Elkisz Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Mam kilka pytan- Czy sunia ma w planach sterylke poprzez schronisko? Czy byla szczepiona kompletem szczepien? Czy na cos obecnie choruje? Byc moze kroi sie DT,dlatego te pytania. Quote
LALUNA Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 czoko123 napisał(a):Mam kilka pytan- Czy sunia ma w planach sterylke poprzez schronisko? Czy byla szczepiona kompletem szczepien? Czy na cos obecnie choruje? Byc moze kroi sie DT,dlatego te pytania. Czoko na sterylke nie licz to biedne schronisko, jest tam zageszczenie i nie ma takich pieniedzy. Psy są szczepione na wścieklizne, maja książeczke zdrowia inne szczepienia trzeba zrobić samemu. Sa odrobaczone, ale zasada jest i tak ze psa ze schronu odrobacza sie jeszcze raz w domu. Sunia ma napewno chipa. Nie choruje, jest wyprowadzana na spacer. Uczestniczyłam w poszukiwaniu domków dla 4 psiaków z Ostródy i z żadnym nie było problemów jezeli chodzi o zdrowie. Jedyny co moze wystapic to kilka dni na wyregulowanie pracy jelit i żoładka. Ale to przy zmianie karamy moze zawsze wystąpić. Denver był zabrany po dwóch tygodniach wiec było oK, LA Negra nie miała zadnych problemów z zołądkiem. Pola i Morgana miały napoczatku biegunki, luźne stolce lub zatwradzenie. Ale po ok tygodniu wszystko sie unormowało. Quote
Elkisz Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 tak,Bystra BARDZO prosi o Domek Tymczasowy!!! :shake: :shake: :shake: Nie wiedzialam,ze jest az tak trudno znalezc DT!!! Quote
lamia2 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Laluna czy Bystra to sąsiadka z kojca Morgany? Czako (sorki nie czytałam całego wątku) czy jesteś zdecydowana na Bystrą? a czemu ma iść do DT? Ja mogę zaproponować schron którym się opiekuję w Warszawie. Quote
LALUNA Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Iskierka siedziała z Morgana. Czoko jest z Trójmiasta i moze odebrać Bystrą za miesiac bo jest w rozjazdach, dlatego szukała na ten czas DT Quote
lamia2 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 LALUNA napisał(a):Iskierka siedziała z Morgana. Czoko jest z Trójmiasta i moze odebrać Bystrą za miesiac bo jest w rozjazdach, dlatego szukała na ten czas DT A no tak Iskierka, ale one takie podbne :) Czako pisała do mnie w sprawie Bystrej, ale ja mogę tylko schron zaproponować, leszy co prawda niż w Osródzie, ale to zawsze schron. Może Basia0607 coś jeszcze wymyśli, żeby małą wyciągnąć. Quote
LALUNA Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Nie ma sensu z jednego schronu do drugiego. Izolatki nie dostanie. A tam w nowej grupie psów, różnie moze się zdażyć. Bedzie przeżywac na nowo tragedię. Quote
lamia2 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 LALUNA napisał(a):Nie ma sensu z jednego schronu do drugiego. Izolatki nie dostanie. A tam w nowej grupie psów, różnie moze się zdażyć. Bedzie przeżywac na nowo tragedię. Pewnie masz rację, w naszym schronisku właściwie oprócz agresywnych wszystkie chodzą luzem, ale grupa nowych psów szczekających to faktycznie kolejny stres. Quote
LALUNA Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Luthien przepiękny banerek :loveu: , ale wierzę ze Bystra znalazła już domek u Czoko, tylko musi poczekać miesiąć. Czy mogłabyś Iskierce zrobić taki śliczny banerek ? Ona bardzo porzebuje domku, dzięki niej Morgana jest już bezpieczna, ona tez musi miec domek. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56297 LAmia nie tylko to. Nowe miejsce, nowe psy, nowi ludzie. Tu ma stabilizację juz jakas bo to zna. Ale poczeka na Czoko. Quote
lamia2 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 LALUNA napisał(a):LAmia nie tylko to. Nowe miejsce, nowe psy, nowi ludzie. Tu ma stabilizację juz jakas bo to zna. Ale poczeka na Czoko. Zgadzam się w 100% :lol: Quote
Elkisz Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Poszukiwany ciagle- DT! Czy naprawde nikt nie moze zaoferowac DT,na jeden miesiac???!!! Nawet z Warszawy lub Trojmiasta???!!! Quote
Aga_Mazury Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 czoko gratuluję dobrego gustu ;) i dziękuję w imieniu Bystrej :calus: jedno co wiem napewno...na myczy to ona nie umie chodzić ;)...albo umie tylko udaje ...jak dośc sporo..okruchów od nas...nam dają popalić a w nowych domach sa grzeczne jak anioły...Bystra napewno ma tendencje do dominacji w stadzie...nie wiem jak Twoja Delicja? Quote
Elkisz Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Delicji dopiero ksztaltuje sie charakterek,ale z tego co widze - to robi sie z niej troche taka zadziora! Dlatego usilnie prosze o DT dla Bystrej! Chociazby z tego wzgledu,zeby ocenic jaki ona ma charakter,bo tego nie oceni sie w schronisku!!! Quote
Elkisz Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Dzien dobry,dla Bystrej! Moze dzis,znajdzie sie ktos,kto moze zaooferowac DT?! Quote
LALUNA Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Witaj Czoko. To jak Aga chba powinna Ci zarezerwować Bystra? Quote
Elkisz Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Laluna- niekoniecznie musi byc ta rezerwacja.Jezeli,za miesiac sunia bedzie,to dobrze a jesli ktos ja wezmie wczesniej,to tez dobrze. Lecz ja usilnie staram sie o ten DT. A czy ten DT- do ktorego miala isc Iskierka,jest aktualny? Quote
LALUNA Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 czoko123 napisał(a): A czy ten DT- do ktorego miala isc Iskierka,jest aktualny? Nie wiem. DT oferowała Daga. Ale to było już dosć dawno. Musiałabyś sie spytac na wątku Iskierki Quote
Sonix Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 DT na miesiąc, a co potem? Czy ten okres moze sie jakoś przedłuzyc? Pytam, bo mam zamiar namówic rodziców, ale tylko na miesiąc.... Quote
Elkisz Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Sonix - Tak,tylko na miesiac i na pewno to sie nie przedluzy. Quote
Elkisz Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Bystra- Bardzo prosi o DT:-( . Byc moze dostanie szanse na normalne zycie,wiec dlaczegoby miala ta szansa sie zmarnowac?!:shake: :shake: :shake: Quote
Elkisz Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Dzien dobry Bystra! Nadal szukam DT dla Ciebie!!! Mam nadzieje,ze to juz niedlugo. Strasznie male jest zainteresowanie losem Bystrej:shake: :shake: :shake: Quote
LALUNA Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 No cóż pieknych psiaków nie brakuje, a domków tak mało ze większosć siedzi w schronach w zapomnieniu. To nie wina domków, ale ludzi którzy bezmyslie rozmnazają Quote
Recommended Posts