Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='auraa']dziękuję w imieniu Kongusia. Jak on się czuje? czy wszystko w porządku?[/QUOTE]

Kongo czuje sie dobrze, dzis już biega razem z kolezankami . Wczoraj wróciliśmy z zabiegu
po 17tej , bardzo ucieszył się, że wróciliśmy "do domu" i od razu zaszył się w swojej budzie.
Wieczór praktycznie przespał tylko raz wypuściłam go na siusiu. W lecznicy był bardzo
spięty, nie wiadomo było czy jeszcze się niezupełnie wybudził czy ze strachu boi się
ruszać. Jak usłyszał mój głos zaraz wstał i prawie samodzielnie wyszedł z lecznicy po schodkach / przy wejściu trzeba było go wnosić/ do samochodu włożyłyśmy go z pania doktor.
Niedługo będzie obiadek , zobaczymy czy już będzie miał apetyt.

Edited by *Gajowa*
Posted

Dzień Dobry :)
Rzeczywiście tłumów u Konga nie ma .... cóż, bez bicia przyznam,
ze wielokrotnie tu byłam i nie dałam znaku :oops:
Chłopak jest bardzo urodziwy , mam nadzieje, ze w końcu ktoś go wypatrzy.

Posted

Nie uwierzycie co wydarzyło się dziś rano. Jak zwykle Konguś i Browni odbywali swój
poranny spacer na wybiegu, wtedy wyglądam przez okno i jak mnie coś zaniepokoi wołam
je, a one przybiegają pod okno. Dziś rano wołałam je i nie przychodziły /to sie nie zdarza/
wyszłam szybko zaniepokojona i co zobaczyłam : Kongo i Browni w kojcu w miłosnym uścisku szczepione ze sobą , nie mogące się uwolnić, Kongo wygięty w pałąk próbuje odejść ale Browni musi za nim podążać. Całe szczęście, że nie było paniki oboje byli spokojni.
Zamknęłam szybko kojec , nie wiedziałam co robic jeszcze się coś takiego nie zdarzyło.
Po konsultacji z beką /akurat czytała o podobnym przypadku/ zostawiłam psiaki
w spokoju. Po około 30 minutach zajrzałam i już witały mnie osobno.
Browni przyjechała do mnie ok. miesiąc temu z Radys, świeżo po sterylizacji tak, że musiałam ją izolować przez 10 dni do zdjęcia szwów. Nie sądziłam, że może mieć cieczkę.
Od jakiegoś czasu Kongo chodził za nią z nosem przyklejonym do tyłka, lizał ją, był
pobudzony i przyśpieszyło to decyzję o pilnej kastracji... ale nie spodziewałam się
cieczki u wysterylizowanej suki...
Wieczorkiem wstawię fotki obojga.

Posted

moje samce kastrowane, kryja suki, samce byly wykastrowane juz jako doroosle , okolo 4 lat, jeden i drugi przed kastracja kryl suki, jeden byl rozplodnikiem- kazdy moj samiec jest z innego miejsca adoptowany, jeden ma okolo 6 lat, drugi 10- kastracja nie u wszystkich samcow ucina ich ochote, jak poczuja cieczke

to juz drugi przypadek spieprzonej sterylki schroniskowej, ktory sie zdarzyl zabranym przez nas sukom- pozostala resztka jajnika-albo bedzie cieczka, albo ta resztka obumrze z czasem to juz los na loteri- jak tatiana wroci skontaktuje sie z Radysami jaka sterylke wet u nich wykonuje: czy pelna kastracje, czy cos tam kombinuje

Posted

Oto zakochana para wczoraj

a to już dziś po zdarzeniu - Tundra pociesza kolegę

i cała trójka

zdjęcie robione ok 14tej i widać jeszcze, że siusiak nie całkiem się schował.
Kongo i Browni są do siebie bardzo podobne, mają identyczne łby , uszy , bardzo
podobne sylwetki i gabaryty.
Kongo jednak jest mixem wyżła...