Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rudzia-Bianca - no wiem,że śmieszne. I oprócz psotnej fizjonomii , nosów jak węgielki, oczach jak dojrzałe czereśnie to dziś miały łapki czarne od kretowisk -były jakby w butach, to dopiero zabawnie wyglądało :lol::loveu:

nie ma za co ;)

AngelsDream - no własnie aż boję się powiedzieć kto :evil_lol: czyżby mój pupil.... L :diabloti:

Mudik - na tym zdjęciu nie z Melisą ale jej córeczką ;) a mówiła wcześniej,że żadne z dzieci do mamy nie podobne :lol:
a w zielonym ubranku (na początku spaceru w polarkowym) to Kejti, która też była na MŚ ;)

wciąż uczę się rozpoznawać te maluchy! i po dzisiejszym dniu wydaje mi się,że wiem! ale musze się utwierdzić w kolorze końcówek ogona...
ale zaryzykuję...:
Raszka - klapnięte uszko
Rafka - moja ulubienica
Rysia - biała końcówka ogonka
Rutka - czarna końcówka ogonka
;-)

Lecę spać. dziewczynki oblegają fotele i co chwilę patrzą czy wreszcie rozłożę łóżko....!!

rozmawiałam z siostrą, też nauczyła swoją astkę wskakiwać na siebie ale nie w celu sportowym....a w celu łapania pająków na suficie!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-) moje kochane wariatki!!!!!!!

pająki są be, komenda ta niezwykle pożyteczna! :-)

Posted

I ja ze swoim nie zaryzykuję takiej nauki:lol:
...już wystarczy, że goni głuptasek każdą muchę, która mu się napatoczy:oops:

Zdjęcia ze spaceru świetne:loveu:

Posted

eria - Kreoś 35?? wygląda na minimum 4 dyszki!;)

weszka - zwłaszcza,że każda z nich ma bardzo wyrazisty charakter, który dodatkowo rozkłada na łopatki ;)

Mudik - a fuuuuu , Delik obrzydliwiec :evil_lol: jeszcze sie delektuje...delikuje :lol::loveu:

AngelsDream - masz kolejny powód na posiadanie drugiego psa :diabloti:

Dobcia - Dobciowi bardziej gonitwy za motylkami pasują, to taki romantyczny duch :evil_lol:

Bonsai - w rzeczy samej :lol:
a te wszystkie pieski poza moimi kundlicami i berneńką to sa grzywacze chińskie bezwłose (w ubrankach bo marzną) i owłosione ;) cała spacerowa banda to suczki :cool3:

anitaaa i bartis - każda ma tam swoje typy do zabawy więc to nie jest tak,że każda z każdą zawsze znajdzie "wspólny temat". Ale najfajniejszą parą jest Tajga i Abi (tak właśnie nazywa się berneńka;) tj. Abigail)

Posted

Bonsai - grzywki rodzą się albo owłosione albo nie. te tzw bezwłose to nie ogolony grzywacz tylko taki się rodzi.
Od razu po urodzeniu widać wyraźnie które będą pokryte sierścią a które nie ;) dla mnie największym ewenementem jest to,że owłosiona suka rodzi np bezwłose tak jak było w przypadku tych dwóch panienek w kubraczkach ;)
a swoją drogą to niesamowite wrażenie pierwszy raz dotknąć grzywacza bezwłosego , pamiętam dokładnie ten moment... :evil_lol:

AngelsDream - a jaki to???????:-o

Posted

No to teraz to już całkiem padłam , te małe kudłate to dzieci łysolków ?
I to tak nigdy nie wiadomo co się urodzi czy kudłatek czy łysolek :crazyeye:a to musi być wielka frajda takie wyczekiwanie na efekt końcowy :evil_lol:

Śmieszne są strasznie te maluszki ale tak słodko śmieszne . Też chciałabym dotknąć takiego golaska :razz:.

OdNowka u Erki jest łaciata kociczka :cool3:

Posted

no teraz to się popłakałam ze śmiechu :lol:
nie, to nie są dzieci łysolków ;)

to jest głowa rodziny - mama wszystkich

kilka lat temu na świat przyszły dwie łyse ku wielkiej rozpaczy bo wymarzone były owłosione. W tym roku na świat przyszły te kudłaczki więc są dla tamtych siostrami... no takimi przyrodnimi ;)

ale z tą niespodzianką to masz rację,tak jest ;)
oczywiście można pomóc losowi i kryć ojcem co od dziada pradziada ma kłaki w rodzinie ale jakiś procent niewiadomej zawsze jest :evil_lol:

kicia? u erki? nic nie wiem...

Posted

Uf , obejrzałam , ale bogactwo fotek:lol:
[FONT=Times New Roman]http://images47.fotosik.pl/26/ff3db71a8ace950a.jpg[/FONT]
[FONT=Times New Roman] trzeciego psa zobaczyłam dopiero po bardzo uważnym przyjrzeniu się zdjęciu – myślałam że wielgusy niosą jakiś dziwny przedmiot[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://images49.fotosik.pl/26/840999232a738f00.jpg[/FONT][FONT=Times New Roman] super parka:loveu:[/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://images48.fotosik.pl/26/620b6e2ad38671e1.jpg[/FONT][FONT=Times New Roman] ale dysproporcja:cool3:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://images40.fotosik.pl/26/fc58ec9f3312fcb9.jp[/FONT][FONT=Times New Roman] hi , hi co za elegant:evil_lol:[/FONT]

Posted

Od-Nowa napisał(a):
no teraz to się popłakałam ze śmiechu :lol:
nie, to nie są dzieci łysolków ;)

to jest głowa rodziny - mama wszystkich

kilka lat temu na świat przyszły dwie łyse ku wielkiej rozpaczy bo wymarzone były owłosione. W tym roku na świat przyszły te kudłaczki więc są dla tamtych siostrami... no takimi przyrodnimi ;)

ale z tą niespodzianką to masz rację,tak jest ;)
oczywiście można pomóc losowi i kryć ojcem co od dziada pradziada ma kłaki w rodzinie ale jakiś procent niewiadomej zawsze jest :evil_lol:

kicia? u erki? nic nie wiem...

strasznie to skomplikowane :evil_lol:

A Kicia już do Ciebie przyszła :razz:

Posted

andzia69 - dobre! a te łyse to po wycięciu na wełnę :evil_lol:

betel - no ostatnio oszalałm ze zdjęciami! :cool3: ale pod koniec listopada na pewno nie będzie bo nieznoszę tej pory. i wtedy spod koca nie wyjdę i z depresji ani pies ani kot mnie nie wyciągnie... tak już rok w rok....:roll::lol:

a do zdjęcie z parką sobie wywołam koniecznie. też mi się podoba a wcale nie było ustawiane ;)

a teraz następne fotki z tego samego spaceru ;)

to moja ulubienica :loveu: Rafka

Posted

tia kicia przyszła , sama:evil_lol:
:razz::razz::razz:

sprawa grzywek bardzo skomplikowana bo jeszcze czasem ludzie te kłaczkowe golą ale w sumie to nigdy nie to samo co golas :evil_lol: