Malibu Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Hailwyn_Hailwey napisał(a):a może niech go wykastrują? Bedzie wykastrowany. Quote
Pat.rycja Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Pytałam o jaminika, tak a propos przyszłych relacji Basa z goldenem, za które oczywiście trzymam kciuki:p Quote
Malibu Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 [quote name='Pat.rycja']Czy spotkanie się odbyło? Jak poszło? Przeczytaj tutaj: www.ddb.fora.pl Quote
Malibu Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Ludziska pomóżcie Szukać domu dla Basa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. Niestety Bas jest psem mało socjalozowanym ( nie zna dżwieków szumu ruchliwej ulicy, przejeżdzajacych samochodów. Wychowany w domu z małym podwórkiem i ogródkiem. Rzadko wychadził na zewnatrz domostwa ) , a przy tym nie ufnym. Nie jest agresywny , ale poszukuje człowieka który obdarzy go przyjaźnia , zaufaniem , cierpliwoscia i zeche poświecić czas na socjalizacje Basa w nowym domu i nowym środowisku. . Czas przeprowadzki starszej Pani niedługo nastapi. Co sie stanie z Basem? Quote
Betbet Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 ech mialabym dla niego swietny dom, ale neistety z chorym dzieckiem, wiec pies musialby byc bardziej socjalizowany:( Quote
Borusia Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Kochani!!!! Bas w pilnym tempie potrzebuje nowego domu!!!! Nie zostawiajmy go w potrzebie, przyszłość tego psa jest jedna wielka niewiadoma!!!! Oprócz straty ukochanego Pana - teraz czeka go niepewny los!!!! Uruchomcie wszystkich swoich przyjaciół, może znajdzie sie dla niego jakaś bezpieczna przystań!!!! Quote
Pat.rycja Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 A może by zorganizować więcej ogłoszeń? Może niekoniecznie allegro, ale ale.gratka itp. Quote
Full House Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 patrycja wiemy dobrze ze takie ogłoszenia to szybszy dom duuzo szybszy i wcale nie gorszy trzeba tylko poswiecic troche czasu zamiast tylko0 pisac posty i sprawdzic dom troche podzwonic itd Quote
Full House Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Tak robiłysmy przeciez z Brusem psem z dysplazja, tłuszczakami,i nie majacego zupełanie kontaktu ze swiatem efektem czego ma teraz wspaniały dom i włascicicelke w bardzo szybkim czasie nim zdazył trafic do schronu bo taki los go czekał.Nagle pies sie zmienił ma kontakt z włascicielka ktora go kocha i to docenia.Pomyslcie nad ogłoszeniami. Quote
Full House Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Borusia napisał(a):Kochani!!!! Bas w pilnym tempie potrzebuje nowego domu!!!! Nie zostawiajmy go w potrzebie, przyszłość tego psa jest jedna wielka niewiadoma!!!! Oprócz straty ukochanego Pana - teraz czeka go niepewny los!!!! Uruchomcie wszystkich swoich przyjaciół, może znajdzie sie dla niego jakaś bezpieczna przystań!!!! do kiedy pies moze zostac u syna włascicela???? Quote
Full House Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 I jeszcze jedno jesli ktos zrobi baner z linkiem na dogo umieszcze go na swojej stronie bo i tak od dawna miałam załozyc nowy dział "molosy w potrzebie",dajcie znac ja juz dzis odpadam,Dobranoc:lol: Quote
Malibu Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Nie zagladałam tu wczoraj. Dzisiaj dowiem sie dokładnie do kiedy Bas może być w swoim domu . Oczywiście o plakat , baner prosze Blue.Berry. Ona jest w tym nie zastapiona . Ina , co Ty na to? Quote
Pat.rycja Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Na razie podniosę. Może chociaż można by go wystawić na ale.gratka i psy.rasowe.net. To stronyczysto inform., bez możliwości licytacji. Quote
Malibu Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Pat.rycja napisał(a):Na razie podniosę. Może chociaż można by go wystawić na ale.gratka i psy.rasowe.net. To stronyczysto inform., bez możliwości licytacji. Bardzo prosze wystaw Basa na tych stronach, jezeli takie umiejetności posiadasz i zechcesz to zrobić. Bas w swoim obecnym domu może przebywać maximum do 3-ech tygodni. Potem Pani starsza przeprowadza sie do syna, dom idzie do remontu,a Bas.......... . blue.berry zrobi banerek dla Basa. Bardzo prosze wszystkich zainteresowanych o umieszczenie banerka u siebie. Quote
Full House Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 nierozumiem to za 3 tygodnie Bas moze trafic do schroniska? dobrze zrozumiałam:roll: Jesli tak jest to najlepiej by było zeby adopcja kierowała osoba odpowiedzialana a nie zeby kierowac osoby z ogłoszenia do tego pana bo wtedy on odda psa pierwszej lepszej osobie -juz mielismy taki przypadek a w tym przypadku dom musi byc sprawdzony wiec jak sprawy sie tak maja lepiej nie podawac danych włascciela Quote
Full House Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 halbina napisał(a):Czekamy na banerek... :roll: baner bedzie podlinkowany na dogomanie tak? Quote
Malibu Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Full House napisał(a):nierozumiem to za 3 tygodnie Bas moze trafic do schroniska? dobrze zrozumiałam:roll: Jesli tak jest to najlepiej by było zeby adopcja kierowała osoba odpowiedzialana a nie zeby kierowac osoby z ogłoszenia do tego pana bo wtedy on odda psa pierwszej lepszej osobie -juz mielismy taki przypadek a w tym przypadku dom musi byc sprawdzony wiec jak sprawy sie tak maja lepiej nie podawac danych włascciela Kontakt bedzie podany do mnie . Jeżeli uznam , że jest to soba warta zainteresowania wtedy skontaktujemy sie z domem gdzie obecnie mieszka Bas. Napewno warunkiem adpcji bedzie kastracja psa. Quote
Pat.rycja Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Dodałam ogłoszenie Basa w następujących portalach: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/583837_bas_dogue_de_bordeaux_jest_piekny_i.html http://www.psy.rasowe.net/index.php?method=showdetails&list=advertisement&rollid=2140&fromfromlist=classifiedscategory&fromfrommethod=showhtmllist&fromfromid=16 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=13584 http://portal.animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=10142 http://www.mojpupil.pl/oddam_psa Treść ogłoszenia 'pożyczyłam' z forum ddb, z ogłoszenia, jakie Patia umieściła na zwierzakiwkrakowe. Mogę później edytować:) Quote
Pat.rycja Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Nie ma za co. Czytałam na forum ddb, że jeszcze zapytasz-czy Bas może byc ogłaszany. te strony, które podałam wyżej-to podstawowe ogłoszenia. Znam jeszcze kilka mniejszych portali, na któryh można by umieścić ogłoszenie typu pupile.com. Quote
Malibu Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Miałam 1-szy telefon w sprawie Basa. Pan z Sochaczewa. Ma sunie DDB i pieski mogły by biegać sobie po sporym terenie , ale kiedy powiedziałam , że warunkiem adopcji jest kastracja psa powiedział : to ja już dziekuje. Pseudo hofffcy:cool3: :cool3: :2gunfire: :2gunfire: :nono: :nono: Quote
Recommended Posts