Od-Nowa Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Mudik - to możemy razem się wspierać w "zabieraniu za siebie" bo kondycja i szczupłość i u mnie bardzo porządane :evil_lol: rrzuciłaś krówki.... hmm. to odlepię się od łyżki nurkującej w kremie orzechowym :diabloti: damy rade!! jutro skończe wreszcie pas bo mam nowe karabinki i heeeejaaa w pola :evil_lol: ariss - mam nadzieję,że to kiedyś zobaczę na żywo ;) bo opisy na pewno tego nei oddadzą za nic betel - a właśnie fotki mam!! odebrałam czytnik od Mamy i zaraz wkleję ostatni poranek Sagi i Ewelinki we Wro :cool3: Quote
Od-Nowa Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 taak, gości witamy serdcznie i wylewnie... a budzenie odbywa się w sposób następujący :cool3: Tajeczka w 7 niebie :lol: tylko mnie drapcie, tulcie , do uszka szeptajcie :evil_lol: Quote
weszka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Od-Nowa napisał(a):Weszko, chciałaś powiedzieć,że Tajga ma zbliżoną do Dirki psychike? bo Lirut to zupełnie inna para kaloszy ;) Ja miałam na myśli Lirę. Czy ona nie jest takie właśnie trochę strachajło? ariss napisał(a): Forsa musiała być cudowna:loveu::loveu::eviltong::evil_lol::diabloti: Oj tak :loveu: Psi Anioł. Spełnienie marzeń o psim charakterze. Takiego psa życzę każdemu. No poza tym że niszczyła w mieszkaniu jak zostawała sama :diabloti: Że też tak jej było pisane :placz: nigdy się z tym nie pogodzę chociaż oczywiście uwielbiam Dirulca :loveu: Quote
Od-Nowa Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 a tak tak Lirutek - wielki strach, pomyliłam się bo nie podejrzewałabym Dirki o bojaźliwość :cool3: Lirut boi się wszystkiego i wszędzie ale bardzo dzielnie z dnia na dzień ze strachami walczy! co widać chociażby na tych zdjęciach ;) wcześniej taka zażyłość byłaby nie do pomyślenia. ale to tylko świadczy o tym,że corz łatwiej przełamuje się do obcych. Wieczorem, a właściwie teraz niedawno przyjechała koleżanka, której Lira nie znała i sama bez zachęcania poszła sobie obwąchać i zanieść gościowi piłeczkę, co by nie siedział bezczynnie :lol: więc to wielki wielki wielki sukces :multi:;) Quote
Mudik Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Cudowneeeee:loveu::loveu::loveu::loveu: http://images45.fotosik.pl/39/d7ee107ff3a22bd9med.jpg http://images35.fotosik.pl/39/c2caf4aa8517f135med.jpg http://images48.fotosik.pl/39/0627d5e9785226a0med.jpg Jaka szczęśliwa!:loveu::loveu: http://images42.fotosik.pl/39/3fe46933127c7e7amed.jpg Brawo dla Liruni za odwagę, będzie coraz lepiej, Dobranoc! I jeszcze jak ja Ci zazdroszczę,że twoje dziewczynki sie tak kochają , mój Vic uznaje tylko Sikrę, z Delim nawet na zewnatrz się nie bawi, on się w ogóle z psami nie bawi. Chociaż z rzadka sie zdarza,że jak leży pod stolikiem to się delikatnie podgryzają zabawowo po pysiach, jakie te chwile są dla mnie szalenie cenne:loveu: Quote
ariss Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 http://images42.fotosik.pl/39/3fe46933127c7e7amed.jpg jaka szczęśliwa:loveu: Quote
Bartiśkowa_ Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 http://images42.fotosik.pl/39/3fe46933127c7e7amed.jpg śliczne :loveu: Jakie dziewczynki uśmeichnięte :multi: Quote
Od-Nowa Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 a,że Tajga chciała Cioteczke zjeść to nikt nie zauważył :diabloti: Quote
Mudik Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Aj tam od razu zjeśc, śpiewała jej tylko ,że jej śpieszno na śniadanko:loveu::evil_lol::evil_lol: Quote
