Od-Nowa Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Lircia ma piękne zęby :cool3: za to Tajga ma strasznie zniszczone tyły. Przody może jeszcze jeszcze ale szkliwo popękane i poodbarwiane a poza tym widać,że się nie wykształciły prawidłowo. To efekt choroby. Takie niedorozwojki :cool1: a co do słodziaków to rzeczywiście dziewczyny coraz częściej się przytulają :loveu: och i ach i jak mi się wtedy serce ściska ze wzruszenia :lol: musze jeszcze napisać, że wczoraj i dziś dziewczyny zostały same na 6 godzin i były bardzo bardzo grzeczne ;) co mnie cieszy bo Tajga łotrzyk lubi poskrobac fotel, złapać firanke itd. no i jeszcze jedna wieść. Tajga w niedziele wieczorem po raz pierwszy pokazała pięknie,że chce na spacer :multi: nauczyła się od Liry pewnie bo Lira tak robi. Podeszła do mnie, położyła mi łapy na kolanach i zapiszczała 3 razy. Bardzo mądra ta nasza dziewczynka :loveu: zresztą obie :loveu::loveu::loveu: z przychodzeniem też coraz lepiej. Teraz zmagamy się z "nie ciąganiem" na smyczy. Quote
andzia69 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Pomóżmy wygrać BetBet w konkursie foto na www.bewet.pl: http://www.bewet**********/konkursy,25/glosowanie-konkurs-na-zdjecie-miesiaca-edycjaii,52.html Chce w wygranej wspomóc schronisko w Sopocie i Asty:lol: głosowanie tylko do 3 lipca!!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='eria']http://images30.fotosik.pl/239/e6491d605926162c.jpg :multi::multi::multi:sierść na pościeli prawie jak u mnie !!!!:multi::evil_lol::evil_lol: u mnie też :) A paszczydła panny mają że tak powiem słusznych rozmiarów :) Quote
Bonsai Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Ale ona ma fajne uszyska! :loveu: http://images29.fotosik.pl/239/a1580a2d966d5597.jpg Quote
betel Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Bonsai napisał(a):Ale ona ma fajne uszyska! :loveu: http://images29.fotosik.pl/239/a1580a2d966d5597.jpg To są cud uszyska ala Inka;). Pozdrowionka dla futraków:loveu: Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 paszcze i uszyska zostały omówione, pora na konkurs na piękniejszy ogon :lol: nie mam na razie zdjęć pomagających w wyborze. Może dziś coś porobie bo wreszcie chłodniej i żyć się chce znów. Wczorajszy dzień to była jakaś masakra :roll: wiq, jak Twoje zacięcie spacerowe? kiedy chcesz iść? Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 ok. tylko,że ja dopiero za chwile idę do pracy bo miałam prace na kompie do skończenia, więc wróce pewnie około 18 dopiero... wyślę Ci smsa w razie czego ;) Quote
ewelinka_m Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Przyszłam się przywitać ;) wszystkie fotki nadrobiłam, wodne pannice są super, Lirusia ze skrzydełkami i aureolką :loveu: i Tajga nawet szalała, a co do jej samosiowania pamiętam jak naprawialiśmy ogrodzenie na działce wszystkie psiaki były z nami i pomagały (Birma śrubokręt, Leon deski i takie tam :diabloti:) a Tajga leżała na uboczu pod furtką i ciągle chciała wychodzić ale na pewno pod waszymi skrzydłami będzie lepiej :multi: mizianko dla wszystkich panienek ;) Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ewelinko, dzięki za odwiedziny ;) sama prawda co mówisz z tą furtką. Ale już coraz lepiej z przychodzeniem i podążaniem za stadem :lol: Trinity36, zachwycaj się zachwycaj w oczekiwaniu na własnego czterołapego :evil_lol: jak odnowisz smak porannych spacerków bez kawy przed pracą, zachwyt może minąć :cool3: dzięki za odwiedziny ;) dziś na spacerze w parku na przemian spuszczaliśmy ją i zapinaliśmy. Ze względu na pogode prawie wcale ni było ludzi. kilku spacerowiczów z psami przedzierało się nieśmiało między drzewami. Nie było więc wiele pokus ;) ale zawołana Tajga szalejąca z innym psiakiem od razu na wołanie (jedno!) przychodziła radosna :lol: no mam troche zdjęć ale ponieważ siąpiło, było ciemno i ponuro zdjęcia są do d***:roll: ale ponieważ dawno nie było to je wrzuce;) a kuku po patyka się trzeba zakraść no nie udało się... Tajga zauważyła :eviltong: natręcioch w szale radości i zamyślony;) Quote
eria Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Lira bosko wyszła na dwóch ostatnich, taki fajny klimat mają:loveu: Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 dzięki eruś za pocieszenie ;) zapomniałam Wam opowiedzieć o sklonności Tajgi do nocnego wtargania do łóżka. Nie byłoby w tym nic specjalnego gdyby nie fakt,że Tajga kładzie się w sposób specyficzny... Pada całym ciężarem w ułamku sekundy na dane miejsce. Miejsca te są bliżej nie sprecyzowane... najczęściej to moja głowa... Łupie mi więc w środku nocy 2o kg na głowe!! zawału można dostać :crazyeye: ech... tiaaa no i piszę 20 bo dziś u weta zważyliśmy dziewczynki i Tajga już tyle właśnie waży. Przytyła 1,5 kg od kiedy jest z nami. Szczerze mówiąc myślałam,że więcej bo widzę jak bardzo "wypełniły się szeleczki" :cool3: Lira waży 20.5 kg. czyli tak jak zawsze. U niej są wahania o 1 kg w ciągu roku. Ale tak czy owak drobina Lira przy masywnej konstrukcji Tajgi jest nie do uwierzenia,że ważą prawie tyle samo :razz: foty Tajga kopie dołek.. dość głęboki bo łba już nie widać :lol: Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 a teraz jako przerywnik to co kocham najmocniej - krzaczki, drzewka itd...:loveu::lol: i wracamy do psiaków Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 a tu Tajga chociaż typowa pozycja Lirkowa :lol: Quote
saga_86 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 http://images33.fotosik.pl/309/a2c293b2a000d10c.jpg piękniusi portrecik:loveu: Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 :loveu:dzięki też mi się podoba Lircia na nim :cool3: coraz ciemniejsze, pod drzewami... Quote
Od-Nowa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 a te zdjęcia świetnie pokazują mągrego psa i niezbyt mądrego... proszę dopasować sobie indywidualnie :evil_lol: widać w rogu świra.... już po powitaniu Quote
ewelinka_m Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 ale ten portrecik też jest rozbrajający :loveu: te piękne oczka Lirutkowe a jak Tajgusia szaleje z kolegą nie mądrym:eviltong: się pannica rozbrykała jak tylko się spotkam z Elwirą to jej powiem że ktoś nam tu psa tuczy :evil_lol: (z czego się bardzo cieszę :lol:) Quote
Rudzia-Bianca Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 pozdrawiam :) dziś szybciutko, foty oglądnęłam westchnęłam z zachwytu i zazdrości ( 20 kg psy fiu fiu moja 7 i ani grama więcej nie chce a z 10 co najmniej powinna ważyć ) Quote
Recommended Posts