paula91 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 (edited) Toby i Aria to 2,5 miesięczne szczeniaki zabrane od bezdomnych, było ich w sumie 5, ale 3 zostały wydane byle komu przez płot, dwa udało się zabrać w ostatniej chwili. Psiaki były nieodrobaczone, nieodpchlone i oczywiście nieszczepione... Potrzebne jest wsparcie finansowe dla szczeniaków oraz domki stałe. Toby i Aria jeszcze u bezdomnych: Psiaki w dt: Wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/619822774714082/ Edited July 13, 2013 by paula91 Quote
paula91 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 (edited) Psiaki były pod opieką PdZ dlatego nie mam dostępu do faktur, wklejam do wątku potwierdzenia przelewów z bazarków na konto PdZ. Wpłaty: +22zł z bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243241-DO-USUNIĘCIA!-Różności-na-szczeniaki +38,50zł z bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243650-DO-USUNIĘCIA!-Dziecięce-akcesoria-i-ubranka-na-Azora-i-szczeniaki-do-11-06-do-22! +41,50zł z bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243651-DO-USUNIĘCIA!-Kosmetyki-biżuteria-i-inne +150zł od Skarpety Owczarkowej Razem: +252zł Wydatki: -300zł - pobyt w hotelu obu psiaków 7.05-22.05 Razem: - 48zł Na koncie szczeniaków jest: -48zł Edited July 13, 2013 by paula91 Quote
Diabełek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Napisz dokładnie jakiej pomocy od skarpety oczekujesz i opisz szczegółowo hostorie maluchów, pozdrawiam Kasia Quote
paula91 Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 [quote name='Diabełek']Napisz dokładnie jakiej pomocy od skarpety oczekujesz i opisz szczegółowo historie maluchów, pozdrawiam Kasia Pewnego dnia poszłam łapać koty do sterylizacji i znalazłam miejsce w którym "mieszkają" bezdomni ludzie. Jedna para ma 2 dorosłe samce, druga para bezdomnych ma sukę i samca, które rozmnożyli. Okazało się, że było 5 szczeniaków, 3 już wydali byle komu, dla ostatnich dwóch szukałam dt, zgodziła się wziąć je pod swoją opiekę natalia.aleksandrov. Pojechałam po psiaki ze znajomą, kobieta wydała je nam przenosząc nad płotem. Szczeniaki pojechały do Swarzędza, są bezpieczne, ale jak zawsze brakuje pieniędzy, domków na razie nie ma, dzisiaj zrobiłam im kilka ogłoszeń. Wiem od Natalii, że koszty szczepień to 2x65zł a czipów to 2x55zł czyli razem 240zł, byłabym wdzięczna za jakiekolwiek wsparcie finansowe dla szczeniaków. Quote
Diabełek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 (edited) [quote name='paula91']Pewnego dnia poszłam łapać koty do sterylizacji i znalazłam miejsce w którym "mieszkają" bezdomni ludzie. Jedna para ma 2 dorosłe samce, druga para bezdomnych ma sukę i samca, które rozmnożyli. Okazało się, że było 5 szczeniaków, 3 już wydali byle komu, dla ostatnich dwóch szukałam dt, zgodziła się wziąć je pod swoją opiekę natalia.aleksandrov. Pojechałam po psiaki ze znajomą, kobieta wydała je nam przenosząc nad płotem. Szczeniaki pojechały do Swarzędza, są bezpieczne, ale jak zawsze brakuje pieniędzy, domków na razie nie ma, dzisiaj zrobiłam im kilka ogłoszeń. Wiem od Natalii, że koszty szczepień to 2x65zł a czipów to 2x55zł czyli razem 240zł, byłabym wdzięczna za jakiekolwiek wsparcie finansowe dla szczeniaków. Za chipowanie skarpeta nie zapłaci, za szczepienia nie wiem, ale to nie leczenie, może kupic dobra karmę dla szczeniąt. Jeśli DT wystawia rachunki zapłaci lub w części opłaci hotelik. Musisz sie zdecydować na jaka pomoc liczysz ? Przeczytaj regulamin skarpety, w jakim zakresie pomaga :) Kasia Edited May 21, 2013 by Diabełek Quote
Diabełek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Jak cos to służę pomocą - maluchy są śliczne szybko znajdą dom, musicie im fajne fotki porobić i dać ogłoszenia . Quote
