Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam was ale ostatnie pare dni jezdzilam non stop rozwozac psiaki po polsce i nie mialam czasu na nic po prostu padalam na twarz, jutro jade z maksi do weta bo cos dziewcze niedomaga, co dokladnie i jak to wyglada opisze jutro po wizycie u weta bo moze jestem tylko przewrazliwiona, wybaczcie ale musze sie polozyc spac wczoraj ponad 600 dzisiaj ponad 900 km...nawet mrowki musza spac po takich trasach...

Posted

ares szaman kulfonik i sara to ostatnia banda w moim autobusie ale nie powiem aresik ma kopa;) jak mi wystartowal na szelkach to prawie orla bym wywinela- ma chlop krzepe;) z maksi jestem umowiona na 15 do weta a wysterlizowana ona juz jest:)

Posted

Może mnie zlinczujecie, ale dopiero dzisiaj ją wystawię.
Tyle mam na głowie, że ledwo wyrabiam.

Szmanek jest chory, ponoć stan poważny...
Spać dzisiaj przez to nie mogłam :-(

No to... idę coś napisać...

Posted

Ciocie Drogie?...
Ile Maksi ma lat? Ile ma w kłębie? Ile może ważyć? Czy jest wysterylizowana?

No i dlaczego jest w DT?... Dlaczego została zabrana ze schronu?... Pytam, bo może przyda się to do jej historii...

Posted

No i jeszcze jedno... czegoś tutaj nie rozumiem. Z tego, co mi piszesz mrowa, to Maksi zaraz po tym, jak trafiła do schronu, była ufna, łasila się, chciała się przytulać... A teraz z kolei jest nieśmiała, nieufna, potrzebuje czasu, żeby zaufać człowiekowi...
Czy coś się w międzyczasie wydarzyło?...
Nie bardzo wiem, co mam o niej napisać... Kupy się to trochę nie trzyma...

Posted

I co ja mam Ci napisać? No była ufna i się zmieniło. Może aż tak źle na nią wpłynął pobyt w schronisku i nie umiała sobie poradzić z tak dużą ilością psów? I przytłoczyło ją to. Kto to wie? Innych informacji udzielać nie będę bo nie jestem kompetentną osobą. No może tylko dlaczego wyszła na DT. Bo jak ja jeździłam do schronu, to wisiały jej wiecznie na ogonie psy. A Maksi była wystraszona, zaniedbana i uciekła przed wszystkimi. Wtedy na założyłam watek i znalazła sie Mrówa. I tak po jakimś czasie ejj przyjeżdżania do schronu Maksi zaczęła się do niej przyzwyczajać i się chyba polubiły obie. ;)

Posted

maksi nei zyje....
jama brzuszna byla zalana cala ropa...przepraszam ale troszke ciezko mi o tym pisac teraz...to pierwszy taki przypadek u mnie ze pies "zdrowy" nie dozyl ds...jade teraz do wroclawia po podhalanke...
gdyby ona wczesniej dala znac ze ja boli ze cos...wydawalo mi sie ze jak hasa wesola po trawce to musi byc dobrze...powinnam z nia jechac na przeswietlenia zaraz po wyciagnieciu ale wydawala mi sie zdrowym tylko zahukanym psem...ehh...jade..

Posted

:placz::placz::placz:Matko Święta, biedna Maksiulka, miała szanse na lepsze życie, a tu taka tragedia!!!:placz::placz::placz:

Mróweczko trzymaj się, zrobiłaś co mogłaś, a przecież nie masz rentgena w oczach!!!

Posted

[FONT=Verdana]Przez podły świat, okrutny świat
małe nieszczęście wędrowało.
Szło kilkanaście długich lat,
na biednych łapkach obolałych...

Lecz zdarzył się prawdziwy cud:
Maksi trafiła na Człowieka
znalazła dom, miłości w bród,
dobroć, serdeczność i opiekę.

W niepamięć odszedł ciasny boks,
wrzawa schroniska, psia udręka...
Tu raj zielony, własny kąt,
po główce gładzi czuła ręka...

Maksiulka kochana....Wygrała los...
Nauczyła się uśmiechać...
.........................................
Dziś odeszła za Tęczowy Most...
Tam będzie na nas wiernie czekać...

• [/FONT]

[FONT=Verdana]:placz:[/FONT]

Posted

mrowa23 napisał(a):
    maksi nei zyje....
    jama brzuszna byla zalana cala ropa...przepraszam ale troszke ciezko mi o tym pisac teraz...to pierwszy taki przypadek u mnie ze pies "zdrowy" nie dozyl ds...jade teraz do wroclawia po podhalanke...
    gdyby ona wczesniej dala znac ze ja boli ze cos...wydawalo mi sie ze jak hasa wesola po trawce to musi byc dobrze...powinnam z nia jechac na przeswietlenia zaraz po wyciagnieciu ale wydawala mi sie zdrowym tylko zahukanym psem...ehh...jade..

Mrówa, a możesz napisać dokładnie, co się działo i jakie było rozpoznanie?