Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, może macie jakiś pomysł na nowy tekst do ogłoszeń. Nie chce nic sugerować. Może ktoś wymyśli coś fajnego:lol:

Posted

auraa napisał(a):
Cioteczki, może macie jakiś pomysł na nowy tekst do ogłoszeń. Nie chce nic sugerować. Może ktoś wymyśli coś fajnego:lol:

Zasugeruj...

...Nutusi wymyślenie tekstu. :grins:

Posted

Bardzo potrzebny fajny tekst do ogłoszeń !!!
Kongo wczoraj zmienił kojec i teraz jest w tzw. części domowej, ma towarzystwo Milki
i Melby - poranionej wyżełki po wypadku samochodowym, która musi mieć spokojnych
kompanów. Wczoraj był trochę wystraszony tą zmianą i chciał koniecznie wracać do
"starego" kojca ale zobaczył , że jest zajęty i dał za wygraną. Dziś już jest chyba zadowolony
ze zmiany.

Posted

coś niedobrego dzieje mi się z komputerem. Nie mogę go uruchomić i wyłącza mi się internet. Popsuła mi sie lodówka. Mam dodatkowy piekarnik:-(. Kurcze, co się dzieje?
Napiszę do Nutusi. Cały czas uaktualniam mu ogłoszenia ale bez efektu....

Posted (edited)

Dopiero teraz udało mi się otworzyć komputer. Marta, czy uda się zamówić karmę z tego samego źródła?
Dziś usiłowałam namówić koleżankę na Kongusia. Miałby bardzo dobry dom. Niestety, koleżanka jeszcze nie jest gotowa na kolejnego psa. Jej poprzedni pies miał podobny charakter do Konga, był wielkim przytulakiem."Opiekował" sie malutką koteczką, którą koleżanka znalazła przemarzniętą w rowie. Malutka spała wtulona w jego ogon a on ze stoickim spokojem znosił jej kocie zabawy. Niestety oboje już za TM. Koteczkę celowo rozjechał jakiś padalec a pies odszedł w sędziwym wieku.

Edited by auraa
Posted

To ja może tu od razu wkleję, skoro Auraa ma problemy z kompem. No i sama "doszłam" kto na mnie nasyła!!!! ;)

I teraz tak:
1) nie pisałabym, że pies jest w hotelu, bo nie wszyscy ludzie mają pojęcie co to takiego - można wyjaśnić w rozmowie
2) czy Kongo jest wykastrowany (postawiłam znak zapytania w tekście) - jeśli nie, może należałoby ten warunek dopisać do warunków adopcji (chyba, że zamierzacie go niebawem wykastrować - wtedy pisać, że wykastrowany i już ;))
3) nie pisałabym, że psa nie wydacie na łańcuch, bo są tacy specjaliści, którzy uprzedzeni o takim warunku będą ściemniać - a tak, zawsze można zapytać jakie warunki oferują psu i odpowiednio podpuszczając, można takiego "łańcuchowca" łatwo podejść...

A zatem proponuję w te słowa:

"Pies to przyjaciel człowieka. Oto największy banał, a jednak zdanie tak trafne, że każdy, kto miał kiedykolwiek psa, wie, iż to oczywista prawda!"

Kongo też chce być przyjacielem człowieka. Ale tylko takiego, który tę przyjaźń doceni i odwzajemni. Bowiem już raz człowiek go zawiódł, porzucając i skazując na bezdomność.

Pies jest młody – ma ok. 2-3 lat. Wygląda jak mieszaniec wyżła z labradorem. Jest niezwykle spokojny, łagodny i zrównoważony. Początkowo lekko nieśmiały, ale szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem. Z innymi psami i z kotami żyje w zgodzie.

Kongo jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany [?]. Potrafi chodzić na smyczy i jest bardzo posłuszny. Na spacerach idzie przy nodze, wsuwając pyszczek w dłoń opiekuna. Bardzo lubi się bawić i wtedy jest radosny jak szczeniak.

Kongo czeka na nowe życie. Życie u boku kogoś, kto zasłuży na tak cudownego psa!

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza i podpisanie umowy adopcyjnej.

kontakt:
Marta 604400598
Rela 609677067