveu:

Posted

oj ciotexczki jestem jestem :)
przepraszam faktycznie moze troche chaotycznie bo latalam jak z pieprzem a pytanie czy w weekend mam jechac do maksi mialo na celu czy mam sie zaczac z nia poznawac by ja wyciagnac ale nie w ten weekend ;)

no dobra od poczatku,
moim zdaniem nie warto jej szprycowac by wyciagnac ze schronu, moge do niej jezdzic co dwa dni i poznawac sie powolutku z nia- pytanie cyz schronisko na to pozwoli ?

dt jest na wsi u mojego znajomego szkoleniowca, prowadzi on hotel ale, jest to hotel na dwa boksy z czego drugi jest pusty a dlaczego? bo on pracuje z psami w ciezkim stanie psychicznym, wiec nie bierze na glowe sobie stada tylko po kolej bo hotel to nie jego zrodlo utrzymania stad zbilam cene na 12zl na dzien w cenie jest szkolenie i indywidualne podejscie do psiaka oraz moja bezplatna pomoc w resocjalizacji suni.

maksi zalezy w jakim stanie by byla jezeil postepy bylyby szybkie a podejrzewam ze troche ciszy i spokoju to bedzie dla niej bardzo wazne i bardzo wyciszajace, to maksi na poczatku zamieszka w boksie z buda musze poszukac czy fotek nie mam tego (wyglada jak hotel 3 gwiazdkowy ;) ) jezeli juz wszystko bedzie na dobrej drodze postaramy sie ja nauczyc zycia w domu przy kominku tak by dom staly mogl zabrac sunie na kanape a nie tylko do kojca jak to teraz sie przedstawia.

oczywiscie kontakt mile widziany i bron boze nie chcialam wyrwac psa i zniknac, mozna rowniez odwiedzac maksi- ja bylabym u niej co dwa dni chyba ze cos mi sie uda czesciej wyrwac, dt jest 12 km od obronik w strone obrzycka w miejscowosci kiszewo (moze nie byc na mapie ;) )
pytajcie cioteczki smialo o co chcecie i jeszcze raz przepraszam za chaos po prostu czas mnie gonil niemilosiernie i stad zamieszanie

cioteczko ja sie nie gniewam ze mnie sprawdzacie przez innych dogomaniakow i ja to rozumiem i zachecam do tego, nie chce zadnych nieporozumien i sama chcialabym zeby to wszystko bylo jasne i czytelne takze smialo pytajcie bo mogla mi cos umknac, jakies pytanie :)

Posted

Mrowa23, dobrze, że jesteś!!! Uważam, że to, co napisałaś mnie satysfakcjonuje. Jeszcze niech się wypowie Hala. Moim zdaniem musisz zacząć oswajanie Maksi jak najszybciej, zeby w miarę szybko wziąć ją do hoteliku na resocjalizację! Mam nadzieję, że pieniążki szybko będą wplywać na AFN, ja obiecane 200 zl przeleję dzisiaj, jutro, też jak najszybciej. Mrowa dziękujemy!!!:loveu:

Posted

powiedzcie mi tylko czy moge jechac do schronu i poznawac maksi czy wladze schronu moga cos weszyc i miec jakies "ale" bo jezeli nie to moge chocby jutro po egzaminie wystartowac do maksi zeby ja poznac;)
dla waldz schronu zawsze moge byc osoba ktora wypatrzyla maksi na stronie i chce ja blizej poznac ;)- sposob dobry i sprawdzony na upierdliwe wladze schronu