Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

Posted

Wesołych bombek,
złotych trąbek,
Anielskiego włosia
i pieczeni z łosia.
Makowca z Sosnowca,
rolady z szuflady,
udanej Pasterki
bez żadnej usterki
:)

Wesołych świąt!
:tree1:

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE="7"]By Wam wszystko pasowało
[SIZE="6"]by kłopotów było mało
[SIZE="5"]byście zawsze byli zdrowi
[SIZE="4"]by problemy były z głowy
[SIZE="3"]by się wiodło znakomicie
[SIZE="2"]by wesołe było życie!

:tree1::tree1:

Posted

i kolejne życzenia :loveu::lol: bardzo dziękujemy :p

już grubo po północy. Zwierzyna nie była zbyt rozmowna :cool3: Zamiast pasterki (na którą.... nie zdążyliśmy!!) poszliśmy z psami na spacer nocny,żeby się gadziny wybiegały. W końcu ostatnie 2 dni rundka półgodzinna i do domu co dla nich jest niewystarczające :evil_lol:

Lirutek śpi pod choinką, Tajdziol jak zwykle się rozpycha w łóżku a koty udają,że świecące drzewko wcale a wcale ich nie obchodzi.... ciekawe zatem co robiły łańcuch z choinki na środku pokoju... tak je zastaliśmy po przyjściu ze spaceru z psami...:cool1: pewnie lewitowały, to bardzo do łańcuchów podobne...
widziano również "czarną łapę" wyłaniającą się zza fotela by pożąglować bombką... łapa należała do Figi. Inka ma inną technikę... chowa się za koszykiem :lol:
pora spać i szykować w brzuchach miejsce :p

Posted

a jednak!! o 8 rano koty zaatakowały!!
bilans koty-choinka 1:0 :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:
alem sobie gębę zapluła:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

święta święta :loveu:

Posted

DZIUNIA ODNALEZIONA!!!! WRÓCIŁA DO DOMU!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

wesołych świąt!!:loveu::lol::loveu::lol::loveu::lol:

Posted

Całej gromadce życzę wszystkiego co najlepsze:loveu::loveu::loveu:ode mnie i mojego 4-łapnego towarzystwa:p

ja juz odzyskałam głos:evil_lol: czyżbym miała przemówić?:diabloti:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
one są całkowicie inne. zupełnie. od początku do końca!! nie mówiąc o charakterze bo tego poznać nie możecie.
oto lista różnic podstawowych, pewnie jest i więcej...

1.Uszy i postura: F - laska z wielkimi szpiczastymi uszami, I - uszka mniejsze i zaokrąglone
2. Plamki: F - na szyjce (rozproszona) pod pachami i na brzuszku. I - na szyjce mocniejsza i na brzuszku
3. Sierść: F - krótka, szorstka trochę, gęsta, I - dłuższa i bardzo dlikatna.
po tym można je rozpoznać nawet w ciemnicy, wystarczy dotknąć.
4. Głowa: F - mała podłużna, I - duża i okrągła
5. Oczy: F - skośne, wiecznie brojące, I - okrągłe, mówiące czego mi tu kur... chcecie :diabloti:
6. Chód: F - sprężysty, z ogonem do góry, podskakuje, galopuje, fruwa nad ziemią, I - ciężko i tupiąco! przemyka bilardując nóżkami przednimi. jak szpieg pod osłoną nocy :cool3:
7. Miauczenie: F - miaU UU miamiaUUUU, I - płacze cieniutko jak dziecko!
8. Głaskanie: F - bardzo lubi jak znajdzie na to w swoim grafiku czas, I - nie znosi!! ale być zawsze blisko - tak!
9. Ogonek: F - szpiczasto zakończony, I: okragły

i wiele wiele wiele wiele innych o których nie mam teraz czasu pisać ;)

oj tak koty wbrew pozorom łatwo odróżnić, nawet nocą :evil_lol:

wygłaskać proszę całą gromadkę Tz-ta tyż :diabloti:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
DZIUNIA ODNALEZIONA!!!! WRÓCIŁA DO DOMU!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

wesołych świąt!!:loveu::lol::loveu::lol::loveu::lol:

super wieści!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:

a co do choinki i kotów to i mi się coś przypomniało:angryy:
ubrałam wielgaśną choine,wziełam się za 2 taką malutką a ta wielka wtedy runeła(sama z siebie)niestety w wigilie z moich ust leciały bardzo niecenzuralne słowa:angryy::diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Od-Nowa']
a na dobranoc przypominam Dziunie - sunie mego (mogę tak powiedzieć z wielu powodów) Przyjaciela, która właśnie dziś zaginęła i zamiast wyłapywać smaczne kąski biega nie wiadomo gdzie...:placz::placz::placz:
dokładnie 7 lat temu w przeddzień wigilii została adoptowana z wrockowego schronu.

PIES ZNALEZIONY WE WROC?AWIU, PODOBNY DO JAMNIKA, SUKA - OG?OSZENIA - OG?OSZENIA WROC?AW - Autogielda.pl

to ona?

Posted

rotek_ tak to ona;) od wczoraj już w domu!!
błyskawiczna akcja. Pani znalazła i napisała ogłoszenie. Cała ekipa kilkunastoosobowa pojechała odebrać skołowaną Dziunie :lol: radości nie było końca! prawdziwy świąteczny cud :loveu:

Dzięki dziewczyny za dobre słowa :loveu:

na razie dogorywamy poświątecznie. bardzo się one udały.
mam nadzieję, że i Wam??:cool3:

Posted

ano ;)

po jednym poważnym ataku na choineczkę więcej już nie było :cool3: widocznie wizja wystawienia na śnieg skłoniła koty do rozejmu z drzewkiem :evil_lol:
miłe takie tłoczne święta. nie trzeba szopki szykować bo jes żywa .. cały rok :lol:

wczoraj byliśmy z kundlicami na długiej wyprawie ale tak zimno,że nie chciało mi się rąk wyciągać,żeby focić :lol: mam kilka zdjęć ale troszkę później będą

a tak poza tym to z TZ jesteśmy chorzy całe święta i walczymy, żeby się nie rozłożyć na całego :roll: