Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beataczl napisał(a):
nie wiedzialam,ze z szelek sie mozna oswobodzic...do tej pory myslalam,ze sa najbezpieczniejsze jesli chodzi o wypiecie sie psa i ucieczke
Kongo bardzo spanikowal jak bieglas za sunia?

slicznie wyglada na fotkach :)
no i sprawdzony na jazde autkiem przy okazji
A aportuje paciora tez?

Też myślałam, że szelki są bezpieczne ale tak nie jest :shake:.
Kongo troche spanikował i podobno chciał biec za mną ale pani poradziła sobie.
Ten wielki patol nosi przez cały dzień, wykopuje dołki i stara się go w nich umieścić.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja tymczasowa Bira też elegancko wyłazi z szelek i obroży jak jej coś nie pasuje:( W sytuacjach kryzysowych chodziłyśmy na spacer i w szelkach i obroży, i to przypięte do dwójnika i do smyczy. Teraz zrobiła takie postępy, że chodzi w obroży i nawet jak z niej wyjdzie, bo się czegoś przestraszy , to do mnie wraca, ale trwało to ze dwa lata zanim się przekonała, a jest u nas trzeci rok!

Posted

Nie wiem, czy zwróciłyście uwagę ale Konko na różnych zdjęciach zupełnie inaczej wygląda. Wszystko zależy od ułożenia uszu:lol:

Posted

Niedługo znów trzeba będzie kupić karmę, obecnie pozostało około 1/3 worka.
Kongo dostaje minimum 400 g dziennie /producent zaleca dla jego wagi 260 g przy normalnej aktywności/ a mimo to jest szczuplutki. Sądziłam, ze po kastracji nabierze trochę masy ale tak sie nie stało. Planuję teraz zamówić dla niego karmę wysokoenergetyczną, przyda mu sie na zimę trochę tłuszczyku.
Co o tym sądzicie ?

Posted

Gajowa, a czy Kongo miał badania w kierunku trzustki, przyswajania pokarmów? Może mu amylan potrzebny i zacznie się poprawiać...A może trzeba go porządnie jeszcze raz odrobaczyć, środkiem działającym na wszystkie robale...Wiem,że był pewnie odrobaczany ale skoro żył na wolnosci, jadł śmieci lub byle co, to wszystko możliwe...Czasem pomaga dopiero kilkakrotne odrobaczenie, bo robale są w całym organizmie, w płucach, sercu, jelitach...Pomyślałam o tym, gdy przypomniałam sobie historię pieska Neptuna ze Znajdek.

Posted

zachary napisał(a):
Gajowa, a czy Kongo miał badania w kierunku trzustki, przyswajania pokarmów? Może mu amylan potrzebny i zacznie się poprawiać...A może trzeba go porządnie jeszcze raz odrobaczyć, środkiem działającym na wszystkie robale...Wiem,że był pewnie odrobaczany ale skoro żył na wolnosci, jadł śmieci lub byle co, to wszystko możliwe...Czasem pomaga dopiero kilkakrotne odrobaczenie, bo robale są w całym organizmie, w płucach, sercu, jelitach...Pomyślałam o tym, gdy przypomniałam sobie historię pieska Neptuna ze Znajdek.

Niewydolność trzustki jest mało prawdopodobna, gdyż Kongo zawsze miał i ma "wzorowe"
kupy, nie miał ani razu biegunki ani nawet trochę rzadszej kupy. Co do robali to był odrobaczany Aniprazolem przez 3 kolejne dni w czerwcu po przyjeździe do mnie ale być może trzeba powtórzyć.

Posted

auraa napisał(a):
Rzeczywiśie jest szczupły ale ma piękną sierść i dobre samopoczucie...

Patrząc na zdjęcia - nie wydaje mi się, żeby był ZBYT szczupły, może ociupinkę najwyżej.
Ślicznie wygląda, taki błyszczący przystojniak! :)

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Niewydolność trzustki jest mało prawdopodobna, gdyż Kongo zawsze miał i ma "wzorowe"
kupy, nie miał ani razu biegunki ani nawet trochę rzadszej kupy. Co do robali to był odrobaczany Aniprazolem przez 3 kolejne dni w czerwcu po przyjeździe do mnie ale być może trzeba powtórzyć.

Mój ma tak cały czas, a trzustka nie działa! Bierze kreon.

Posted

Też miałam kilka psiaków z chorą trzustką i dopóki nie zaczęłam podawać kreonu miały
biegunki .
Dziś Konguś znów zaliczył długi spacer w towarzystwie Milki.

Posted

Wpływy październik
bankert dominika17.09 -50zł
[FONT=arial] aguziazet-[/FONT][FONT=&amp][FONT=arial]05.10 - 50zł
bakusiowa 14.10.- 30zł[/FONT][/FONT]
[FONT=&amp][FONT=arial][FONT=&amp] MDK8 [/FONT][/FONT][/FONT][FONT=&amp] 21.10[/FONT]
[FONT=&amp]. - 20zł[/FONT]
[FONT=&amp][FONT=&amp] BEATACZL [/FONT][/FONT]
[FONT=&amp][FONT=&amp][FONT=&amp]28-10 -100zł
Maciek i Krysia 30.10.-100zł
Jola M. spoza dogo - 100zł
auraa-50zł
Razem za październik-500zł

[/FONT][/FONT]
[/FONT]Wydatki -listopad
4.11 -403 zł za hotel
4.11 - 69zł zaległe za karmę
stan na 4.11 -28zł