Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

dzis mija tydzień jak Tajga jak Tajga jest z nami.
W tym czasie bardzo się uspokoiła, rozluźniła ale i skupiła na "człowieku" ;)
apetyt ma niesamowity co niestety nie udziela się Lirce, która je jak ptaszek.
Przyjmuje też tryb funkcjonowania Liry. W domu jest czas na odpoczynek a na spacerach jest wariowanie, więc poza wieczornymi harcami jest w domu spokój.
No a poza tym jest na prawdę grzeczna.
Czasami wydaje mi się,że była bita. Nie dlatego, że jest strachliwa. Bywają takie chwile jak np. chcę ją przenieść ( przed kąpielą) albo jak wołam "na miejsce" gdy za bardzo wariują i nie daj Boże jeszcze wstanę i na stojąco krzyknę to ona wtedy się wycofuje, słania na nogach z miną "o nie, znowu wpier...." . Tak samo reaguje na widok miotły albo mopa. Nie umiem tego opisać. To jest straszne.
Mam nadzieję,że szybko o tym zapomni i już tylko zostanie w niej wesołek.

I zdecydowanie robi furrorę wśród zapsionych sąsiadów :lol: chociaż furrorę robi też Lira ale nie urodą a charyzmą , charakterem i posłuszeństwem :cool3:

a zapomniałam dodać,że jest nowy seter na osiedlu :-) żywe złoto. on nie boega tylko się wije, skacze po prostu tańczy!
Został znaleziony w worku. W śmietniku na osiedlu. Oby zgnilizna narządów wszelkich dopadła tego, kto go tak zakorniszonkował

Posted

weszka

Ale fajnie że się rodzinka powiększyła Co dwa psy to nie jeden Ślicznota z panny T.

witamy w galerii :multi: mam nadzieję,że się zadomowisz. Co prawda u nas nie sznupkowo ale "parzyście" :lol:

a teraz zdjęcia ze spaceru grupowego. Ze względu na bieganie bandą na terenie ogrodzonym Tajga została spuszczona więc na zdjeciach bez smyczy ;) a Lira dzis była niedobra. sic! :eviltong: ale i tak ją faworyzuję z poczucia winy :oops: jeszcze dużo przed nami , oj dużo.
no to fotyyy
zapoznanie ze stadem zupełnie bezproblemowo. Można powiedzieć,że go nie było bo nikt nie zwrócił uwagi,że jest nowa sunia na doczepke

Posted

eria

fajnie że macie taki ogrodzony teren :smile: super do ćwiczenia przywoływania

nie to,że "mamy". takich miejsc trzeba szukać, czasem jechać na drugi koniec miasta albo jeszcze dalej. Ale warto, bo radość wybieganych psiaków nie do opisania ;)

Posted

nie to,że "mamy". takich miejsc trzeba szukać, czasem jechać na drugi koniec miasta albo jeszcze dalej. Ale warto, bo radość wybieganych psiaków nie do opisania ;-)

no to już trochę gorzej ;)ale jak się jest zmotoryzowanym......:lol:

Posted

Mudik :glaszcze::calus:

na zielonej łące 1,2,3.. pasły się zające 1,2,3...:lol:

Lira - podejście do lądowania :lol:

za zasłoną z pyłu - 3 dziwne sylwetki...