Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czoko123 napisał(a):
Laluna- czy mi sie wydaje,czy te trzy sunie sa prawie takie same- Morgan,Iskierka i Bystra? A moze,to tylko takie pierwsze moje wrazenie?!

Jest jeszcze Sali ;) TAk jakos się przyzwyczaiłam do kudłaczy, sama nie wiem czemu

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czoko123 napisał(a):
A moze to byly czworaczki???:evil_lol:

I jeszcze była La Negra tylko ze troche wieksza. Wiec musiałby być kudłaczki - wieloraczki

Posted

czoko123 napisał(a):
Dorrotty- Nie zamierzam prowadzic z Toba takiej dyskusji:p PONIEWAZ TEN WATEK NIE JEST OD TEGO_ jezeli chcesz podyskutowac dalej,to zapraszam na PW.

nie mam ochoty na zadne dyskusje tylko przestan prosze nalatywac na mnie ze ludzie zajmuja sie Morgan i wylacznie Morgan (tak strasznie ze az nie mozesz wytrzymac) :p
bo wcale nie jest to prawda , na wszystkich watkach cos sie dzieje.
A ja o watek Morgan dbam i chyba mam prawo?:roll:
Zajelam sie nia i JEST U MNIE I NIE ZWALAM NA INNYCH SPRAW Z NIA ZWIAZANYCH, jakby nie patrzec...
Ja juz tak mam ze jak mnie ktos wkurza niesprawiedliwym gadaniem to nie zostawiam tego w spokoju poki nie wyjasnie:p
ot taki wredny charakter. Mysle ze juz wszystko jasne.

Po prostu zabierz wreszcie Bystra do domu zamiast bic piane....

Posted

DORROTTY - moze jeszcze tego nie zauwazylas,ale ja zakonczylam "to czcze gadanie" - jak napisalas.;) Poza tym,chyba Cie przeprosilam,za to ze wypowiadam swoje zdanie,bo mam do tego prawo.Wiec teraz Ty - przestan ciagle drazyc ten temat:lol: :lol: :lol: . Wyluzuj Troche! Pozdrowienia dla Morgany. Oby szybko znalazla swoje STALE miejsce. A co do Bystrej- to juz na pewno nie Twoj problem:p .

Posted

Pozdrowienia dla Morgany. Oby szybko znalazla swoje STALE miejsce.

Czoko ona juz ma stałe miejsce u Dorothy. Dorothy już jakiś czas temu ogłaszała na watku ze Morgana zostaje u niej na stałe.

Bystra ma około 40 cm wzrostu

Posted

Laluna- jakos nie doczytalam wczesniej. A Bystra w takim razie jest takiego wzrostu jak Delicja,super! Dostalam wlasnie telefon,ze byc moze bedzie wolne miejsce w Hoteliku Weterynaryjnym i to od razu polacza ze sterylka. Czy Bystra moze prosic o zalozenie tzw.Skarpetki na sterylke?! To na pewno badzie za jakis tydzien. Dokladnie bede wiedziec w niedziele.

Posted

Słuchajcie...może dlatego, że bywam teraz tu przelotem i jak "na wariackich papierach"...ale albo nie doczytałam albo nie rozumiem...

czoko Ty chcesz Bystrą dac do Hotelu albo na DT ....na miesiąc ...obojętnie kiedy by to nie było?...czyli jeśli by wyszła ze schronu za miesiąc np? to też najpierw na miesiąc do DT?...ja myślałam, że to u Ciebie jakieś "problemy" i potrzebny miesiąc do całkowitego zabrania suni...a jak się DT nie uda znaleźc to za miesiąc już wszystko u Ciebie będzie ok i zabierasz ją odrazu do domu...

sorry jak niezrozumiale piszę...ale śpieszę się bardzo...a jeszcze wołano mnie na kilka wątków i nie daję rady "oblecieć"....

Posted

ja myślałam, że to u Ciebie jakieś "problemy" i potrzebny miesiąc do całkowitego zabrania suni...a jak się DT nie uda znaleźc to za miesiąc już wszystko u Ciebie będzie ok i zabierasz ją odrazu do domu...

JA też tak zrozumiałam.:roll:

Posted

A ja zrozumiałem to tak, że Czoko nie może wziaść teraz psiaka do siebie bo ma jakies problemy, ale chce wyciągnąć ją ze schroniska. Bo dopiero moze wziasc ja do siebie za miesiac :) Ja najprawdopodobniej bede miał dla niej domek tymczasowy na miesiac :) Mógłbym ją w tedy zawieść :) Hmmm. Piszcie co i jak bo ja tez zbytnio niewiem o co chodzi :) Czoko gdzie jestes?? hop hop :)

Posted

no wlasnie o to chodzi, ze to ma byc DT na MIESIAC od dnia PRZYJECIA W DT.

