agusiazet Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Poproszę adres, gdzie wysłać advantix dla Kongusioa na PW i jeszcze ile on waży, żeby kupić mu odpowiedni! Quote
*Gajowa* Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Konguś waży 30 kg. Adres wysyłam na pw. Na Kongusiu wszystko goi sie błyskawicznie , nie ma już śladu po ranie. Kongo chyba teraz przeżywa swoje późno szczenięce "lata", to chyba Tundra i jej energia tak wpływa na niego. Lata z kijem w pysku, szczeka , goni wiewiórki... żeby jeszcze był śmielszy w stosunku do nowo poznanych ludzi, musimy częściej spacerować. Quote
Gusiaczek Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='auraa']Rozmawiałam dziś z Gajową. Kongo czuje się dobrze. Bawi się patykami ale sam .Łaciata sunia Tundra, którą widać na zdjęciach ma dla niego za duży temperament i chłopak unika jej towarzystwa. Jeśli chodzi o ludzi, to w dalszym ciągu jest ostrożny. Bohaterem jest za płotem:lol: Zastanawiałyśmy się czy zamiast obroży nie potraktować go kropelkami. Kleszcze za miesiąc wyginą a obroża będzie dłużej działać i moze lepiej kupić ją na wiosnę.( Oby nie było trzeba.) One nie giną przez cały rok, niestety :shake: Nasz wet miał "kleszczowych" pacjentów w lutym! Quote
agusiazet Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Przelałam dla Konga 50 zł mojej deklaracji październikowej, proszę o potwierdzenie jak dojdzie. Zaraz mu zakupię advantix i prześlę na podany adres:) Quote
from_wonderland Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='*Gajowa*']Konguś waży 30 kg. Adres wysyłam na pw. Na Kongusiu wszystko goi sie błyskawicznie , nie ma już śladu po ranie. Kongo chyba teraz przeżywa swoje późno szczenięce "lata", to chyba Tundra i jej energia tak wpływa na niego. Lata z kijem w pysku, szczeka , goni wiewiórki... żeby jeszcze był śmielszy w stosunku do nowo poznanych ludzi, musimy częściej spacerować.[/QUOTE] Ale miło czyta się takie relacje, jak psy się zmieniają, jak mają taka szansę :) jeszcze trochę czasu to i na obcych się bardziej otworzy. Quote
*Gajowa* Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Kongusiowi kończy sie karma, zamówiłam kolejny worek Josery, Quote
auraa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Dzień dobry. Dziś wieczorem postaram się uzupełnić wszystkie zaległości. Póki co wpadam na chwileczkę powiedzieć dzień dobry! Quote
agusiazet Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Zakupiłam dla Konga pipetę advantixu dla psa 25 do 40 kilogramów, ma przyjść listem na adres, który otrzymałam na PW. Quote
auraa Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD="class: leftalign showdetails_2"] Mazowszanka 2 [/TD] [TD="class: leftalign showdetails_2"] -hotel dla Kongo za wrz esień [/TD] [TD="class: centeralign showdetails_2"] 30-09-2013 [/TD] [TD="class: nowrap rightalign paddingRight6"] 10,00 [/TD] [TD="class: option_column"] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD="class: leftalign showdetails_3"] Maciek i Krysia dla Konga za wrzesień [/TD] [TD="class: centeralign showdetails_3"] 30-09-2013 [/TD] [TD="class: nowrap rightalign paddingRight6"] 100,00 [/TD] [TD="class: option_column"] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE] [TR] [TD="class: leftalign showdetails_1"] [/TD] [TD="class: leftalign showdetails_1"] agusiazet dla Konga za październik 2013 [/TD] [TD="class: centeralign showdetails_1"] 05-10-2013 [/TD] [TD="class: nowrap rightalign paddingRight6"] 50,00 [/TD] [TD="class: option_column"] [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
auraa Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Dzień dobry! Dziś w pracy miałam najgorszy dzień od rozpoczęcia roku szkolnego. Myślałam, że albo zwariuję albo będę siedzieć. Pięcioro dzieci płakało wniebogłosy przez pięć godzin a dwadzieścia jeden dosłownie roznosiło salę. Tragedia:shake: Quote
agusiazet Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='auraa']Dzień dobry! Dziś w pracy miałam najgorszy dzień od rozpoczęcia roku szkolnego. Myślałam, że albo zwariuję albo będę siedzieć. Pięcioro dzieci płakało wniebogłosy przez pięć godzin a dwadzieścia jeden dosłownie roznosiło salę. Tragedia:shake:[/QUOTE] Ha, ha, mnie po 6 godzinach w szkole głowa pęka od wrzasków i "kulturalnych" wypowiedzi:) Quote
auraa Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Śledzę na fb tragedię psów w Rumunii i nie mogę spać z tego powodu. Dlaczego ludzie sa tak okrutni. Dlaczego tak łatwo wyzwalaja sie w nas najdziksze instynkty i to w obliczu prawa Quote
Gusiaczek Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 prawo bardzo często sprzyja okrucieństwu ... :shake: Quote
cisowianka Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Ostatnio chyba amerykański aktor ostro protestował (chyba Mike Rourke ), zazwyczaj na protestach się kończy. Quote
agusiazet Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Dostałam info z allegro, że advantix dla Konga został wysłany:) Quote
*Gajowa* Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 [quote name='agusiazet']Dostałam info z allegro, że advantix dla Konga został wysłany:)[/QUOTE] Przesyłka jeszcze nie dotarła. Dziś za to wreszcie przyszła karma, bo od 3 dni Konguś jadł pożyczoną - zapłaciłam 109 zł. Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Kongo wczoraj po raz pierwszy nie zjadł całej swojej porcji obiadowej i nie tknął kolacji. Byłam trochę zaniepokojona bo zachowywał się normalnie, a i nosek miał zimny i mokry. Dziś na szczęście wszystko wróciło do normy, obiadek skonsumował z apetytem. Quote
bakusiowa Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Dajcie numer konta to wyślę Kongusiowi parę złotych. Quote
auraa Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Dziś dowiedziałam się, ze na wsi pojawił się kolejny bezdomniak. Jest u faceta, który go nie chce i nie karmi. Z kolei do innego domu przybłąkała sie młodziutka sunia. Kobieta ją karmi ale martwi się, że gdy pojawi się cieczka to jej mąż załatwi i szczeniaki i suczkę. Sumienia zero! Facet bardzo pije więc na sterylizację nie ma co liczyć. Sunia ma ok. 5 mc. i ponoć jest cudowna. Ręce opadają.... Quote
agusiazet Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 [quote name='auraa']Dziś dowiedziałam się, ze na wsi pojawił się kolejny bezdomniak. Jest u faceta, który go nie chce i nie karmi. Z kolei do innego domu przybłąkała sie młodziutka sunia. Kobieta ją karmi ale martwi się, że gdy pojawi się cieczka to jej mąż załatwi i szczeniaki i suczkę. Sumienia zero! Facet bardzo pije więc na sterylizację nie ma co liczyć. Sunia ma ok. 5 mc. i ponoć jest cudowna. Ręce opadają....[/QUOTE] Auraa, znajdź jej jakieś miejsce, takie do 200 zł + karma i wet, będę jej opłacać, tylko miejsce musi być sprawdzone! Quote
Recommended Posts