Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałabym zabierać Kongusia częściej na spacery ale nie jestem pewna czy zabezpieczenie
przeciw kleszczom jeszcze działa, jego obróżka ma już co najmniej 4 miesiące, a kleszczy
podobno jest sporo. On ma chyba Kiltix - czy ktoś wie jak długo działa na kleszcze ?

Posted

Ja tylko napisałam, co twierdzi producent.
Jednak do Bayera jakoś zaufania nie mam - analogiczne leki (ludzkie) innych firm śa dużo tańsze niż ich... :(

Jeżeli jest podejrzenie, że mogła się zanadto zmoczyć (kąpiel) albo nie ma pewności, czy to Kiltix, albo nie wiadomo, od kiedy ja ma, to moiom zdaniem lepiej w nową go zaopatrzyć... :hmmmm:

Posted

Auraa Tobie pozostawiam decyzję, to wiąże się z finansami.
Tego nie mogę załatwić bez kosztów niestety.
Zorganizowałam dla Konga bezpłatną kastrację, wizyta po kopulacji i naprawianie siusiaka
też za darmo, a nawet prawie dwa opakowania antybiotyku Keflex 500 miałam w domu
/kupione dla suni leośki ale musieliśmy przejść na zastrzyki/, a więc też za free...
Więcej nie da rady....

Posted

Rozmawiałam dziś z Gajową. Kongo czuje się dobrze. Bawi się patykami ale sam .Łaciata sunia Tundra, którą widać na zdjęciach ma dla niego za duży temperament i chłopak unika jej towarzystwa. Jeśli chodzi o ludzi, to w dalszym ciągu jest ostrożny. Bohaterem jest za płotem:lol:
Zastanawiałyśmy się czy zamiast obroży nie potraktować go kropelkami. Kleszcze za miesiąc wyginą a obroża będzie dłużej działać i moze lepiej kupić ją na wiosnę.( Oby nie było trzeba.)

Posted

[quote name='from_wonderland']Właśnie to samo chciałam zauważyć, już teraz jest dość chłodno na kleszcze, więc kwestia dwóch/trzech wygodni jak nie będą problemem.[/QUOTE]

A okres babiego lata...? :nerwy:

Posted

[quote name='inka33']A okres babiego lata...? :nerwy:[/QUOTE]

Jeszcze teraz zabezpieczenie jest potrzebne i w listopadzie być może też, wszystko zależy
od temperatur . Można kupić np. Fiprex - działa przez miesiąc.