Od-Nowa Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Andziula, nie czytałam nic na wet serwisie bo nie znam tej strony. Wiem to od innych osób które robiły sterylki. I u suk np Flata (czyli dość dużego psa) były to blizny 3-5 cm. potwierdzone ( i "zobaczone") na kilku sukach ;) z następną sunią pójde do mojego weta. Ale, rzeczywiście nieżle- u jakmnika 12 cm ! to chyba od ogona pod brode (*hihi) (*w edycji brak emotikonek) a dziś jednak wyciagnęli Lirce tylko co drugi szew, bo co prawda waszystko pięknie i ładnie, to jednak bardzo powoli się zrasta. następne ściąganie za 2-3 dni.;) Quote
andzia69 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 to widać we Wrocku są bardziej uczeni niż w Kielcach;)- no chyba, ze jajniki zostawiają, a tylko macicę usuwają - też gdzieś o tym czytalam, ze tak można...wtedy faktycznie blizna moze być mala....ale nie jestem wetem:eviltong: ja tylko nigdy w życiu (nie mylić z filmem:evil_lol:) nie widzialam takiej malkej blizny posterylkowej Quote
Od-Nowa Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 a też słyszałam o tym. nawet wet tłumaczył mi różnice miedzy nimi tj w komplikacjach efekcie itd. (tj. przy wycinaniu części wnętrzności) Lira jednak została wypatroszona jak trzeba i po zważeniu 0,5kg lżejsza :evil_lol: jeszcze tydzień ma się oszczędzać bo wolno się zrasta. powiem jej zatem,żeby kota goniła powoli :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
eria Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 powiem jej zatem,żeby kota goniła powoli :diabloti::diabloti::diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: hihi i jak , posłuchała ? :diabloti: Quote
Od-Nowa Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Śpi :p koty też :p grzeczne towarzystwo:evil_lol: Quote
Dobcia Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 ...ciekawe, jak długo tak grzecznie pospali?:cool3: http://images31.fotosik.pl/76/924cafbd1ee25344.jpg śliczny kociamberek:loveu: Quote
Od-Nowa Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 dłuuuuugo:lol: na ostatnim są wszystkie 3 :razz: był też długi spacerek. zdjecia kiepskie bo zimno i szaro:roll: Quote
Od-Nowa Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 jeszcze napotkany Lisek ze świecącymi oczkami :cool3: Quote
eria Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 http://images33.fotosik.pl/81/32bff905e966cbb4.jpg :loveu::loveu: ale uśmiech !!!!! czy my się doczekamy fot w kapoku ?:mad::mad: Quote
Od-Nowa Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 no chciałam wreszcie cos aktualnego :bigcry: a zdjęcia kapokowe będą ....... :siara: Quote
ariss Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 fajnie w tych czerwonych szeleczkach wygląda;) Quote
sugarr Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Co to macie za ładne szeleczki? :cool3: Quote
Od-Nowa Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 szeleczki są ferplast troche na nią za duże (ale oni mają duży skok wymiarów między M i L) fajne bo podszywane a taśma mięciutka. Przez ostatnie 2 miesiące jestem praktycznie cały czas w domu bo 24/dobe piszę prace)...( i jeszcze przez 2 tygodnie tak będzie). Poza spacerami z Lirą lub cotygodniowymi wyjazdami do promotorki. a poza tym to prawie nigdzie nie wychodze. Lira przez ten czas kompletnie zapomniała jak to jest zostać samej w domu i będę musiała ją uczyć tego od nowa. Dzisiaj poszłam do weta z tymczasikiem a L. wygryzła wielką dziure w nowej narzucie... przegryzając się dalej aż do wnętrza łóżkowego materaca tworząc przy tym krater wulkanu z którego wypływały fale gąbkowych kawałków upaplane śliną :roll: Dziękuję suniu za piękne wizje.:cool1: poszła za kare na swoje zmiętolone, wygryzione, śmierdzące wyrko.... a miała dostać nowe na święta :mad: i jeszcze na to sąsiadka przyniosła dla suni wędliny (szwajcarskie wędzonki) zeby sunia sobie zjadła, bo ona nie lubi takich rzeczy :diabloti: już ja jej dam :p Quote
betel Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 O kurcze, jaka elegantka!!!!!!:lol: A co za mina?! Quote
betel Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Oj, widzę, że mają z Inką podobne gusta - ona też lubuje się w materiałach, choć nie gardzi i drewnem:diabloti:. A wędlinkę i nowe posłanko i tak dostanie. Tak słodko patrzy, że nie sposób się na nią gniewać:evil_lol: . Quote
Od-Nowa Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 :diabloti::diabloti: a pewnie że tak. no jak się oprzeć... :loveu::loveu: Quote
*zaba* Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 A coz to za minka??? Na kapokowe zdjecia nadal z niecierpliwoscia czekam i nie odpuszcze!!! Quote
eria Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Od-Nowa'] i jeszcze na to sąsiadka przyniosła dla suni wędliny (szwajcarskie wędzonki) zeby sunia sobie zjadła, bo ona nie lubi takich rzeczy :diabloti: już ja jej dam :p mniaaaaaaam :loveu: też bym nie dała :eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol: L. wygryzła wielką dziure w nowej narzucie... przegryzając się dalej aż do wnętrza łóżkowego materaca tworząc przy tym krater wulkanu z którego wypływały fale gąbkowych kawałków upaplane śliną :roll: Dziękuję suniu za piękne wizje.:cool1: hehehehe pieska roznosi po tej sterylce :evil_lol: Quote
Dobcia Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Do pyszczka Lirze w czerwonym:loveu: ...ona na pewno nie chciała... tak samo się wygryzło:oops: Quote
Od-Nowa Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 *zaba* , ta minka to wyraz zdziczenia, zadziwienia,niezadowolenia i olbrzymiego napiecia u psa uczącego się startowania do patyka za pozwoleniem :evil_lol: nadgonie troche jeziornych bo jeszcze sie nie wyrobie z kapokowymi do nowego roku :cool3: "popłyne daleko daleko i nie wróce!" "oj robi się głęboko..." "choduuuuu" z patysiem... Quote
Trinity36 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Kochane futrzaki :) Lirka robi miny jak prawdziwy łobuziak :):) Co do sterylki : moja Sunia miała sterylkę 15 lat temu, jakbyś zobaczyła jej cięcie to chyba byś padła. Nieomalże od gardła do samej p..tki. To było ze 40 cm !! I ciachał ją najlepszy w Kielcach (zresztą do tej pory) wet. Ale kiedyś robiło się to inaczej i taka była norma. Teraz 10 cm to norma, więc nic sie nie martw :) Quote
ewelinka_m Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 ale tu wakacyjnie i cieplutko :loveu: jak się czuje Lircia? ostatnio porządkując skrzynkę wiadomości znalazłam pw od Sagi jak wysyłała mi Lirciowy tekst+ zdjęcia do adopcji ;) jak ona się zmieniła a w czerwonym jej rzeczywiście przepięknie Quote
Od-Nowa Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 Ewelinko :loveu: dziekuję bardzo za te zdjecia.mam wszystkie zdjecia Liry jakie znalazłam na szczeniakowym zapisane ;) a to jedno jedyne w które sie wpatywałam przez tydzień czekając na powrót TZ i reszty rodziny przebywających w tym czasie na nartach poza granicami i zasiegiem -żeby wspólnie zadecydować czy tak czy nie (oczywiście ja już miałam dawno podjęte :cool3: ) chyba straciłam wątek... co to ja chciałam?? aaa to to zdjecie Quote
Recommended Posts