Malibu Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Podaję za forum DDB, kolejne nieszczęście potrzebuje pomocy: 5- letni pies z rodowodem, łagodny rasy DOGUE DE BORDEAUX. Do oddania w dobre ręce. Pies lubi dzieci, jest czysty, zadbany,zdrowy. Posiada wszystkie dokumenty. Powód oddania- śmierć właściciela. http://www.autogielda.pl/zwierzeta_domowe_psy__nowa_,dogue_de_bordeaux,28347415.html Próbuję dodzwonić się do właściciela, także niebawem zamieszczę więcej informacji. Quote
Malibu Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Rozmawiałam z synem zmarłego własciciela psa. Pies mieszka w Warszawie. W środe jade zrobić zdjecia i dowiedzieć sie wiecej o psie. Bardzo prosze wszystkich forumowiczów o pomoc w szukaniu domu dla psa. Quote
Malibu Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Smutne. Widze że tu nikt nie zaglada. Quote
Pat.rycja Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Ale smutas:( Trzeba go bardziej 'rozreklamować', na allegro ani na ale.gratka nie znalazłam jego ogłoszeń. Quote
iwop Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 jeju ale piękny...:-( chociaz zastanawiałam się co to znaczy pies DBD :crazyeye: Quote
iwop Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 tutaj tez wcięło moje posty:angryy: co za cudo:loveu: chociąz w pierwszej chwili przyznam szczerze, ze nie zrozumiałam co to znaczy pies BDB:crazyeye: Quote
Malibu Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Informacja , że jest do oddania DDB jest dopiero od wczoraj. Quote
Hailwyn_Hailwey Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 ddb wydaje mi sie ze znaczy ze jest rasy dogue de bordeaux mam racje? Quote
Malibu Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 W pierwszym poscie napisana jest rasa psa Dogue de Bordeaux w skrócie DDB. Pies jest z rodowodem / czysty genetycznie/. Dla dobra psa , a także dla osób myślacych o pseudo hodowli / w typie rasy/ nie bedzie napisana treść metryki urodzenia psa . Pochodzenie tego Dogue de Bordeaux "w potrzebie" przedstawione zostanie przyszłym włascicielom w trakcie pisania umowy adpcyjnej. Quote
Pat.rycja Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Malibu-skoro pies jest rasowy, to może być łakomym kąskiem dla pseudohodowców. Może obecny właściciel mógłby przekierować ewentualnych dzwoniących do Ciebie lub innej osoby..Trochę to skomplikowane, ale jak już pisałam-w wątku Karen ddb, jeżeli chodzi o bullmastiffy w potrzebie-najpierw dzwoni pani Nadia, później pani Iwona...Zawsze pierwsze. Już nam znane. Chodzi o to, że może właściciel będzie chciał psa oddać jak najszybciej itp. Quote
Malibu Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Rozmawiałam z opekunem psa. Czeka na spotkanie zemna. Quote
Pat.rycja Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Pytanie może nie najważniejsze, ale zapytam, jak ma na imię pies, żeby nie pisać cały czas pies? Quote
Malibu Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Niestety nie pamietam jak ma na imie . Wieczorem sie dowiem i napisze imie psa. Quote
Pat.rycja Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Jeszcze nie ma szczegółów, ale podniosę smutasa Quote
ebi Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Jest piękny i smutny - czeka na nowy kochający dom - zasługuje na to. Quote
Pat.rycja Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Cholera, tu też prawie wszystkie posty zjedzone:angryy: Quote
Malibu Posted May 2, 2007 Author Posted May 2, 2007 Kilka zdjeć Basa zamieściła doddy i AniaN. Bas urodził sie 02.2002 . Zainteresowanym adpcja Basa dane jego rodziców i przydomek hodowlany przesle na PW. Wiecej informacji napisze jutro Quote
Malibu Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Witam. Zdjęcia Basa. Dzisiaj piecho już troche mnie polubił. Nawet raczył z reki jeść miesko i dopominał się o jeszcze. Prawdopodbnie w czwartek spotkam sie z rodzina która jest bardzo zaineteresowana adopcja Basa. Warunkiem jest , żeby Bas dogadał sie z ich goldenem Costa. Narazie spotkanie bedzie bez goldenka. Jeżeli wypadnie pomyślnie , bedziemy chcieli poznać ze soba Basa i Coste. Trzymajcie mocno kciuki. Quote
Malibu Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Wklejam treść maila jaki dostałam od osób zainteresowanych adopcja Basa. "No cudny z Basa psiaczek, bardzo pocieszny. Mówimy na niego w domu BoBas Już się nie mogę doczekać czwartku, kiedy go zobaczymy. Pozdrawiam i czekam na wyznaczenie godziny spotkania. Pozdrawiam bardzo serdecznie, Agata " Dlaczego nikt tu nie zaglada? Quote
Pat.rycja Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Przyszłam ja. Dopiero dzisiaj dostałam powiadomienie o nowych postach. Trzymam kciuki za spotkanie. A ten jamnior na wcześniejszych zdjęciach-to współlokator Basa ? Quote
Malibu Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Ten Jamniorek to Flet i jest pieskiem syna zmarłego pana. Jego wiek coś ok.13-15 lat dokładnie nie pamietam. Łakomczuch straszny. Prosze Was , trzymajcie kciuki , żeby adopcja sie powiodła i była super udana. Quote
Recommended Posts