auraa Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Oj odzywaj się cioteczko, odzywaj!:lol: Quote
auraa Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Kongusiu, chyba sami sobie pogadamy, nikogo nie ma :roll::lookarou: Quote
auraa Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Znowu jestem sama. Kongo bardzo potrzebuje wsparcia na hotel! Quote
*Gajowa* Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Chciałabym zabierać Kongusia częściej na spacery ale nie jestem pewna czy zabezpieczenie przeciw kleszczom jeszcze działa, jego obróżka ma już co najmniej 4 miesiące, a kleszczy podobno jest sporo. On ma chyba Kiltix - czy ktoś wie jak długo działa na kleszcze ? Quote
auraa Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 nie mam pojęcia ile taka obroża działa.... Quote
inka33 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 [quote name='auraa']nie mam pojęcia ile taka obroża działa.... Producent twierdzi, że 7 m-cy: http://kiltix.pl/blog/obroza-kiltix-dla-srednich-psow.html ale kto ich tam wie... :hmmmm: Quote
auraa Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 jeśli 7m-cy to jeszcze działa. Quote
*Gajowa* Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Czyli rozumiem, ze mam się nie martwić ? Quote
inka33 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Ja tylko napisałam, co twierdzi producent. Jednak do Bayera jakoś zaufania nie mam - analogiczne leki (ludzkie) innych firm śa dużo tańsze niż ich... :( Jeżeli jest podejrzenie, że mogła się zanadto zmoczyć (kąpiel) albo nie ma pewności, czy to Kiltix, albo nie wiadomo, od kiedy ja ma, to moiom zdaniem lepiej w nową go zaopatrzyć... :hmmmm: Quote
from_wonderland Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Z obrożami mam złe skojarzenia, jak coś się uweźmie, to się przylepi, tym bardziej jak obroża zwietrzeje, a to nigdy nie wiadomo kiedy :lol: Quote
*Gajowa* Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Auraa Tobie pozostawiam decyzję, to wiąże się z finansami. Tego nie mogę załatwić bez kosztów niestety. Zorganizowałam dla Konga bezpłatną kastrację, wizyta po kopulacji i naprawianie siusiaka też za darmo, a nawet prawie dwa opakowania antybiotyku Keflex 500 miałam w domu /kupione dla suni leośki ale musieliśmy przejść na zastrzyki/, a więc też za free... Więcej nie da rady.... Quote
agusiazet Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Zapłacę za obrożę potrzebną Kongusiowi, tylko poproszę o podanie kwoty:) Quote
Mazowszanka13 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 On rzeczywiscie taki wyżłowaty się zrobił. Może go jako czarnego wyżła ogłaszać ? Swoją drogą, psy zebrane z ulicy w domach, hotelikach zupełnie zmieniają wygląd. Quote
auraa Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Rozmawiałam dziś z Gajową. Kongo czuje się dobrze. Bawi się patykami ale sam .Łaciata sunia Tundra, którą widać na zdjęciach ma dla niego za duży temperament i chłopak unika jej towarzystwa. Jeśli chodzi o ludzi, to w dalszym ciągu jest ostrożny. Bohaterem jest za płotem:lol: Zastanawiałyśmy się czy zamiast obroży nie potraktować go kropelkami. Kleszcze za miesiąc wyginą a obroża będzie dłużej działać i moze lepiej kupić ją na wiosnę.( Oby nie było trzeba.) Quote
from_wonderland Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Właśnie to samo chciałam zauważyć, już teraz jest dość chłodno na kleszcze, więc kwestia dwóch/trzech wygodni jak nie będą problemem. Quote
inka33 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='from_wonderland']Właśnie to samo chciałam zauważyć, już teraz jest dość chłodno na kleszcze, więc kwestia dwóch/trzech wygodni jak nie będą problemem.[/QUOTE] A okres babiego lata...? :nerwy: Quote
*Gajowa* Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='inka33']A okres babiego lata...? :nerwy:[/QUOTE] Jeszcze teraz zabezpieczenie jest potrzebne i w listopadzie być może też, wszystko zależy od temperatur . Można kupić np. Fiprex - działa przez miesiąc. Quote
Recommended Posts