Jump to content
Dogomania

Jack wraca z nieudanej adopcji!!!.Czy znajdziemy mu prawdziwy dom?....

Recommended Posts

Posted

Jackuś jeszcze cieszy się klejnotami:eviltong:....Apetyt mu dopisuje, na wybiegu biega bezproblemowo z innymi psami ale już nie jest razem z Nelą. Kuna zabrała ją, bo chociaż to super fajna, wesoła sunia, to działała na Jackusia...chyba depresyjnie:cool3:. Nie wychylał się w ogóle z budki, gdy ona z nim była. Po zabraniu jej, Jackuś wychodzi z budki...i jest okey. Dziwne, bo on na wybiegu ganiał z nią i innymi pieskami a w kojcu nie chciał. Na spacerach z kuną, często się podpiera tą ranną łapką ale też często unosi ją do góry. Nie najlepiej znosi upały. Kładzie się i nie chce iść. Za 19 dni czerwca, czyli za tyle, ile już Jackuś jest w hoteliku, przelałam dzisiaj 190 zł.

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mówiłąm, ze on tęskni za Lusią, widać lubi rude a nie takie z pasemkami jak Nela. I co innego miec babę z daleka a co innego mieszkać z nia..... ha....ha....mądry psiak, wie o co chodzi. A tak powaznie to dobre wieści, najważniejsze, ze biega na wybiegu swobodnie i ze je normalnie.

Posted

Zaglądam do Jackusia :-) Prawie zdrowa już jestem i widzę, że u chłopaka zupełnie dobrze. Wszystko na swoim miejscu :-) Zdjęcia scarletto oglądałam i naśmiać się nie mogłam.

Ps. zachary, moje gardło już wyplute do reszty i struny głosowe mam zdarte (po 21 latach pracy w szkole to nie dziwota), a każdy przeciąg kończy się ostrą infekcją :-(

Posted

Tak, ceris, u Jackusia wszystko dobrze. Czeka na domek i mamy nadzieję,że się doczeka...Cieszę się,że wróciłaś do zdrowia:loveu:. Teraz wakacje, to całkiem wydobrzejesz:loveu:.

Posted (edited)

zachary napisał(a):
Wpłynęły deklaracje od ceris - 20 zł i eliza71 - 30 zł. Bardzo dziękujemy za pamięć o Jackusiu!!!:loveu:

Pozdrawiam Jackusia w niedzielny poranek. Dziś mam zamiar zadzwonic do Kuny i dowiedzieć się co u Jacka.

Edit: Dzwoniłam do kuny. U Jacka wszystko ok. Na wybiegu gania z psami ( sukami i psami ) , nie stwarza problemó.w Spokojny, grzeczny chłopak. jJ bardzo dobrze. Na spacerach stara sie nie obciążac tej rannej łapki, czasami sie nia podpiera a czasami niesie w górze. Przy czym nie wykazuje oznak bólowych, może to juz nawyk trzymania nóżki w górze.....? Kuna po konsultacji z wetem spróbuje podać mu leli przeciwbólowe i zobaczymy, czy wtedy zacznie sie łapką podpierać. Jeśli tak to znaczyłoby ze go boli i dlatego unika obciążania łapki, jeśli nic to zmieni w jego chodzeniu to znaczy, ze nie boli go ale tak już będzie łapinke nosił w górze.
We wtorek kastracja Jackusia i może jakas fotorelacja.

Edited by doris66
Posted

Przpraszam bardzo za zawracanie głowy ale ...
Cioteczki, bardzo proszę zajrzyjcie na wątek Lety, strasznie biednej suni, która żyła w całkowitej ciemności, w drewutni... Wreszcie znalazła domek ale bardzo porzebujemy pomocy w opłaceniu transportu... Niby 270 zł. to nie dużo ale czasem tak bardzo dużo... Błagam chociaż o podnoszenie wątku...
http://www.dogomania.pl/forum/threads/217548-Zapomniana-LETA-to-świetny-pies-rodzinny-kto-ją-pokocha-i-zauważy-)

Posted

Jest wszystko OK, apetyt też jest, co prawda troszkę dyskomfort przeszkadza, ale daje radę :) Przy okazji kastracji poprosiłam wetkę, aby oglądnęła łapkę Jacka, wg Niej ścięgno nie było całkiem przecięte, ale na pewno uszkodzone. Są też zmiany pourazowe w tkankach, ładnie to, niestety, nie wygląda... Poza tym zdrówko mu dopisuje :)

Posted

A czy wetka powiedziała co można z tą biedną łapinką zrobić? Czy wogóle da sie cokolwiek jeszcze zrobić. ? I czy to go nie boli?

Posted

Witam Jackusia i jego Dobre Duszki ;),które pomogły również sunieczce.W swoim nieszczęściu psiaki jednak miały farta.
Kciuki za dobry domek chociaż potrzymam dla tego słodziaka :loveu: