Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

Posted

Kochane dziewczyny!!
witamy w Nowym Roku! :lol:
to musi być dobry roczek! bo jak nie to skopię mu dwa zera a 9 w 6 zamienię :diabloti:
Ewelinko i Sagusiu koniecznie musicie przyjechać i nie chcę słyszeć,że w wakacje dopiero!!

no to zdrówko!!!!:lol:

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Od-Nowa napisał(a):
Kochane dziewczyny!!
witamy w Nowym Roku! :lol:
to musi być dobry roczek! bo jak nie to skopię mu dwa zera a 9 w 6 zamienię :diabloti:
Ewelinko i Sagusiu koniecznie musicie przyjechać i nie chcę słyszeć,że w wakacje dopiero!!

no to zdrówko!!!!:lol:

Oj skop , skop , to będę miała o trzy lata mniej:evil_lol:, że nie wspomne o kilogramach;)

Posted

No i nastał Nowy Roczek! :lol:

noc zwierzaki jakoś przetrwały. Najgorzej wystrzały zniosła Lira i Figa. Lirutek schował się w łazience a Figa biedna biegała w amoku po całym mieszkaniu, przerażona na całego. Chyba w przyszłym roku trzeba jej będzie coś podać :roll: Chociaż nie spodziewałam się po niej tego.
Tajgiszon w obliczu wystrzałów zachowała stoicki spokój i nic jej nie wytrąciło z polegiwania, zabawy, rozpychania się na łóżku :lol:
Ineczka w sumie w nocy całkiem całkiem ale teraz rozładowuje stres wykonując dzikie skoki :evil_lol:

a my świętowaliśmy północ dwa razy bo o naszej 24 a po godzinie w konferencji skypowej razem z siostrą u której godzinę później wypadał :lol:

Posted

*zaba* - dzięki! przyda się :lol:

Mudik - no w ogóle są szczególne te zdjęcia bo zawsze ja stoję po drugiej stronie i wszyscy mają a ja nie :lol: TZ został zmuszony do robienia :evil_lol:

anitaaa i bartis - równiutko usiadły, jak od linijki :lol:

dziś w ramach postanowienia noworocznego poprawienia sprawności odbył się pierwszy bieg... prawie przełajowy bo po lesie.
Mówię Wam przebiegłam z 1000 km!!!! a TZ biegnący obok mnie pewnie zaledwie km :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: moja kondycja to jedna wielka żenada ale twardo popracujemy!!
W lesie kiepsko się biega bo wszędzie szyszki, gałęzie i nierówno co wpływa na zmianę oddechu i szybsze zmęczenie... ale będziemy biegać i po prostej ;) pomimo gorącej kąpieli czuję,że jutro będzie boleć... oj boleć :lol:

Kundlice nie wiedziały za bardzo co się dzieje. Przyzwyczaiły się chyba do biegania na taśmie z przodu a tu nagle pańciuchostwo oszalało i biega samo :evil_lol:

a kolejnym postanowieniem jest: więcej ćwiczyć z kundlicami ;)

dziś wyczaiłam następny psi program na NAT GEO nazywa się "dogtown" czyli miasto psów.
w skrócie mówiąc jest o wyprowadzaniu różnych trudnych psów. trudnych pod względem charakteru, zachowania, kalectwa, depresji itd. a potem przekazania do adopcji. polecam ;)

Posted

Mnie dzisiaj Kamil do ćwiczeń zagonił :placz:... i wymusił obietnicę, że będę ćwiczyć :mad:

Bo prawda jest taka, że przed porodem byłam bardzo aktywna, później prawie prawie całą ciążę [8 miesięcy] leżałam w domu na podtrzymaniu, później przemęczenie przez dziecko, później... kolejna wymówka, i kolejna, i kolejna :diabloti:...
I dzięki temu wszystkiemu zebrało mi się paręnaście nadprogramowych kilogramów, których już 2 rok nie mogę się pozbyć :-(

Posted

a co mi tam, i z 10 pobiegnę za każdą :lol:
Dziś spadło trochę śniegu jak jeszcze godzinę zechce łaskawie poleżeć to uda nam się na zdjęcia go złapać bo jedziemy na zimową wyprawę :cool3:

Bonsai_88 to masz bardzo dobrego małżowinka!... pod warunkiem,że będzie razem z Tobą się męczył i mobilizował ;)
ale trzymam kciuki za pierwszy krok!

Posted

Od-Nowa to ja mam męża :crazyeye:... nie wiedziałam :evil_lol:...

A na poważnie mój TZ obiecał mnie wspierać [tzn. pilnować, żebym się nie wymigiwała :diabloti:]. Sam ćwiczy już od jakiegoś czasu i zaczynają mu się fajnie mięśnie wyrabiać... zwłaszcza na brzuchu - powoli mu się kaloryferek tworzy, a ja się napatrzeć nie mogę :loveu::diabloti:

Posted

Jkoś nie ma nastroju pisać, czekam na wiadomośc od bliskiej osoby, i jeszcze dziś dwa psy znajomych, jednego znałam drugiego nie odeszły dzisiaj, smutno mi jakoś.:-(:-(:-(

Posted

Oj tak, wytrenował mnie dzisiaj tak, że się ruszyć nie mogę :diabloti:... Do spółki z Birma się dobrali... ona biegała po lesie ciągnąć 15 kg na sankach [inaczej mówiąc Smoka :p], a ja musiałam za nią biegać. Po godzinie zwolniła do szybkiego marszu :razz:. Po powrocie do domu trener mnie dorwał i kazał jakieś spięcia na brzuch robić, ciężary podnosić, klatę ćwiczyć [rozmiar F/G to mu za mało czy jak :crazyeye:].... A jak na koniec sie zaczął dobierać, to mu powiedziałam, żeby z hantalmi sobie poromansował, bo ja nie mam siły :evil_lol:... nadal lezy obrażony :diabloti:

Posted

OD-Nowa i czego się cieszysz :diabloti:... jakby się nie uparł na ćwiczenia tuż po spacerze z młodą oto nie byłoby problemu... ale tak, oboje na raz, to dla mnie za dużo :shake:.

Bo ja Birmę nowej przyjemności uczę - ciągnięcia :cool3:. Głównie po to, żebym sama nie musiała sanki pod górkę ciągnąć :evil_lol:.. grunt, że młodej się spodobał - na początku wystrzeliła tak, że zrezygnowałam - spuściłam ją na godzinkę, co by sobie pobiegała i sama ciągnęłam... dopiero po tym przypięłam młodą do sanek i przez 1 pół godziny myślałam, że nogi za nią pogubię :mad:. Dobrze, że młoda ciągnie "na 2 smycze" [tzn. jest przypięta do sanek, a 2 smycz trzymam w ręku], więc przynajmniej trochę mi pomagała... i jeszcze te starsze babcie - "Ojej... a czemu pani ją tak męczy" :razz:. Raz nie wytrzymałam i w biegu odkrzyknęłam - to ona męczy mnie :evil_lol:

Posted

Mudik - :calus:bardzo mi przykro. Czas na pożegnanie zawsze przychodzi nie w porę... a jeszcze jak się psiaka dobrze znało to boli bardzo.

anitaaa i bartis, ewelinka_m - bardzo mi miło :cool3:

bonsai_88 - mamy pudla zaprzęgowca w galerii :cool3::grins::multi:
u nas dopiero pojawił się śnieg! jakby w przyszłym tygodniu też coś spadło pożyczę wreszcie biegówki i heja!! :diabloti: będzie inauguracja sezonu :lol:

ale tak, oboje na raz, to dla mnie za dużo :shake:.
tym bardziej trzeba pracować nad kondycją :evil_lol:

Rudzia-Bianca - ileż można wypić między tymi przesuniętymi północami :diabloti::evillaug::megagrin: ja sobie nie żałowałam:cool1::scream_3:
10 metrów już notuję! mam nadprogramowe 30 m ;) jeszcze 7 osób mogę na listę wciągnąć :cool3:

zima 2009 :cool3:

eee, zdjęcia chyba jutro wlepię bo fotosik jak zwykle szaleje...:mad::mad::mad:

Posted

jeszcze kilka się udało załadować ;)
a tak w ogóle to uwielbiam robić zdjęcia na śniegu!:multi:

jak zwykle na początku spaceru - przewalanki! szał radości ze spaceru