paula91 Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Diabełek napisał(a):Za chipowanie skarpeta nie zapłaci, za szczepienia nie wiem, ale to nie leczenie, może kupic dobra karmę dla szczeniąt. Jeśli DT wystawia rachunki zapłaci lub w części opłaci hotelik. Musisz sie zdecydować na jaka pomoc liczysz ? Przeczytaj regulamin skarpety, w jakim zakresie pomaga :) Kasia Psiaki są teraz w hoteliku, w opłatę za hotelik jest też wliczona karma, więc pomoc w opłaceniu hoteliku też jak najbardziej się przyda. Cokolwiek to będzie, będzie to dużym odciążeniem. Quote
Diabełek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 paula91 napisał(a):Psiaki są teraz w hoteliku, w opłatę za hotelik jest też wliczona karma, więc pomoc w opłaceniu hoteliku też jak najbardziej się przyda. Cokolwiek to będzie, będzie to dużym odciążeniem. To proponuje sprecyzować - na jaka pomoc liczycie. Na wątku skarpety. Quote
Marycha35 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 (edited) Maluszki mają ogłoszenia???? Edit: Tu za 5zł można zamówić pakiet 25 ogłoszeń:http://www.dogomania.pl/forum/threads/240759-Ekspresowy-Bazarek-ogłoszeniowy-25-za-5-zł-do-25-05-dla-psiaków-z-ŁTOnZ/page12 Edited May 21, 2013 by Marycha35 Quote
paula91 Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Dzisiaj zrobiłam kilka, jeszcze będę robić na innych portalach. Jeśli ktoś chce pomóc w ogłoszeniach to pomoc mile widziana. Quote
paula91 Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Diabełek napisał(a):Podaj tel do kontaku w sprawie adopcji :) 602-557-035 Quote
Diabełek Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Popytam znajomych zwierzolubów, a gdzie sa pieski w jakiej miejscowości ? Quote
DONnka Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 (edited) Śliczne maluchy :loveu: Głosujemy w SKARPECIE OWCZARKOWEJ udzielenie im wsparcia finansowego. Zastanówcie się, czego im w tym momencie najbardziej potrzeba Od siebie założę im watek na owczarku :) Edit. http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=22898&PID=1221851 Edited May 21, 2013 by DONnka Quote
DONnka Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Mamy w SKARPECIE OWCZARKOWEJ zgodę na wsparcie finansowe maluszków :multi: Ponawiam pytanie: NA CO W TYM MOMENCIE NAJBARDZIEJ POTRZEBNE SA PIENIAŻKI ??? Quote
paula91 Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 DONnka napisał(a):Mamy w SKARPECIE OWCZARKOWEJ zgodę na wsparcie finansowe maluszków :multi: Ponawiam pytanie: NA CO W TYM MOMENCIE NAJBARDZIEJ POTRZEBNE SA PIENIAŻKI ??? BARDZO DZIĘKUJĘ! Mile widziana jest pomoc w opłaceniu części kosztów za hotelik, gdzie obecnie przebywają psiaki. Nie wiem czy w tym Skarpeta Owczarkowa może pomóc? Quote
paula91 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Dobre wieści, chłopczyk pojechał do nowego domku :) (zdjęcia wstawię później), ale dziewczynka nadal szuka... Quote
Marycha35 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Supero:) Oczywiście domek sprawdzony..????? Ludkowie a tu wystarczy tylko looknąć i psiaki jedzonko dostaną http://www.youtube.com/watch?v=YMw8l...ature=youtu.be Quote
paula91 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Akurat ja nie sprawdzałam domków, tylko Natalia. A piszę domków, bo dzisiaj Aria pojechała do nowego domku :) Obydwa psiaki są w towarzystwie yorków. Toby mieszka w domu z ogródkiem, a Aria w mieszkaniu. Teraz został jeszcze tylko dług do spłacenia. Quote
paula91 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Natalia wstawiła na fb zdjęcia Toby'ego z nowego domu, więc przekleję, jak będą Arii to też tak zrobię. Quote
Recommended Posts