Czoko czy to prawda? Myślałam ze wystarczajaco wszyscy wyjaśnili że ten pomysł z DT z powodu aby wypróbowac Bystra jak sie bedzie zachowywac do Delicji nie ma sensu. O tym sie nie dowiesz dopóki nie weźmiesz Bystra do siebie. Mogę Ci udzielic wskazówek jak masz madrze łaczyć obydwie suki i to bedzie wystarczajace aby szybko obdiwe sie zapzryjazniły. Narażenie Bystrej na DT i zachwianie znowu jej stabilizacji bedzie tylko krzywda dla niej. Jezeli to nie jest podyktowane Twoja sytuacją ze nie ma Cie w domu przez miesiac to inny powód dla któego Bystra miałaby czekac w DT jest bezsensu. I przedłuży proces adaptacji suni w sposób bardzo niekorzystny dla jej psychiki.

Posted

Tez tak uwazam dlatego tu sie denerwowalam, przyznam. Bo czuje ze czoko sie asekuruje. Probowanie psa w DT to kiepski pomysl. I nieuczciwy bo co potem zrobi DT?
A poza tym - czoko mozesz zaufac Lalunie- ona sie naprawde zna, ma doswiadczenie ze szkoleniem psow i ma w zanadrzu wiele cennych rad, pomoze Ci i dasz rade w razie czego! To zlota kobieta!

Posted

Rozmawiałem dzisiaj z Czoko telefoniczne. Nie moze narazie wejsc na watek bo net jej sie zawiesił. A wiec czoko chodzi o to, że ona chce ja bardzo wziasc, ale teraz nie moze, bo mieszka narazie u znajomych, a za miesiac bedzie juz miala swoje mieszkanko. Czoko chce dać Bystrą do domku tymczasowego poniewaz nie chce zeby psina nadal byla w schronie :)

Posted

Wczoraj od godz.19,00 zawiesil sie mi internet,poniewaz w poblizu robia droge i cos zostalo uszkodzone.Dopiero niedawno,to naprawiono. Co do bystrej- to DT potrzebny jest z tego wzgledu,ze prawie rownoczesnie z wyciagnieciem Bystrej ze Schroniska,chce ja od razu wysterilizowac. Dlatego tak nalegalam na ten DT. Jezeli nie jest takie cos mozliwe,to bede miala hotelik weterynaryjny,jak wczesniej pisalam.

Posted

Co do bystrej- to DT potrzebny jest z tego wzgledu,ze prawie rownoczesnie z wyciagnieciem Bystrej ze Schroniska,chce ja od razu wysterilizowac.

Czoko z tą sterylką to bym sie tak nie spieszyła. Najpierw sunie trzeba zaszczepic, odrobaczyć. Powinna nabrac zaufania do nowego otoczenia, zadomowić sie i dopiero wtedy myśleć o sterylce. Przecież to jest powazny zabieg dla suni. W takim przypadku wolałabym aby moja sunia miała oparcie w kimś komu już ufa. Aby sie nie bała, ze coś sie dzieje a ona nie wie co. Aby wiedziała ze nawet kiedy jest chora, boli i nie sił aby chodzic był koło niej bliski człowiek.
W DT tego nie bedzie mieć. Zreszta nie wiem czy ktoś bedzie skłonny się zgodzic aby doszedł mu obowiazek opieki nad sunia po sterylce.
A hotelik weterynaryjny chyba musi dość dużo kosztować a sunia by tam siedziała w obcym miejscu i sama wsród obcych ludzi.

Posted

Tez tak uwazam dlatego tu sie denerwowalam, przyznam. Bo czuje ze czoko sie asekuruje. Probowanie psa w DT to kiepski pomysl. I nieuczciwy bo co potem zrobi DT?

Nie tylko w tym wątku czytałam, że czoko chce wypróbować suczkę. Nie mówi tego wprost, ale tak jest, bo co jeśli nie zgodzi się z jej Delicją? :roll:

Może się czepiam- ale 2 czerwca też miałam szukać pilnie DT dla szczeniaczki z Celestynowa, ''jeśli znajdę DT to zdecyduje się adoptować suczkę". Rozesłałam wici i szukałam transportu po czym parę dni później widze wątek, że potrzebny DT dla Bystrej z Ostródy. Bo Czoko się zdecydowała. Oczywiście bez poinformowania mnie.
Wtedy też tymczas miał być na miesiąc, minęły prawie dwa tygodnie i również miesiąc? :roll: dziwne.

Nie po sterylce,ale doptero gdy bylaby w ewentualnym DT lu hoteliku!

czyli prosto ze schroniska jej nie weźmiesz? nic nie rozumiem.

Posted

czoko123 napisał(a):
Nie po sterylce,ale doptero gdy bylaby w ewentualnym DT lu hoteliku!

nie rozumiem.
Ma isc do DT, tam maja jej zrobic sterylke, pielegnowac, wykurowac, sprawdzic jej charakter, a nastepnie byc moze Ty ja wezmiesz jak zgodzi sie z Delicja ?

:shake:
sorry

dla mnie to jest nie ok.:shake: