Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Krysia i Marzena to miłośniczki zwierząt z Warszawy, które aktywnie pomagają w ratowaniu psów i kotów na Rakówcu. Marzena to zdecydowanie kociara a Krysia raczej psiara. Informacje mam od Marzeny, u której był Kongo. Priorytetem jest sterylizacja suczki. Nie wiem, czy po tym będzie mogła tam zostać.
Może dziś dostanę jakieś zdjęcia.
Rozmawiałam z Krysią, że temu psu, który sie przybłakał trzeba zorganizować worek karmy. Problem polega na tym, że pies jest głodny i nie dopuszcza do jedzenia kotów, które juz wcześniej Marzena dokarmiała i leczyła. Koty się go boją. Najstarsza kotka nie pojawia sie na podwórzu. Pies nie jest w stosunku do nich agresywny. Może, kiedy nie będzie głodny na spokojnie uda się zorganizować dalszą pomoc.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

5-miesięcznej suczki - szczeniaka raczej nie powinno się sterylizować, chyba, że względy zdrowotne! A wysterylizowana powinna być pod opieką, więc podwórko z pijakiem nie jest dobrym rozwiązaniem, stąd moja propozycja opłacenia DT! Pieskowi mogę kupić karmę suchą typu np. josera 16 kilo za niecałe 100 zł. Tylko potrzebuję adres do wysyłki, żeby od razu poszła na adres osoby, która będzie go dokarmiać!

Posted

Mam informacje o psie. To młodziutki ok. roczny raczej mały pies. Przerażony, wychudzony i zakleszczony leżał na mostku przy wjeździe do wsi. W tej chwili jest w stodole. Facet mieszka 200m od tego miejsca. Pies boi się ludzi. Będę miała zdjęcia zrobione telefonem. O suni jeszcze nie mam więcej wiadomości.
Agusia, na PW prześlę Ci adres Krysi w sprawie karmy.
Myśle co z sunią......

Posted

[quote name='auraa']Mam informacje o psie. To młodziutki ok. roczny raczej mały pies. Przerażony, wychudzony i zakleszczony leżał na mostku przy wjeździe do wsi. W tej chwili jest w stodole. Facet mieszka 200m od tego miejsca. Pies boi się ludzi. Będę miała zdjęcia zrobione telefonem. O suni jeszcze nie mam więcej wiadomości.
Agusia, na PW prześlę Ci adres Krysi w sprawie karmy.
Myśle co z sunią......[/QUOTE]

Ok, to kupię 21 kilo josery:)

Posted

Karma Josera 20 kilo + gratis zamówiona na podany adres z prośbą o wystawienie faktury! Jak mi napiszą, że wysłana dam znać! Przydałby mi się jeszcze telefon dla kuriera osoby, która odbiera paczkę!

Posted

Mimo licznych zapytań u Viris nie udało mi się dowiedzieć, dlaczego bazarek jest niezgodny z regulaminem, więc wysnułam podobny wniosek jak bakusiowa:( Chociaż ten grzyb jest grzybem tylko z nazwy, a nie ma nic z grzybami do czynienia w polskim rozumieniu słowa grzyb z atestem. Ale jak to komuś wytłumaczyć, kiedy nie wykazuje chęci rozmowy:( Chyba spróbuję grzyba sprzedać na allegro.

Posted

ja też się zdziwiłam, że już jest w zakończonych. Może prześlij tego grzybka Viris i sie przekona , że ani w sosie ani marynowanego z niego nie będzie;)

Posted

[quote name='auraa']ja też się zdziwiłam, że już jest w zakończonych. Może prześlij tego grzybka Viris i sie przekona , że ani w sosie ani marynowanego z niego nie będzie;)[/QUOTE]

No i najważniejsze nie jest halucynogenny tylko posiada jakiś enzym który zcina mleko:evil_lol:

Posted

Trochę sie pogubiłam w rozliczeniach , postanowiłam je uporządkować.
za sierpień przelane 401 zł zamiast 403.
za wrzesień przelane 432 zł zamiast 390 zł.
ogólnie nadpłata wynosi 40 zł za pobyt.
za karmę należy się 109 zł minus 40 zł nadpłata = 69 zł pozostaje do przelania.

Posted (edited)

zdjęcia psa ze stodoły..
To jest jego buda. Kiedy jest głodny wyrywa jedzenie z ręki. Tu jest przerażony...

Edited by auraa
Posted

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: leftalign showdetails_2"] Wpłata od bakusiowej, dziękuję bardzo!:lol:

[/TD]
[TD="class: leftalign showdetails_2"] DLA KONGUSIA-BAKUSIOWA
[/TD]
[TD="class: centeralign showdetails_2"] 14-10-2013
14-10-2013 [/TD]
[TD="class: nowrap rightalign paddingRight6"] 30,00[/TD]
[/TR]
[/TABLE]