weszka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Od-Nowa napisał(a):a tak tak Lirutek - wielki strach, pomyliłam się bo nie podejrzewałabym Dirki o bojaźliwość :cool3: Dirki nie lubi cywilizacji. Dobrze się czuje w parkach, lasach, na łąkach. Miasto, ruch, tłum to nie dla niej :shake: Ale nawet czasem koło domu potrafi się kogoś wystraszyć :oops: i mieć swoje jazdy. W domu jest super, każdego wita radośnie i jest przyjaciółką. Ale to też trochę trwało. Na początku wcale nie potrzebowała ludzi, bardzo długo łapałam z nią kontakt. Teraz aż trudno w to uwierzyć patrząc na nią. Niestety jej siostra miała mniej szczęścia - ludziom zabrakło dobrej woli i ją uśpili :-( No cóż urok hodowli kennelowych - nie każdy pies to dobrze znosi. Jej widać zabrakło bodźców w dzieciństwie albo czegoś się wystraszyła jak np. szczeniaki jechały do szczepienia czy chipowania :roll: Tego nie wiem i się nie dowiem bo wiadomo jak to w dużych renomowanych hodowlach bywa :roll: Bardzo długo miała problemy z wychodzeniem z domu czy z samochodu. Widać było że miała jakieś złe skojarzenia. Ale poza tym ma bardzo zrównoważony charakter, żadnej agresji czy histerii, nadpobudliwości. Quote
groszek83 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='Od-Nowa']a,że Tajga chciała Cioteczke zjeść to nikt nie zauważył :diabloti: http://images29.fotosik.pl/303/be35960451fee16emed.jpg A tam zjeść iskała Cie:eviltong: Gratuluje smyczowych postępów Tajdze i strachowych Lirutowi;) Quote
Od-Nowa Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Mudik - a na śniadanie świeży móżdżek jest wyborny :evil_lol: groszku, to nie ja. To Ewelinka ;) i poranek z moimo suczyskami podczas wizyty Cioteczek u nas. Weszko kochana a dlaczego uśpili siostrzyche Dirkową???? bo strachliwa????? no to już przegięcie :angryy: z tego co piszesz to rzeczywiście podobnie. Odwiedzam Twoją galerie od dawna i nigdy nic takiego nie znalazłam u Was. Zawsze wydawało mi się,że to pewna siebie energiczna sucz nawet taka zaborcza troche,,,:cool3: u Liruta wiadomo spokojne miejsce azylem ale przede wszystkim jeden kochany człowiek. Od początku tak sobie wybrała i się tego trzyma. Trafiło na mnie (z czego się bardzo cieszę) i tylko z tym wybranym sobie człowiekiem czuje się bezpiecznie. Quote
groszek83 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 A czy to ważne kogo iska:eviltong:;) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Zaglądam , ale nie mam czasu pisać :( Dzielne jesteście, gratuluję schudnięcia :multi: Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 na rozprężenie kilka zdjęć. dziś bedzie o tym jak ciężki jest los kwiatków w domu pełnym zwierząt ;) najpierw pieski..... przedsiebiorczy Lirutek wąchu wąchu gryzu gryzu aniołeczek niewiniątko... i z innego krzaczka Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 coś tam duża się czepia, żeby zejść czy coś... no to grzecznie usiądę niżej w okno popatrzę.. to jej się znudzi mnie pilnować a potem cichuteńko gryzu gryzu znów :p Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 potem nieśmiało przychodzą kotki... Figusia z wielkim apetytem na kwiatki...:diabloti: mówiąc wielkim- mam na myśli wieeelkim :evil_lol: "-no dobrze, już nie będę..." pełna skrucha :lol: Quote
Mudik Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Paniiii, szkudne to takie to do budy to Pani, do budy:eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Świetna historyjka, jak ja zazdroszczę tak okazałego hibiskusa:placz::placz::placz: Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 do budy!! tak!! ... eee tylko jak ja bude do łóżka wniosę?:diabloti: jaki on tam okazały?? Okazały będzie za kilka lat. Na razie nad nim pracuje. 2 razy w roku skracam pędy o połowe i się zagęszcza. a z tych co zetne to ukorzeniam i mam nowe. Już 7 :evil_lol: jak będziesz kiedyś we Wro to Ci sprezentuje!!;) a tego dużego dostałam od Ani grzywkowej. Był wtedy badylem wybujałym z 2 gałązkami na krzyż i żółtymi liśćmi :cool1: A Lirut zawsze poluje na kwiatki!! zdrowe są bardzo więc niech sobie je... trzy miesiące temu znowu go przycięłam ale na 2 gałązkach były pączki więc je zostawiłam i chciałam przyciąć po przekwitnięciu... no i tak sobie kwitnie juz 3 miesiąc a ja czatuję z sekatorem :evil_lol: Quote
ariss Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 ale fajna ta relacja kwaitowa:razz::diabloti:a wielka ochota najlepsza:loveu:ona prawie cały ogród by mogła wciąnąć:evil_lol: Quote
ewelinka_m Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 oo do zdjęć sąsiedzi znowu kwiatki wypozyczli:diabloti: http://images34.fotosik.pl/418/2cba7fc95b84a114.jpg :crazyeye: Quote
Recommended Posts