Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia widzę, plakat ja robiłam. :p

Pomyślę, pokombinuję... jak bym się "zapodziała", to przypomnij mi się proszę za kilka dni (daj czas wenie...:p).

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kongus teskni za Tundra pewnie. A co u Niej wszystko dobrze w ds//
Holy ladniutka sunia -skad przyjechala?.
jak po sterylce sie czuje

i ten nieodlaczny dragal wszedzie :)

Edited by beataczl
Posted

zapomnialas jeszcze dodac, ze zima w pelni -u mnie -17. :evil_lol:
chyba ze lubisz zime..

auraa skad od rana takie nastawienie. glowa do gory! po burzy zawsze slonce
mow sobie lubie ludzi,lubie swiat , swiat mnie lubi :)
przeczytalam w ksiazce Beaty Pawlikowskiej ;)

czy Kongusiowi nie zimno /moze jakis kubraczek zafundowac?...

Posted

auraa napisał(a):
raz mi się pokazują zdjęcia raz znikają. Nie wiem czy ktoś je widzi. Przelałam dziś 109zł za karmę do Gajowej

Dziękuję, Konguś je tę karmę od początku stycznia - jesteśmy mniej więcej w połowie
worka.

Posted

beataczl napisał(a):
Kongus teskni za Tundra pewnie. A co u Niej wszystko dobrze w ds//
Holy ladniutka sunia -skad przyjechala?.
jak po sterylce sie czuje

i ten nieodlaczny dragal wszedzie :)

Konguś jeszcze nie tęskni bo Tundra nie pojechała, miała jechać z pati-c ale tego dnia jej
samochód został skasowany. Na szczęście Patrycji nie było w nim z tym momencie.
Na drugiej fotce widać w kojcu nos Tundry i kawałek łapy.
Holy czuje się dobrze, już dziś chciała rozrabiać, a przyjechała do mnie na BDT ze schronu z Nowodworu.
Boję się, że kubraczek będzie szybko przerobiony na ścinki - Konguś uwielbia drzeć szmatki,
załatwił dwa piękne kocyki.

Posted

Robiąc ogłoszenia nie pisała bym na samym początku,że dużym psom trudno znależć dom,a czarnym i dużym to dopiero.

Nie brzmi to zachęcająco dla potencjalnego wlaściciela,ludzie ulegają sugestii i nie przygarną raczej psa,którego nikt nie chce.

Tak mi się wydaje przynajmniej.

Posted

[quote name='azalia']Robiąc ogłoszenia nie pisała bym na samym początku,że dużym psom trudno znależć dom,a czarnym i dużym to dopiero.

Nie brzmi to zachęcająco dla potencjalnego wlaściciela,ludzie ulegają sugestii i nie przygarną raczej psa,którego nikt nie chce.

Tak mi się wydaje przynajmniej.[/QUOTE]

Wtedy próbowałam na litość...
Teraz spróbuję pokombinować inaczej - chętnie też usłyszę podpowiedzi, propozycje itp.
Jak ktos ma pomysł na tekst na plakat i na sam plakat, i możliwość zrobienia, to ja się "zrzeknę".

Przecież chodzi o to, żeby Kongo znalazł dom, prawda...?

Posted

[quote name='auraa']ciociu inko nie wymiguj się;). Plakat był bardzo ładny, przyciągał uwagę tylko Konguś na razie nie ma szczęścia.....[/QUOTE]
Ja się nie wymiguję, tylko mój pomysł jest jeszcze taki... nie do końca.
Jak ktos wpadnie na jakiś i go zrealizuje, to chyba lepiej, zeby miał Konguś wcześniej, a może i lepszy....?

Przepraszam, ale moja wena jest narowista, no i jak widać średnio z jej skutecznością... :oops:

Posted

Wczoraj założyłam Kongusiowi ciepły, nieprzemakalny kubraczek, dość mocno sfatygowany.
Najpierw stał jak słup, po chwili zaczął się poruszać ale tak jakby był zacementowany,
następnie zaszył się w budzie. Po godzinie zajrzałam, Konguś przywitał mnie goły, a ubranko leżało na wybiegu jeszcze w jednym kawałku.
Ono było na Kongulca za długie i nie jestem pewna czy mógłby swobodnie siusiać w nim.
Zrobiła mu fotkę w ubranku, przy okazji wstawię.
Dziś pojechała do DS Tundra.

Posted

Odwiedzam, a jakże i pamiętam,że mam pojechać na pocztę i wysłać gryzaki ale narazie nie wyjeżdżam z domu( mieszkam w lesie, za miastem) a pocztę mam dziesięć km dalej.

Posted

Konguś chyba tęskni za Tundrą. Nie jest tak aktywny ze swoim drągalem jak przedtem,
co prawda nosi go w zębach i próbuje włożyć do budy /dołków kopać się nie da/ ale
nie trwa to długo.
Od trzech dni ma nową koleżankę Afrę podobnej wielkości i bardzo chętną do zabawy.
Na razie relacje nie układają się dobrze, Konguś burczy na nią ostrzegawczo jak tylko
chce się do niego zbliżyć. Potrzebuje duuuuużo czasu na zawiązanie przyjaźni...

Posted

[quote name='*Gajowa*']Konguś chyba tęskni za Tundrą. Nie jest tak aktywny ze swoim drągalem jak przedtem,
co prawda nosi go w zębach i próbuje włożyć do budy /dołków kopać się nie da/ ale
nie trwa to długo.
Od trzech dni ma nową koleżankę Afrę podobnej wielkości i bardzo chętną do zabawy.
Na razie relacje nie układają się dobrze, Konguś burczy na nią ostrzegawczo jak tylko
chce się do niego zbliżyć. Potrzebuje duuuuużo czasu na zawiązanie przyjaźni...[/QUOTE]

Ale wybredny facet z tego Kongusia:)