auraa Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Krysia i Marzena to miłośniczki zwierząt z Warszawy, które aktywnie pomagają w ratowaniu psów i kotów na Rakówcu. Marzena to zdecydowanie kociara a Krysia raczej psiara. Informacje mam od Marzeny, u której był Kongo. Priorytetem jest sterylizacja suczki. Nie wiem, czy po tym będzie mogła tam zostać. Może dziś dostanę jakieś zdjęcia. Rozmawiałam z Krysią, że temu psu, który sie przybłakał trzeba zorganizować worek karmy. Problem polega na tym, że pies jest głodny i nie dopuszcza do jedzenia kotów, które juz wcześniej Marzena dokarmiała i leczyła. Koty się go boją. Najstarsza kotka nie pojawia sie na podwórzu. Pies nie jest w stosunku do nich agresywny. Może, kiedy nie będzie głodny na spokojnie uda się zorganizować dalszą pomoc. Quote
agusiazet Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 5-miesięcznej suczki - szczeniaka raczej nie powinno się sterylizować, chyba, że względy zdrowotne! A wysterylizowana powinna być pod opieką, więc podwórko z pijakiem nie jest dobrym rozwiązaniem, stąd moja propozycja opłacenia DT! Pieskowi mogę kupić karmę suchą typu np. josera 16 kilo za niecałe 100 zł. Tylko potrzebuję adres do wysyłki, żeby od razu poszła na adres osoby, która będzie go dokarmiać! Quote
auraa Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Mam informacje o psie. To młodziutki ok. roczny raczej mały pies. Przerażony, wychudzony i zakleszczony leżał na mostku przy wjeździe do wsi. W tej chwili jest w stodole. Facet mieszka 200m od tego miejsca. Pies boi się ludzi. Będę miała zdjęcia zrobione telefonem. O suni jeszcze nie mam więcej wiadomości. Agusia, na PW prześlę Ci adres Krysi w sprawie karmy. Myśle co z sunią...... Quote
agusiazet Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 [quote name='auraa']Mam informacje o psie. To młodziutki ok. roczny raczej mały pies. Przerażony, wychudzony i zakleszczony leżał na mostku przy wjeździe do wsi. W tej chwili jest w stodole. Facet mieszka 200m od tego miejsca. Pies boi się ludzi. Będę miała zdjęcia zrobione telefonem. O suni jeszcze nie mam więcej wiadomości. Agusia, na PW prześlę Ci adres Krysi w sprawie karmy. Myśle co z sunią......[/QUOTE] Ok, to kupię 21 kilo josery:) Quote
agusiazet Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Zrobiłam dla Konga bazarek z grzybkiem tybetańskim, zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247871-Grzybek-tybeta%C5%84ski-do-produkcji-zdrowotnego-kefiru-do-13-listopada-br-do-20-00-%29 Może ktoś się skusi:) Quote
auraa Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 13.10 -390 zł za hotel i karma, na którą już nie ma pieniędzy!!!! stan na 13.10 ----minus 66zł Quote
cisowianka Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Dzień dobry. Odwiedzam, ale bez kasy niestety. Quote
agusiazet Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Advantix Konga przyszedł do mnie niestety:( Jutro prześlę do Gajowej, a sprzedającemu na allegro wystawię odpowiedni komentarz! Quote
agusiazet Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Karma Josera 20 kilo + gratis zamówiona na podany adres z prośbą o wystawienie faktury! Jak mi napiszą, że wysłana dam znać! Przydałby mi się jeszcze telefon dla kuriera osoby, która odbiera paczkę! Quote
auraa Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Konguś bardzo potrzebuje wsparcia! Brakuje kasy a co będzie dalej? Quote
agusiazet Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Z bazarku dla Konga chyba nici, bo przenieśli mi go do zakończonych, mówiąc, że niezgodny z regulaminem:) Quote
bakusiowa Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Nie wolno sprzedawać grzybów. Widocznie to dla nich też jest grzyb:-o Quote
agusiazet Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Mimo licznych zapytań u Viris nie udało mi się dowiedzieć, dlaczego bazarek jest niezgodny z regulaminem, więc wysnułam podobny wniosek jak bakusiowa:( Chociaż ten grzyb jest grzybem tylko z nazwy, a nie ma nic z grzybami do czynienia w polskim rozumieniu słowa grzyb z atestem. Ale jak to komuś wytłumaczyć, kiedy nie wykazuje chęci rozmowy:( Chyba spróbuję grzyba sprzedać na allegro. Quote
auraa Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 ja też się zdziwiłam, że już jest w zakończonych. Może prześlij tego grzybka Viris i sie przekona , że ani w sosie ani marynowanego z niego nie będzie;) Quote
cisowianka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='auraa']ja też się zdziwiłam, że już jest w zakończonych. Może prześlij tego grzybka Viris i sie przekona , że ani w sosie ani marynowanego z niego nie będzie;)[/QUOTE] No i najważniejsze nie jest halucynogenny tylko posiada jakiś enzym który zcina mleko:evil_lol: Quote
*Gajowa* Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Trochę sie pogubiłam w rozliczeniach , postanowiłam je uporządkować. za sierpień przelane 401 zł zamiast 403. za wrzesień przelane 432 zł zamiast 390 zł. ogólnie nadpłata wynosi 40 zł za pobyt. za karmę należy się 109 zł minus 40 zł nadpłata = 69 zł pozostaje do przelania. Quote
auraa Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 Tak, przelałam więcej z myślą o karmie. Quote
mdk8 Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 kochani proszę pomóżcie wygrać karmę dla schroniska w Oświęcimiu tutaj jest info jak to zrobić https://www.facebook.com/events/636322156419941/ Quote
auraa Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 (edited) zdjęcia psa ze stodoły.. To jest jego buda. Kiedy jest głodny wyrywa jedzenie z ręki. Tu jest przerażony... Edited October 17, 2013 by auraa Quote
auraa Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD="class: leftalign showdetails_2"] Wpłata od bakusiowej, dziękuję bardzo!:lol: [/TD] [TD="class: leftalign showdetails_2"] DLA KONGUSIA-BAKUSIOWA [/TD] [TD="class: centeralign showdetails_2"] 14-10-2013 14-10-2013 [/TD] [TD="class: nowrap rightalign paddingRight6"] 30,00[/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
auraa Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Kongo potrzebuje wsparcia. Może jakiś bazarek? Cioteczki, która ma jakiś pomysł? Quote
auraa Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Nikt nie zajrzał. Kongo jest bezpieczny ale bez pomocy co z nim będzie???:-( Quote
Recommended Posts