Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiedy mam wyciagac mala? bo moge w ten weekend tylko musze wiedziec ze pieniazki beda... jak co to na koma bo mnie juz nie ma de facto w sieci... 506 122 690 tylko sms

Posted

mrowa23 napisał(a):
kiedy mam wyciagac mala? bo moge w ten weekend tylko musze wiedziec ze pieniazki beda... jak co to na koma bo mnie juz nie ma de facto w sieci... 506 122 690 tylko sms

Mrowa, chcielibyśmy wiedzieć, co konkretnie proponujesz? Gdzie, do kogo chcesz Maksi zabrać i co ten ktoś oferuje i za ile? Czy Hala będzie mogła sprawdzać jakie są postępy w resocjalizacji suczki? I ten problem, jak sunię zabrać ew. ze schronu skoro ona do nikogo nie podchodzi, a wręcz ucieka?

Posted

agusiazet napisał(a):
AniuG, dziękuję, żeby każdy mógł tak symbolicznie, byłoby cudownie!!!

ja tez pamietam o bidulce ale z wpłatami musze sie wstrzymac do 24 maja kiedy to budżet państwa zapłaci mi na moja cięzka pracę ( oj :crazyeye: uciekam idzie moja szefowa:evil_lol: )

Posted

Wybaczcie, że się wtrącę ale.. Troche to wszystko chaotyczne. Z tego co czytam to nie wiadomo ile kasy miesięcznie będzie potrzebne i właściwie co za tę kasę Maksi dostanie. Może osoba, która deklaruje tymczas troche rozwinie swoją propozycję to i ja sie dołożę.
Co do zabrania Maksi ze schronu to może pomocne by były jakies środki uspokajające. Może dobrze by było pogadać ze schroniskowym wetem lub jakimkolwiek innym wetem.

Posted

Czy możecie napisac o Maksi wszystko co wiecie?
Ustalcie co dla Maksi byłoby najlepszym wyjściem. Moim zdaniem sponsorowany tymczas jest OK, tylko musielibyśmy szukać tymczasu, który się zna na psiej psychice i resocjalizacji. Uważam, że tymczas powinien byc w stałym kontakcie z Halą lub ewentualnie z kimś innym ale znającym temat.
Jeżeli zdecydujecie się szukac sponsorowanego tymczasu trzeba by rozszerzyć tez na inne fora, zwłaszcza na fora owczarkarzy, może szkoleniowców.
Napiszcie też czy oprócz pieniędzy nie potrzebujecie czegoś jeszcze dla Maksi? Jak wyglada sprawa opłat przy wydaniu ze schronu, co ze szczepieniami? Czy Maksi jest zdrowa?

Posted

Myślę, że na temat tymczasu może odpowiedzieć tylko mrowa 23, a ona, jak sama napisała, dostępna będzie na Dogo po weekendzie. Poczekamy!!! Co do pieniędzy to trzeba zbierać, bo z nieba nie spadną, jak okaże się, że tymczas jest ok. Jak będzie inaczej pieniądze poczekają w skarpecie na AFN-ie.

Posted

Hala, to może nim zaczniemy poważną akcję poszukiwania DT, dowiedz się jak przeprowadzić to wszystko w schronisku, czy to będzie na zasadzie normalnej adopcji czy jakoś inaczej. Trzeba wiedzieć na czym stoimy, bo przecież potencjalny opiekun też to będzie chciał wiedzieć.
Tak jak prosiłam dowiedz sie tez o procedury i koszty związane z samym wydostaniem jej ze schronu.

Posted

Tylko gdzie taki dobry DT znaleźć?

Nie martwcie sie na zapas. Jest wiele miejsc w sieci, każdy z nas ma różne kontakty i znajomych. Będziemy szukać do skutku. Co myślicie o allegro, oczywiście z zaznaczeniem, że najpierw szukamy DT??

Posted

Dziewczyny jesteście super :loveu: Dziękuję Ci Hala za wątek Maksi...
To my jesteśmy jej wirtualnymi opiekunami - od niedawna. Wybierając ją ze strony schorniska nie wiedzieliśmy nic o jej zachowaniu. I taka bidulka się trafiła a my nie możemy jej pomóc (poza pomocą finansową)

Zabrać jej do siebie nie możemy (nad czym bardzo ubolewam), bo mamy schroniskową sunię w podobnym stanie - strachliwą, zalęknioną, uciekającą od wszystkiego. Prowadzimy jej socjalizację od ponad pół roku - poprawa w domu jest, ale w stosunku do obcych i psów nadal dramat. Do tego 5 miesięczny synuś i absolutny brak możliwości zabrania Maksi do siebie :-(

Ale deklaruję comiesięczną wpłatę 50 - tak długo, jak Maksi bedzie w DT.

Posted

Nie bardzo rozumiem dlaczego nie podoba Wam się propozycja mrowy23? Teraz jej nie ma i może nic napisać, ale rozpytywałam o nią innych Dogomaniaków i opinie są pozytywne. Mrowa nie obraź się o to, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne:):):) . Jak już będziesz tutaj napisz nam koniecznie, ci DTP ma do zaoferowania suni - bo ona musi być koniecznie socjalizowana! I moim zdaniem im szybciej, tym lepiej. A tylu Dogomaniakówtu zajrzało i niektórzy oferują pomoc, więc chyba można mieć nadzieję, że uda się Maksi pomóc!